Jídlo u ročního dítěte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jídlo u ročního ditete
Ahoj maminky, prosím, chci se dotázat. Naše holčička bude mít za 14 dní rok.
Od 3 měsíce ji lezou pomaličku polehoucku zoubky. Teď lezou stoličky. Malá nechce moc jíst příkrmy. Nejraději by jedla jen UM.
Snažíme se s manželem dávat. Vezme si většinou tak 4 lžíce masa se zeleninou a končí.
Do teď nechtěla ani ozuzoavat křupky či chleba.
Teď dva dny začala prozkoumávat aspoň chleba. Snaží se do něj kousat. Ale jak dostane do sebe větší kus něčeho má tendenci natahovat na zvracení.
Prosím máte některá z vás také takové či podobné zkušenosti?
Děkuji za případné komentáře.
Hezký den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Oběma dcerám jsem dávala příkrmy až v 6mesicich, kojené dlouho, asi od 8.měsíce koukaly, druhá má čerstvě rok, kojí se ve dne i v noci, ale ukouše vše, nic nemixuju…jí rýži, čočku, těstoviny, brambory,…maso a všechnu zeleninu, polévky, pečivo umí jíst, ale to dávám příležitostně, křupky jí…prostě jsem zavala nabizet z naseho talíře, když chtela a starší ségra ji krmila…na dovče u moře jedla vhodnější jídla z jejich nabídky…tak ji dávej pomačkané a čím dál větší kusy…
- Citovat
- Upravit
Je to normální, nespěchej na ni. Co na tom, jestli se rozjí o měsíc dva dřív nebo později
Naše malá má rok teď, ochutnává od 5. měsíce, opravdu papá tak od 10. měsíce, do té doby vždycky jen olizla lžičku a jídlo hodila na zem. Teď pro změnu dává do pusy vše. Kam přijdeme, tam něco nakousne
Ale tím končí. Určitě 4 lžíce jidla jsou až až. Dokáže sníst skoro celou malou 90g kapsičku, do ovoce nebo zeleniny kousne 1-2×, nejvíc si dá asi polévky, když jí nějaká chutná, a není zrovna nacpaná něčím jiným, dá si celkem dost, odhadem třeba 150g. Běžně si ale taky dá pár lžic a končí. Předpokládám, že papat začne, jak poběží čas. Pořád nabízím a myslím, že to v pohodě stačí
hlavně se nestresuj, a počítej s tím, že jsou lidi, kteří jedí málo až do dospělosti a ničemu to nevadí
zjisti si, jak velký má miminko žaludek, pak ti třeba nebude tak divné, že jí 4 lžíce stačí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liška32 děkuju za odpověď, trochu mě to uklidnilo. Všichni kolem nás se diví, jakože už pořádně nejí.
Byly dny, kdy snědla třeba 3 přesnídávky za celý den. Teď jenom UM.
Taky jsme teď přešli z dvojky na trojku, tak možná je toho plná.
Já se pořád uklidňují, že žádné dítě nemůže navždy zůstat na mléce.
Naše doktorka, ta prostě nechápe, že už nejí chlebík na,,vojáčky,, namazány něčím.
Děkuju za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit