Odmítá stravu, pije ve spánku

1
29.8.24 21:21

Odmítá stravu, pije ve spánku

Ahoj maminky,
cetla jsem už hodně diskuzi a vím, ze se tento problém vyskytuje. Je tady někdo, kdo má osobní zkušenost s tím, ze dite odmita jist a pít? Moje dcera prakticky od narození velmi málo pije mleko, pro minimální nakojeni jsme pak přešly na UM, to zpočátku pila celkem dobre, pak ale opět méně a méně a nyni jen ve spánku - má 6 mesicu. Prikrmy někdy ji celkem pekne, jsou dna kdy ale úplně odmita, jakoby neměla hlad, nadavuje se, když dam víc, tak vyzvraci. Pití ue ještě horsi, není schopna přijmout tekutinu v bdelem stavu, jen si parkrat cucne a odmita, křičí, haze rukama. Ve spánku něco vypije, ale taky to začíná byt čím dal horsi. Jsem zoufalá, bxla různe vysetrovana, byly jsme i v nemocnici, ale nikde nic. Zatím přibývá na vaze celkem dobre, ale poslední tydny už to stagnuje. Má někdo nějaký postřeh? Maminky, které měly takové děti to řešily jak? Vyrostly vam z toho?

Děkuji za jakékoli odpovědi, zoufalá matka :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30791
29.8.24 22:09

Hele, s nejstarsi jsme slavili, kdyz si ve vane lokla teple vody s penou do koupele :roll: :hug: :hug:. Zacala trochu pozdeji - v 8m se svevolne odstavila a pak snad 14 dni pusa na zamek, pak se to trochu zlepsilo. Mozna v tom tehdy hraly roli i rostouci zuby, nevim. V 18m jsme byli na krvi pro absolutni bojkot jidla a nepribirani, na nic se neprislo. Mela vzdy lepsi obdobi - snedla aspon neco - a horsi obdobi - pusa na zamek. Do cca 4.5r bylo jidlo boj, zacala lepe jist ve skolce. S pitim jsem ji „obcuravala“ redenou ovocnou kapsickou, to jedla rada, tak jsem ji pulku upila a doplnila vodou. Jo, a pili jsme velke sklenene panaky na ex (ona vodu, ja vodku - ne delam si legraci :mrgreen: ). Pije malo doted (12r), mladsi deti vypiji 2 lahve denne a ona pulku. a take je stale hodne vybirava. Nutelly sni neomezene mnozstvi :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
30.8.24 06:23

Nevím, kolik dceři je, ale syn odmítal jidlo i um pri růstu spodních zoubků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
30.8.24 09:28

@JanaKo92 Naprosto ti rozumím. Syn se narodil v termínu, porodní váha 2,9 kg, novorozenecká žloutenka. Kojení nám nešlo, mléka bylo hodně, ale jemu se sát nechtělo, podle mě neměl sílu. Odsávala jsem a krmila z láhve. Cca od 3 měsíců byl plně na UM. Pil stále méně a méně, nepřibíral, vyšetření nic neprokázaly, byli jsme i týden v nemocnici. Jinak se vyvíjel normálně, byl veselý, hravý. Nikdy se nebudil na jídlo v noci, asi do 2 měsíců jsem ho 1× kolem druhé ráno krmila ve spánku, pak jsem vzdala i to. Měl reflux a většinou pak stejně vše vyzvracel, protože se krmil vleže a pak jsem ho musela minimálně hodinu nosit ve svislé poloze, což se dlouho vydržet nedalo. Zhruba od 4 měsíců pil pouze ve spánku. Vždy jsem ho uspala a pak nakrmila, ale pil stále méně a méně. V 5 měsících jsme byli asi na půl litru UM, pár lžičkách masozeleniny a asi 100 ml kaše (nejraději zeleninová, ovocné mu moc nechutnali). V roce měl 6 kg, vypadal jak z koncentráku, ale lezl, seděl, chodil, byl samá legrace. Zlepšilo se to trochu ve školce. A asi od 12 let jí úplně normálně. Teď je mu 15 a sní všechno na co přijde. Váží 65 kg a měří 168 cm. Vydrž, vytrvej, přejde to, ale je to strašný nápor na psychiku. Jediné, co je důležité sledovat, je počet počůraných plen. Mělo by jich být za den alespoň 6 včetně noci. Vůbec neřeš, že nepije podle tabulek, stejně to do něj nenarveš a akorát se budeš stresovat. Příkrmy dávej, zkoušej zjistit, co mu chutná. Normální pití zkus klidně sladké dětské ovocné šťávy a řeď je, postupně víc a víc. My takhle došli až zpátky na vodu. Chutnal mu teda čaj, sladili jsme medem. Byla jsem fakt ráda, že něco vypije a doporučení o cukrech šlo dost stranou. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30791
30.8.24 12:32

@herinkoj Ty jo, tak to jsme meli jeste pohodu. :hug: Jsi dobra, zes to vydrzela, ale co cloveku zbyva, ze… nas hnala Dr. na krev, kdyz mela v 18m 8.8 kg a pak mesic byla na 2 lahvickach sunaru a k tomu tak olizovala rohlik :zed:. Pak teda zacala znovu trochu jist a prestala se koupat, pak se zacala koupat a prestala snaset obleceni… Mela takove obsese…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.24 15:46

@JanaKo92 Úplně popisuješ naši situaci s mladší dcerou. Nemusí to být váš případ, ale nasdílím ti svůj příběh. Nerada na tu dobu vzpomínám. Po porodu se dcera kojila 3 měsíce. Po té konec, když myslím konec, tak nevypila ani ň. Zkrátím situaci. Následoval přechod na UM a první výsev atopáku. V té době pila už jen ve spánku. Tehdy mě poprvé napadla alergie na bílkovinu, doktoři přesvědčovali, že blbost, že by musela mít průjmy. Tehdy jsem koupila první pixlu UM se zcela naštěpenou bílkovinou (ne HA). Vše se upravilo a měla jsem najednou prospívající dítě. Doktoři dál tvrdili, jak to ABKM není, už jsem je posílala do pr.de.le. Jak rostla zkoušeli jsme postupně její toleranci na mléko. Vše se upravilo. Dnes je z ní 6 letá slečna s alergií na břízu, ale mohlo být hůř. Dnes jí všechno a je spokojená. Přeju ti zakladatelko, ať se vše vyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí