Snídaně, svačiny 9m miminko

502
31.8.24 09:40

Snídaně, svačiny 9m miminko

Ahojky, mám dotaz. Můj malý odmítá stále kousky. Takže bojujeme a když pominu kousky, tak mu nechutna snad vůbec nic :pocitac: Když jsme zaváděli prikrmy tak baštil moc hezky ale pak najednou začal vše odmítat a ať zkouším cokoliv u všeho bojujeme aby se vůbec najedl. Ráno se snažím davat bílý jogurt nebo mléčnou kaši ale kaši už mi začal úplně odmítat, ať ochucenou nebo čistou. Když mu do toho dam ovoce na kousicky tak to vůbec, vše vyplivne, namixované do kaše ovoce taky ne proste nechce. Do jogurtu to samé nejsem schopna nic na kousicky dat, jedine namixovat ale stejně to do nej musím nacpat skoro každý den. Pak má asi po 2 hodinách před prvním spaním 150ml UM. K obědu má masozeleninovy přírm, mixovaný na hladko protože to pak není šance aby to snědl, když jsem zavadela kousky, tak to nějakou dobu jedl normálně ale pak ze dne na den začal odmítat. Každopádně taky u oběda děla scény ale sní to celé nakonec. Pak má další odpolední spánek a to si dá zase 150ml UM. Když vstane snažím se mu dat nějakou sváču, ovocnou kapsu většinou, čerstvé ovoce úplně odmítá, sní maximálně maliny protože jsou úplně měkké a bavi ho to dělat s tím bordel. Někdy ale nechce ani tu svačinu a odmítá cokoliv mu dam. No a pak má večeři to zkouším zase buď tu kasi nebo jogurt podle toho co měl na snídani tak to vystřídám. A do postele před spaním vypije zase 150ml UM. V noci vstává 1-2× a vypije 120-150ml UM. Občas mu dame okurku tu má rad ale zase kouše a většinu těch kousku najdu pod nim v židli :zed:
Nedává mi moc šance vymýšlet něco jiného protože vše odmítá. Zkoušela jsem mu třeba ke snídani udělat chlebik namazaný ale to olíže a chleba rozdrobí takže se nenají :lol: Jinak už má 6 zubů :roll:
Za chvíli odjizdime na dovcu a já tak přemýšlím co vše mu napakovat aby se tam vůbec najedl :lol:
Tak nějaké rady od maminek co mají taky doma takové nejedlíky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3009
31.8.24 10:13

Do roka je nejdulezitejsi slozka stravy MM/UM, bych se moc nestresovala…i kdyz ted uz se mi to rika, jsem si na to synovo nejedlictvi zvykla, ale pamatuji si, ze jsem vysilovala hodne. Jinak taky mel nekdy v prvnim roce obdobi, kdy prestal jist prikrmy temer uplne, mozna tak rano trochu kase a tim to haslo, jinak se jen kojil, trvalo to par tydnu a pak se jednou pustil do nasich testovin, kdyz jsem otocila hlavu :lol: :lol: :lol:
Ja bych dal nabizela, nechavala ochutnavat, i za cenu ze toho vic pujde ven, nez dovnitr (viz ta okurka, jako vyhazovat jidlo je krute ale ja se pak nejak smirila s tim, ze je to soucast procesu uceni)…a myslela na to, ze to mleko je stejne jeste zaklad. Zkusenost mam, ze cim vic se na jidlo tlaci, tim vic se ty deti zasprajcou…tak preju pevne nervy a hodne trpelivosti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10912
31.8.24 11:34

Upřímně, nehrotila bych to. Oba moji kluci do roka v podstatě nic moc nesnedli. Ten starsi ještě občas nějakou kupovanou sklenicku, domácí vůbec. A ten mladší, ještě horší to s ním bylo, víc ochutnavat začal kolem 13. měsíce, do té doby v podstatě jen kojeny. Je mu rok a čtvrt, je to lepší, ale jsou to malé porce, co sní, ovoce a zelenina je v poho, ale obědy a večeře, to bývá oříšek. Některé dny se spíš jen kojí :nevim: Ale čím víc budu tlačit, tím víc bude odmítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí