Jídlo v ledničce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
135
10.2.06 20:28

Jídlo v ledničce

Ahojky,
nevíte, jak dlouho vydrží jídlo v ledničce, abych ho mohla dát 8,5 měs. dítěti? Včera jsem vařila malé zelenin. polívku - brambor, brokolice, mrkev, petržel a pórek, zakápnuté oliv. olejem, dneska ji měla opět na oběd, můžu ji dát i zítra…? Myslíte, že tomu nic nebude? Nebylo to víckrát ohřívané, dala jsem si to do skleniček hned po uvaření a zchladnutí.
A další dotaz, někde jsem četla, že by se snad brambory neměly mrazit, je to pravda?
Díky, Andy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
879
10.2.06 20:49

Ahoj Andys,
pokud vím,tak by se to nemělo schovávat,ale já to dělám :lol: .Už je tady někde na toto téma diskuze,rozhodně prý nemrazit brambory.Je pravda,že to zmražené jídlo zvodnatí a zhrudkovatí,tak to teda nemrazím.Myslím si,že pokud jídlo ochladíš a schováš do ledničky, tak by se nic stát nemělo.Taky toho někdy udělám víc a ráda druhý den nevařím.
Hotové skleničky užívám jako nouzovku a hlavně jsem vysledovala,že Maty se mi po 3 dnech baštění hotovek hrozně oprudí. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
10.2.06 20:50

Já jsem vlastně neodpověděla 8O , já osobně jídlo v ledničce nechávám do druhého dne.Pak ohřeju a případně vyhodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
10.2.06 20:59

No jo, do druhé dne! Ale do třetího…? :roll:
Vařila jsem ho ve čtvrtek, dneska ho jedla taky, tzn. může ho jíst teoreticky i v sobotu…? Asi už ne, co…? :)
 Andy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
10.2.06 21:07

Na skleničkách je psáno, že je třeba po otevření spotřebovat do 48hodin, a protože tam nejsou žádné konzervanty, tak si myslím, že by to mělo platit i pro doma vařené. To znamená, že zítra by to jíst ještě mohla, ne? :-)

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
10.2.06 21:08

Nerada bych kecala, ale domnivam se, ze uvarena zelenina se muze uchovavat tri dny (samozrejme bez opakovaneho ohrivani) a masite pokrmy maximalne dva dny. Je ale pravda, ze diteti davam taky jidlo maximalne ze vcerejska. To moje zesnula babicka byla takova hospodarka, ze si varila polevku jednou za tyden, jedla ji jeste kdyz byla citit.. no fuj. Pak zustala po amputaci nohou na posteli a zacala pro ni varit moje mamka. Historky s polevkou okamzite zapomnela, a mamcino denne cerstve jidlo (kazdy den jina polevka, hlavni chod a kompot nebo moucnik) komentovala nevybiravymi slovy : „Co mi to davate za sr..u, ani pes by to nezral!“ Jen se modlim, aby se ma tchyne do tohoto stadia nedostala.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.2.06 21:12

holky,

jsem barbar - proč nemrazit brambory??? Udělala jsem bramborovou kaši s MM a dala ji samozřejmě na mrazak, protože bramborovou kaši v pidiporci vyrobit neumim.

Je to fakt špatně? No každopádně Eminka už dvě snědla…

lejla

• Citovat
  • Upravit
879
10.2.06 21:12

No, kdyby to nebylo ohřáté a dané ve skleničce,tak bych to možná dala.Ale já to raději fakt vyhodím.Já osobně nenávidím 2 dny staré jídlo :evil: ,tak podle toho usuzuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
10.2.06 21:17

Jani, s tou Tvoji babičkou to je fakt MAZEC… :lol: A proto se bojím stáří, jestli mi bude též tak „hrabat“ v hlavě, tak si moje děti, snad ještě k Mišulce někdo přibude, užijou…(Nic proti Tvé babičce, chraň Bůh!) :D
JInak díky za odpovědi, já jí to zítra ještě zkusím dát, myslím, že by tomu nic být nemělo, když to je jenom zelenina…DOUFÁM, že jí tím nezadělám na nějaký problém, chudince malé…No jooo, mamka chce mermomocí ušetřit… :)
 Andys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
10.2.06 21:19

lejlo,
já jsem to taky netušila,ale je to tady v nějaké starší diskuzi.Prý se mražením z brambor uvolňují nějaké škodliviny (fakt nevím co) a pro mimčo to není dobré.Já nevím,vařím většinou na ty 2 dny,když to sní,tak sní a vařím zase a jinak to dám do lednice.
Je pravda,že to jídlo mražené jsem měla hnusné.Sama bych si ho teda s chutí nedala :? Ale prvního syna jsem krmila mraženým vesele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
10.2.06 21:20

Ja mam takove informace ze lze skladovat max.24 hodin v lednici. Ja osobne hodne mrazim,pak ohreju trochu vic aby nebyly hrudky, pockam az bude vhodna teplota a davam. Brambory jsem jeste nemrazila, ty by se pry nemely uchovavat ani do druheho dne, ale moje mala (ted 10 mesicu) to prezila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
10.2.06 21:25

Ahoj holky, u prvního mimi jsem důsledně vařila každý den čerstvé jídlo a nedávala konzervičky. U druhého mě to velmi rychle přešlo a baštíme i konzervičky. Když jsem vařila sama, tak dvě porce, jednu snědla a druhou jsem po schádnutí dala do ledničky, druhý den ohřála v mikrovlnce :oops:
a pak zakápla olivákem. Zjistila jsem někde, že zamrazovat se nemají brambory, rýže, špenát a podle vl.zkušenosti rajská omáčka.
Lejlo, proč neumíš pidiporci bramb.kaše? Uvařím 2 bramborky, horké rozmačkám vidličkou, přiliju trochu horké vody z brambor a přidám trochu sušeného UM a kousínek másla. Já myslím, že je to kaše, ne? Papa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.2.06 21:37

Mně nejdou ty brambory rozmačkat vidličkou, pořád mi tam zůstávají hrudky, tak to dělám šlehačem. Kupuju BIO brambory a zda se mi, že by byly spíš do salátu než na kaši, tak proto asi ty hrudky. Tím šlehačem se mi to rozdělá a co zůstane vyndám lžičkou. Že by naše mimi pozřelo jakýkoliv větší nerozmixovaný kousilínek nepadá v úvahu. Když se jí náhodou dostane do pusy, spustí takový dávivý karneval, že bych s ní skoro jela do Motola :)

lejla

• Citovat
  • Upravit
1305
10.2.06 21:55

Ahoj,

vzdycky je lepsi jidlo zamrazit i kdyz do druheho dne nez nechavat v lednici...........cim nizsi teplota tim hur pro bakterie. Takze ja jidlo pro maleho mrazim. Z lednice bych pouzila jidlo max. do druheho dne…treti den uz ne.
Brambory se nemaji jist ohrivane znovu protoze uvolnuji skodliviny jak uz tu nekdo psal. Nicmene mrazit se muzou ale chut rozmrazenych brambor je priserna, proto nedojezene brambory je lepsi vyhodit do kose.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
10.2.06 21:58

Jeste jsem chtela dodat ze spenat se mrazit muze...........a z vlastni zkusenosti vim ze je dobry neni vubec vodnaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí