Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já mám celkově hruzu z plynu ![]()
To mi připomělo mého chytrého manžela.Plnil si zapalovače a chytrej aby na to viděl si zapálil svíčku
.Rána okna vymlácený i na druhé straně bytu
.On popálenej v obličeji a na rukou proto že ten plyn se vylil na něj a chytnul a jak se chtěl uhasit tak na sebe hodil takovou tu lacinou deku která hned chytla také
![]()
Do dneška má v obličeji jinej odstín než po těle a vypadá takovej opálenej a i v zimě se ho každej vyptává kde jsme byli u moře
![]()
kamča mě se málem povedlo něco podobného - odlakovávala jsem si nehty u svíčky -nestalo se nic, ale došlo mi až po akci, jak jsem byla pitomá. Taky jsem si jednou zapálila sváčkou přehoz na posteli, od té doby mám z ohně v domácnosti respekt.
Kotle se tak nějak nebojím, ten má 1000 pojistek -a ty moderní sporáky snad taky - no my máme (budeme mít) indukci, od toho alespoň nebude lepkavej potah kolem sporáku a rozpálený ucha hrnců.
Ale pamatuji si, jak jsem jako malá jednou zhasla babičce sporák sfouknutím.
Dobrý den, nemáte prosím Vás někdo zkušenost s usazením odpadní jímky do půdy? Máme pozemek, na kterém stavíme domeček. Bohužel tam není kanalizace, proto musíme mít jímku. Koupili jsme jímku o velikosti 9m3 (kulatého tvaru). Vykopali jsme díru o hloubce nad 2m. Dno jsme vybetovnovali a usadili jímku. Jímka byla celá v zemi a nad polovinu plná vody. Po krajích jsme ji zasypali jílem a ornou půdou. Ornou půdu máme tak 30cm od povrchu a pak následuje jíl. Na pozemku máme i spodní vodu. Při jarním tání sněhu a deštích, nám to jímku vyplavilo. Voda se nám dostala pod jímku. Tak nás celý ten proces čeká znovu. Myslíte, že nám pomůže, když ji celou zabetonujeme?? Známí mají taky jílovitou půdu a mají to v pohodě. Ael nevím, jeslti tam mají spodní vodu. Děkuji
Co si myslíte o bytu v bytovce s cca 4 byty, kde je odpad do jímky a voda ze studny?
Hledáme byt ke koupi a tady ten je za velmi nízkou cenu
![]()
Co ta jímka a studna obnáší? Makléřka říkala, že hovnocuc jezdí každý týden.
Jsem od malička zvyklá na panelákový byt a nemám proto vůbec tušení co to obnáší. ![]()
Šli by jste do toho? Proč ano a proč ne? ![]()
@zvědavá borůvka tak si zjisti kolik stojí hovnocuc, aby jsi se nedivila, tady cca 2500 takže se musí podělit víc lidí
@zvědavá borůvka a ze studny si případně nech udělat rozbor vody otázka taky je jak daleko je jímka od studny, aby náhodou něco neprosakovalo toho bych se bála
@ka2ka
Díky, zjistím ![]()
Když to tak čtu, tak z toho mám obavy. Asi bude lepší tento byt vůbec nebrat v potaz. ![]()
@zvědavá borůvka proč ne, ale zjisti si podropbnosti. Voda se studně není nic zas tak nebvyklého, poptej se zda se do budoucnosti počítá z městským vodovodem, popř. kanalizací.
U té jímky je otázka, jakým způsobem se dělí náklady na odvoz. Zda na osoby či byt. Vezmi v úvahu složení nájemníků v domě, aby si nebyla znechucena výčitkami typu: „vy máte děti, furt perete a koupete se a mi to máme platit, dřív stačilo vyvážet 1× za 1/2 roku“. Je to jisté omezení v komfortu spotřeby vody s ohledem na a velikosti jímky.
@zvědavá borůvka Píšeš, že na to jsou napojeny 4 byty, takže to musíte mít velkou jímku. Nevím, kde bydlíš, takže být tebou, tak se podívám na netu na firmy v okolí, co yvážejí odpad a tam uvidíš cenu. Ono když se to pak vynásobí 4 - 5, docela to naskáká. Co se týče vody ze studny, tak dost záleží na tom, zda je pitná abyste pak nemuseli na vaření vodu kupovat, to se taky prodraží…
Ještě mě napadlo u té studny si zjisti kolik dává vody, aby to vůbec bylo dost na celý barák a nemuseli jste třeba v létě šetřit protože voda došla