Jímka - studna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
16.6.09 15:44

Já mám celkově hruzu z plynu :lol:
To mi připomělo mého chytrého manžela.Plnil si zapalovače a chytrej aby na to viděl si zapálil svíčku :lol: .Rána okna vymlácený i na druhé straně bytu :oops: .On popálenej v obličeji a na rukou proto že ten plyn se vylil na něj a chytnul a jak se chtěl uhasit tak na sebe hodil takovou tu lacinou deku která hned chytla také :oops: :lol: :lol:
Do dneška má v obličeji jinej odstín než po těle a vypadá takovej opálenej a i v zimě se ho každej vyptává kde jsme byli u moře :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
16.6.09 18:11

kamča mě se málem povedlo něco podobného - odlakovávala jsem si nehty u svíčky -nestalo se nic, ale došlo mi až po akci, jak jsem byla pitomá. Taky jsem si jednou zapálila sváčkou přehoz na posteli, od té doby mám z ohně v domácnosti respekt.

Kotle se tak nějak nebojím, ten má 1000 pojistek -a ty moderní sporáky snad taky - no my máme (budeme mít) indukci, od toho alespoň nebude lepkavej potah kolem sporáku a rozpálený ucha hrnců.

Ale pamatuji si, jak jsem jako malá jednou zhasla babičce sporák sfouknutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.6.13 10:39

jímka v jílu

Dobrý den, nemáte prosím Vás někdo zkušenost s usazením odpadní jímky do půdy? Máme pozemek, na kterém stavíme domeček. Bohužel tam není kanalizace, proto musíme mít jímku. Koupili jsme jímku o velikosti 9m3 (kulatého tvaru). Vykopali jsme díru o hloubce nad 2m. Dno jsme vybetovnovali a usadili jímku. Jímka byla celá v zemi a nad polovinu plná vody. Po krajích jsme ji zasypali jílem a ornou půdou. Ornou půdu máme tak 30cm od povrchu a pak následuje jíl. Na pozemku máme i spodní vodu. Při jarním tání sněhu a deštích, nám to jímku vyplavilo. Voda se nám dostala pod jímku. Tak nás celý ten proces čeká znovu. Myslíte, že nám pomůže, když ji celou zabetonujeme?? Známí mají taky jílovitou půdu a mají to v pohodě. Ael nevím, jeslti tam mají spodní vodu. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
30.7.15 14:08

Co si myslíte o bytu v bytovce s cca 4 byty, kde je odpad do jímky a voda ze studny?
Hledáme byt ke koupi a tady ten je za velmi nízkou cenu :think: :nevim:

Co ta jímka a studna obnáší? Makléřka říkala, že hovnocuc jezdí každý týden.

Jsem od malička zvyklá na panelákový byt a nemám proto vůbec tušení co to obnáší. :nevim:

Šli by jste do toho? Proč ano a proč ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27559
30.7.15 14:13

@zvědavá borůvka tak si zjisti kolik stojí hovnocuc, aby jsi se nedivila, tady cca 2500 takže se musí podělit víc lidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27559
30.7.15 14:14

@zvědavá borůvka a ze studny si případně nech udělat rozbor vody otázka taky je jak daleko je jímka od studny, aby náhodou něco neprosakovalo toho bych se bála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
30.7.15 14:22

@ka2ka
Díky, zjistím :palec:
Když to tak čtu, tak z toho mám obavy. Asi bude lepší tento byt vůbec nebrat v potaz. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
30.7.15 14:22

@zvědavá borůvka proč ne, ale zjisti si podropbnosti. Voda se studně není nic zas tak nebvyklého, poptej se zda se do budoucnosti počítá z městským vodovodem, popř. kanalizací.
U té jímky je otázka, jakým způsobem se dělí náklady na odvoz. Zda na osoby či byt. Vezmi v úvahu složení nájemníků v domě, aby si nebyla znechucena výčitkami typu: „vy máte děti, furt perete a koupete se a mi to máme platit, dřív stačilo vyvážet 1× za 1/2 roku“. Je to jisté omezení v komfortu spotřeby vody s ohledem na a velikosti jímky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
30.7.15 14:23

@zvědavá borůvka Píšeš, že na to jsou napojeny 4 byty, takže to musíte mít velkou jímku. Nevím, kde bydlíš, takže být tebou, tak se podívám na netu na firmy v okolí, co yvážejí odpad a tam uvidíš cenu. Ono když se to pak vynásobí 4 - 5, docela to naskáká. Co se týče vody ze studny, tak dost záleží na tom, zda je pitná abyste pak nemuseli na vaření vodu kupovat, to se taky prodraží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27559
30.7.15 14:27

Ještě mě napadlo u té studny si zjisti kolik dává vody, aby to vůbec bylo dost na celý barák a nemuseli jste třeba v létě šetřit protože voda došla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
31.7.15 13:59

@Sojkka @Amys @ka2ka
Jak to tak čtu, tak nás to odradilo a prohlídku bytu jsme zrušili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí