Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky.Tak po všech neuspěšných hledání našeho vysněného domečku jsme přistoupili na to že teda začnem stavět sami.Máme užasnej pozemek na krásném místě ale je tu problém.Na pozemek povede jen elektrika a musíme si pořídit studnu a jímku
.
Vubec nevím co to obnáší a tak přibližnou cenu toho všeho.Prosím o vaše zkušenosti,Děkuji Kamča
Koukni sem. Je tam všechno i potřebné formuláře. ![]()
http://www.studny-povoleni.cz/…ovoleni.html
My ted prave rekonstrujeme domecek. Studnu nastesti mame, ale uvazovali jsme o nove a po tom, co jsem na netu nasla, ze dneska na to musi byt spousta posudku a vyjde tak na 70 000.-, tak jsme od toho upustili. Ale je to vyctena info, tak nevim.
Kazdopadne kanalizace tam neni a tak jsme taky resili odpady. Nakonec budeme mit cisticku s piskovym filtrem a vodu vypoustet do potoka. Jimku jsme zamitli, protoze by nas vyvazeni prislo za par let na stejne penize jako COV. V projektu mame cenu realizace odhadnutou na 80 000.- Samotna Cov s montazi, filtrem a dopravou prijde na 60 000,– zbytek jsou pripravne prace a vypust do potoka, ale stejne si myslim, ze se do tech 80 000,– nevlezem ![]()
Ahoj, studnu nevím, jímku jsme koupili plastovou, má 8 kubíků a stála myslím 40 tisíc - je to drahé jak kráva, ale zase po tom může jezdit i auto - možná je dražší, že je válcová (taková cisterna), obvyklejší jsou kulaté, mohou být i betonové - to se myslím nějak poskládá ze skruží.
cisticka je samozrejme lepsi, ale musis mit potok, kam to vypoustet ..to my nemame.
Potok byt nemusi. Lze udelat trativod a nechat vodu vsakovat do zeme.
Já se omlouvám za hloupé otázky jsm z města a jsem zvyklá na normální kanalizaci
ale ta jímka je nějak schovaná v zemi?to se nějak vyváží?Jak je to z teplou vodou to musí bejt k tomu ještě nějaký bojler? ![]()
Jimka je zakopana v zemi, Vyvazi se hovnocucem. Nevim, jaky to ma spisovny nazev
Na ohrev teple vody je bojler.
Ale vsechno tohle by vam mel prece vyresit projektant, ktery vam bude delat projekt na domek, ne?
To nevím.Já dnes byla na obecním uřadě a tam mi jen pán řekl že nám mohou zavédst jen elektriku a s přípojkou vody at nepočítám že je stop stav(to nechápu co znamená) a at si udělám jímku a studnu.
Domek si necháme postavit na klíč a tam mi řekli že až budeme mít vše připravené že začnou jako až budou provedeny IS
zaneth píše:děkuji jdu to proštudovat.
Koukni sem. Je tam všechno i potřebné formuláře.
http://www.studny-povoleni.cz/…ovoleni.html
xxsigi píše:jo také jiný název neznám
Jimka je zakopana v zemi, Vyvazi se hovnocucem. Nevim, jaky to ma spisovny nazevNa ohrev teple vody je bojler.
Ale vsechno tohle by vam mel prece vyresit projektant, ktery vam bude delat projekt na domek, ne?
Stop stav znamena, ze vodovodni potrubi ma nejakou kapacitu a jestli je nej napojeno uz hodne odberatelu, tak by nestihalo.
Asi bych oslovila nejakou stavebni firmu, co se zabyva vrtanim studni a ti by ti meli byt schopni pomoct.
Jimka je to nejjednodussi. Jen vedet kde ti budou ustit odpady. Prijede bagr vykope diru. Pak koupis jimku, dovezou, daji do diry, napoji odpad a hotova. Jo a bagr zahrne.
xxsigi píše:chápu to dobře že ta čistička vyčistí výkaly
My ted prave rekonstrujeme domecek. Studnu nastesti mame, ale uvazovali jsme o nove a po tom, co jsem na netu nasla, ze dneska na to musi byt spousta posudku a vyjde tak na 70 000.-, tak jsme od toho upustili. Ale je to vyctena info, tak nevim.
Kazdopadne kanalizace tam neni a tak jsme taky resili odpady. Nakonec budeme mit cisticku s piskovym filtrem a vodu vypoustet do potoka. Jimku jsme zamitli, protoze by nas vyvazeni prislo za par let na stejne penize jako COV. V projektu mame cenu realizace odhadnutou na 80 000.- Samotna Cov s montazi, filtrem a dopravou prijde na 60 000,– zbytek jsou pripravne prace a vypust do potoka, ale stejne si myslim, ze se do tech 80 000,– nevlezem
xxsigi píše:tak to z ní dobře
Stop stav znamena, ze vodovodni potrubi ma nejakou kapacitu a jestli je nej napojeno uz hodne odberatelu, tak by nestihalo.
Asi bych oslovila nejakou stavebni firmu, co se zabyva vrtanim studni a ti by ti meli byt schopni pomoct.Jimka je to nejjednodussi. Jen vedet kde ti budou ustit odpady. Prijede bagr vykope diru. Pak koupis jimku, dovezou, daji do diry, napoji odpad a hotova. Jo a bagr zahrne.
Jimka nesmrdi.
Cistiska precisti necistoty. Jsou tam bakterie, co se tim zivi. Najaky kal z toho je. Vybira se tak 2× do roka. Pry je toho kybl. Jen se nesmi pouzivat uplne vcechny chemikalie, jak treba savo, ty ty bakterie zabijou. No proste to ma taky svoje uskali. Clovek se musi naucit, co do odpaku nacpe a co ne.