Jímka - studna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
48576
15.6.09 13:10

Jímka -studna

Ahojky.Tak po všech neuspěšných hledání našeho vysněného domečku jsme přistoupili na to že teda začnem stavět sami.Máme užasnej pozemek na krásném místě ale je tu problém.Na pozemek povede jen elektrika a musíme si pořídit studnu a jímku :cry: .
Vubec nevím co to obnáší a tak přibližnou cenu toho všeho.Prosím o vaše zkušenosti,Děkuji Kamča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1752
15.6.09 13:38

Koukni sem. Je tam všechno i potřebné formuláře. 8)
 http://www.studny-povoleni.cz/…ovoleni.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
15.6.09 13:42

My ted prave rekonstrujeme domecek. Studnu nastesti mame, ale uvazovali jsme o nove a po tom, co jsem na netu nasla, ze dneska na to musi byt spousta posudku a vyjde tak na 70 000.-, tak jsme od toho upustili. Ale je to vyctena info, tak nevim.
Kazdopadne kanalizace tam neni a tak jsme taky resili odpady. Nakonec budeme mit cisticku s piskovym filtrem a vodu vypoustet do potoka. Jimku jsme zamitli, protoze by nas vyvazeni prislo za par let na stejne penize jako COV. V projektu mame cenu realizace odhadnutou na 80 000.- Samotna Cov s montazi, filtrem a dopravou prijde na 60 000,– zbytek jsou pripravne prace a vypust do potoka, ale stejne si myslim, ze se do tech 80 000,– nevlezem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
15.6.09 13:46

Ahoj, studnu nevím, jímku jsme koupili plastovou, má 8 kubíků a stála myslím 40 tisíc - je to drahé jak kráva, ale zase po tom může jezdit i auto - možná je dražší, že je válcová (taková cisterna), obvyklejší jsou kulaté, mohou být i betonové - to se myslím nějak poskládá ze skruží.

cisticka je samozrejme lepsi, ale musis mit potok, kam to vypoustet ..to my nemame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
15.6.09 13:59

Potok byt nemusi. Lze udelat trativod a nechat vodu vsakovat do zeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.6.09 14:24

Já se omlouvám za hloupé otázky jsm z města a jsem zvyklá na normální kanalizaci :oops: ale ta jímka je nějak schovaná v zemi?to se nějak vyváží?Jak je to z teplou vodou to musí bejt k tomu ještě nějaký bojler? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
15.6.09 14:30

Jimka je zakopana v zemi, Vyvazi se hovnocucem. Nevim, jaky to ma spisovny nazev :D Na ohrev teple vody je bojler.
Ale vsechno tohle by vam mel prece vyresit projektant, ktery vam bude delat projekt na domek, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.6.09 14:35

To nevím.Já dnes byla na obecním uřadě a tam mi jen pán řekl že nám mohou zavédst jen elektriku a s přípojkou vody at nepočítám že je stop stav(to nechápu co znamená) a at si udělám jímku a studnu.
Domek si necháme postavit na klíč a tam mi řekli že až budeme mít vše připravené že začnou jako až budou provedeny IS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.6.09 14:41
zaneth píše:
Koukni sem. Je tam všechno i potřebné formuláře. 8)
 http://www.studny-povoleni.cz/…ovoleni.html
děkuji jdu to proštudovat.
Tím že jsem se rozhodla stvět spočítá všechno vyřizování jen na mě :cry: a já tomu vubec nerozumim
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.6.09 14:42
xxsigi píše:
Jimka je zakopana v zemi, Vyvazi se hovnocucem. Nevim, jaky to ma spisovny nazev :D Na ohrev teple vody je bojler.
Ale vsechno tohle by vam mel prece vyresit projektant, ktery vam bude delat projekt na domek, ne?
jo také jiný název neznám :lol:
Nesmrdí pak ta jímka když je na pozemku?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
15.6.09 14:43

Stop stav znamena, ze vodovodni potrubi ma nejakou kapacitu a jestli je nej napojeno uz hodne odberatelu, tak by nestihalo.
Asi bych oslovila nejakou stavebni firmu, co se zabyva vrtanim studni a ti by ti meli byt schopni pomoct.

Jimka je to nejjednodussi. Jen vedet kde ti budou ustit odpady. Prijede bagr vykope diru. Pak koupis jimku, dovezou, daji do diry, napoji odpad a hotova. Jo a bagr zahrne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.6.09 14:43
xxsigi píše:
My ted prave rekonstrujeme domecek. Studnu nastesti mame, ale uvazovali jsme o nove a po tom, co jsem na netu nasla, ze dneska na to musi byt spousta posudku a vyjde tak na 70 000.-, tak jsme od toho upustili. Ale je to vyctena info, tak nevim.
Kazdopadne kanalizace tam neni a tak jsme taky resili odpady. Nakonec budeme mit cisticku s piskovym filtrem a vodu vypoustet do potoka. Jimku jsme zamitli, protoze by nas vyvazeni prislo za par let na stejne penize jako COV. V projektu mame cenu realizace odhadnutou na 80 000.- Samotna Cov s montazi, filtrem a dopravou prijde na 60 000,– zbytek jsou pripravne prace a vypust do potoka, ale stejne si myslim, ze se do tech 80 000,– nevlezem :(
chápu to dobře že ta čistička vyčistí výkaly 8O .To nevím jestli bych s toho měla dobrý pocit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.6.09 14:45
xxsigi píše:
Stop stav znamena, ze vodovodni potrubi ma nejakou kapacitu a jestli je nej napojeno uz hodne odberatelu, tak by nestihalo.
Asi bych oslovila nejakou stavebni firmu, co se zabyva vrtanim studni a ti by ti meli byt schopni pomoct.Jimka je to nejjednodussi. Jen vedet kde ti budou ustit odpady. Prijede bagr vykope diru. Pak koupis jimku, dovezou, daji do diry, napoji odpad a hotova. Jo a bagr zahrne.
tak to z ní dobře :lol: .Vím že u babičky byla také nějaká taková žumpa-nebo jímka a byl na ní jen položené jen nějaké víko a už jsem měla strach aby mi tam nemohhl spadnout malej :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
15.6.09 14:46

Jimka nesmrdi.
Cistiska precisti necistoty. Jsou tam bakterie, co se tim zivi. Najaky kal z toho je. Vybira se tak 2× do roka. Pry je toho kybl. Jen se nesmi pouzivat uplne vcechny chemikalie, jak treba savo, ty ty bakterie zabijou. No proste to ma taky svoje uskali. Clovek se musi naucit, co do odpaku nacpe a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
15.6.09 14:48

Dnesni jimky uz maji viko na zamek, tak to nehrozi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí