jiné dávkování nutrilon x beba

17180
29.7.09 17:24

jiné dávkování nutrilon x beba

Ahojky,

potřebuji poradit, doteď jsme měli Nutrilon 1 HA, dostala jsem však i jednu plechovku beby 1 HA tak jí chci zkusit malé taky dát ať mi to tu neleží. Nyní si malá vysosne 90-120 ml na jedno krmení Nutrilonu s tím, že krmíme 6× denně, což odpovídá i těm tabulkám (jak měsíc tak váha). Na Bebě je však údaj jen o měsících a nyní by si malá podle té jejich tabulky měla vypít 150 ml 5× denně. Jinak pořád je poměr voda x prášek stejný 1 odměrka na 30 ml.

Poraďte tedy prosím přijde mi to nelogické do ní cpát tolik, nebo může být ta beba míň sytější?

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
29.7.09 17:40

No, jestli počítám dobře, tak:

6×120 ml Nutrilonu = 720 ml
5×150 ml Beby = 750 ml

Takže v konečném množství to není nijak velký rozdíl. Já bych dodržela velikost dávek a intervalů, na jaké je malá zvyklá :). Stejně by ti těch 150 asi najednou nevypila a ještě by byla nevrlá, že na to musela čekat třeba o hodinu déle :).

Iva

• Citovat
  • Upravit
421
29.7.09 17:45

Ahoj, já bych takto malému dítěti značky nestřídala. Pokud jde jen o to, aby Ti to neleželo doma, tak to prodej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
29.7.09 18:29

právě že by takhle dlouhý interval nedala a i kdybych do ní 150 ml nacpala což by nebyl velký problém tak by mi to pak blinkala takže to asi nechám tak jak to děláme do teď. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
29.7.09 20:11

Urcite bych to male nedavala jen proto ze ti to doma lezi..To radeji prodej nebo to nekomu daruj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
29.7.09 20:34

Panuško - proč měníte Nutrilon za BEBU???

Kubík mi třeba po Nutrilonu strašně blinkal a tak jsem musela změnit značku!
S Karolínkou jsme začaly Bebou a spokojenost. Já teda kojím, ale musím ji i dokrmovat, protože mám málo mléka :? :? :?
Karolínka mi nikdy nevypije dané množství, ale nervu to do ní - pokud nechce tak už jí nedávám a pokud má hlad třeba za hodinu tak v jídle pokračuje!

Určitě bych do jídla nenutila, protože ti to vyblinká a efekt to nebude mít žádný.

• Citovat
  • Upravit
3076
29.7.09 21:27

Taky bych nedávala Bebu, pokud Nutrilon vyhovuje. Já dávala klukům po odstavení Bebu, ale najednou jeden začal mít hroznou zácpu, tak jsem ho převedla na Nutrilon a byl v pohodě. A slyšela jsem, že to tak Beba dělává. Ne každýmu dítěti vyhovuje každá značka UM!!!! Aby sis kvůli jedné plechovce Beby nezadělala na problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
29.7.09 22:04

holky díky moc, bebu teda nechám v klídku ve špajzce a pokusím se jí střelit někomu kdo ji používá. Důvod proč jí mám - malá jednu dobu dost ublinkávala ale bylo to v době kdy jsem kojila + po každém kojení dala dokrm, doktorka mi řekla že mám zkusit změnit na bebu jestli to nepomůže. No a já jí pak začala dávat MM z flašky měla jsem přehled kolik si vypije a upravilo se to. Takže proto ji mám doma. Měnit teda značku nebudu nevěděla jsem že to může být až takový problém :lol: :oops: :wink: díky.

Ještě mám dotaz - malá mi teď pije 90 nebo 120 ml jenže někdy po té 120 dost blindí je ten typ co by na posezení vypil i půl litru a pak jí bolí bříško. Jenže když dám jen 90 je spokojená ale nevydrží mi ty doporučované 3 hodiny spíš tak 2,5 jak kdy. Nechci jí zbytečně roztahovat bříško a nechat jí ublinkávat ale nevím zda jí můžu dát i dřív?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
29.7.09 22:05

davej podle potreby- nikdo z nas se nevejde do tabulek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
29.7.09 22:07

panusko zarid se podle ditete…at si vypije samo kolik chce…v tomhle jsou tabulky fakt nanic..jen to cloveka mate…kdyz bude chtit treba jen 80 at si to pije i desetkrat denne.a kdyz bude chtit 180 at si pije jen 5× denne..nic si z toho nedelej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.09 06:25

Řekla bych, že Beba nebude zahuštěná, proto ten rozdíl poměru vody.
A pokud budeš jednou přecházet na Nutrilon obyč, tak jako já ze speciálního Comfortu, tak to je teprv pálka, já čuměla jak puk, co má jako malej vypít podle obyč Nutrilonu a ve 3 měsíci byl dle nich na úrovni 1 měsíce.
Ale zjistila jsem, že je to právě tím zahustěním (škrob).

Jinak do teď se řídím dle malého a dávku jsem opatrně zvyšovala, zůstali jsme teď na 180ml a to mu k těm příkrmům stačí, často ani nevypije, nechá třebas 80ml, ale to už je těmi příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
30.7.09 07:31

Dobré ránko

Já krmím Karolínku podle její potřeby - když chce jíst za hodinu tak jí za hodinu, když za 5 tak jí za pět! Vůbec bych se neřídila tabulkou kolik a za jak dlouho má dítě jíst!

Karolínka třeba celou noc nejí, dneska spala od 19:30 do 6:40 bez jídla, teď jsem ji nakojila a spokojeně si hraje v ohrádce.
Malá mi spává celou noc asi od měsíce celou noc, ze začátku jsem z toho byla na nervy, že tak dlouho nejí a ptala jsem se na to dr. a ta mi řekla, že ji budit namám, že se na jídlo vzbudí sama

Přeji pohodové krmení :wink: :wink: :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová