Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky,
potřebuji poradit, doteď jsme měli Nutrilon 1 HA, dostala jsem však i jednu plechovku beby 1 HA tak jí chci zkusit malé taky dát ať mi to tu neleží. Nyní si malá vysosne 90-120 ml na jedno krmení Nutrilonu s tím, že krmíme 6× denně, což odpovídá i těm tabulkám (jak měsíc tak váha). Na Bebě je však údaj jen o měsících a nyní by si malá podle té jejich tabulky měla vypít 150 ml 5× denně. Jinak pořád je poměr voda x prášek stejný 1 odměrka na 30 ml.
Poraďte tedy prosím přijde mi to nelogické do ní cpát tolik, nebo může být ta beba míň sytější?
díky
No, jestli počítám dobře, tak:
6×120 ml Nutrilonu = 720 ml
5×150 ml Beby = 750 ml
Takže v konečném množství to není nijak velký rozdíl. Já bych dodržela velikost dávek a intervalů, na jaké je malá zvyklá
. Stejně by ti těch 150 asi najednou nevypila a ještě by byla nevrlá, že na to musela čekat třeba o hodinu déle
.
Iva
Ahoj, já bych takto malému dítěti značky nestřídala. Pokud jde jen o to, aby Ti to neleželo doma, tak to prodej.
právě že by takhle dlouhý interval nedala a i kdybych do ní 150 ml nacpala což by nebyl velký problém tak by mi to pak blinkala takže to asi nechám tak jak to děláme do teď. ![]()
Urcite bych to male nedavala jen proto ze ti to doma lezi..To radeji prodej nebo to nekomu daruj
Panuško - proč měníte Nutrilon za BEBU???
Kubík mi třeba po Nutrilonu strašně blinkal a tak jsem musela změnit značku!
S Karolínkou jsme začaly Bebou a spokojenost. Já teda kojím, ale musím ji i dokrmovat, protože mám málo mléka
![]()
Karolínka mi nikdy nevypije dané množství, ale nervu to do ní - pokud nechce tak už jí nedávám a pokud má hlad třeba za hodinu tak v jídle pokračuje!
Určitě bych do jídla nenutila, protože ti to vyblinká a efekt to nebude mít žádný.
Taky bych nedávala Bebu, pokud Nutrilon vyhovuje. Já dávala klukům po odstavení Bebu, ale najednou jeden začal mít hroznou zácpu, tak jsem ho převedla na Nutrilon a byl v pohodě. A slyšela jsem, že to tak Beba dělává. Ne každýmu dítěti vyhovuje každá značka UM!!!! Aby sis kvůli jedné plechovce Beby nezadělala na problém.
holky díky moc, bebu teda nechám v klídku ve špajzce a pokusím se jí střelit někomu kdo ji používá. Důvod proč jí mám - malá jednu dobu dost ublinkávala ale bylo to v době kdy jsem kojila + po každém kojení dala dokrm, doktorka mi řekla že mám zkusit změnit na bebu jestli to nepomůže. No a já jí pak začala dávat MM z flašky měla jsem přehled kolik si vypije a upravilo se to. Takže proto ji mám doma. Měnit teda značku nebudu nevěděla jsem že to může být až takový problém
díky.
Ještě mám dotaz - malá mi teď pije 90 nebo 120 ml jenže někdy po té 120 dost blindí je ten typ co by na posezení vypil i půl litru a pak jí bolí bříško. Jenže když dám jen 90 je spokojená ale nevydrží mi ty doporučované 3 hodiny spíš tak 2,5 jak kdy. Nechci jí zbytečně roztahovat bříško a nechat jí ublinkávat ale nevím zda jí můžu dát i dřív?
panusko zarid se podle ditete…at si vypije samo kolik chce…v tomhle jsou tabulky fakt nanic..jen to cloveka mate…kdyz bude chtit treba jen 80 at si to pije i desetkrat denne.a kdyz bude chtit 180 at si pije jen 5× denne..nic si z toho nedelej ![]()
Řekla bych, že Beba nebude zahuštěná, proto ten rozdíl poměru vody.
A pokud budeš jednou přecházet na Nutrilon obyč, tak jako já ze speciálního Comfortu, tak to je teprv pálka, já čuměla jak puk, co má jako malej vypít podle obyč Nutrilonu a ve 3 měsíci byl dle nich na úrovni 1 měsíce.
Ale zjistila jsem, že je to právě tím zahustěním (škrob).
Jinak do teď se řídím dle malého a dávku jsem opatrně zvyšovala, zůstali jsme teď na 180ml a to mu k těm příkrmům stačí, často ani nevypije, nechá třebas 80ml, ale to už je těmi příkrmy.
Dobré ránko
Já krmím Karolínku podle její potřeby - když chce jíst za hodinu tak jí za hodinu, když za 5 tak jí za pět! Vůbec bych se neřídila tabulkou kolik a za jak dlouho má dítě jíst!
Karolínka třeba celou noc nejí, dneska spala od 19:30 do 6:40 bez jídla, teď jsem ji nakojila a spokojeně si hraje v ohrádce.
Malá mi spává celou noc asi od měsíce celou noc, ze začátku jsem z toho byla na nervy, že tak dlouho nejí a ptala jsem se na to dr. a ta mi řekla, že ji budit namám, že se na jídlo vzbudí sama
Přeji pohodové krmení
![]()