Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Na matrice jsme byli kvůli příjmení a dávali jsme tam už i jméno, ale jemno jsme si rozmysleli malá ještě není na světě. myslite ze se to da ještě měnit? A musíme na matriku? Nebo se jméno stejně hlásí až v porodnici? Zajímá mě to proto, kdyby jsme byli svoji tak by jsme na matriku nemuseli ze? Takže by jsme jméno nikam nepsali. A na konec by jsme ho stejně dávali až při příjmu do porodnice? Je to tak? Nebo jak to prosím je?Kdyby někdo nechápal
Musím jít znovu na matriku, když chci jiné jméno?
Nebo jsme to psali jenom orientačně?
Nebo závazně?Kdyby jsme byli svoji, tak by jsme na matriku nemuseli, takže by jsme jméno dávali až v porodnici?
Děkuji všem
V porodnici jsem spatne vypsala papiry a pani z matriky mi hned volala domluvili sme ze papir vyhodi a v porodnici jsem vypsala novy. Do 2 dni mi udelali rodny list. Urcite zavolej ale az v porodnici by se to melo vyridit. Protoze treba se narodi jine pohlavi nebo 2 deti( nepravdepodobne ja vim) aspon na vysocine to tak je.
Jsme manzele, na matrice jsme nebyli a RD ditete mi dali jeste v porodnici
jinak pokud neporodia do pondeli, pockala bych a zavolala si
ale myslim, ze se te budou v porodnici ptat, zda souhlasi nebo ne ![]()
@Janli my byly i jako manzele kvuli jmenu matrikarka chtela podpis nas obou predni ze s tim souhlasime do porodnice jsme nesli uz vyplneny papir od nich ale nase porodnice nema vlastni matriku
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Na matrice jsme byli kvůli příjmení a dávali jsme tam už i jméno, ale jemno jsme si rozmysleli malá ještě není na světě. myslite ze se to da ještě měnit? A musíme na matriku? Nebo se jméno stejně hlásí až v porodnici? Zajímá mě to proto, kdyby jsme byli svoji tak by jsme na matriku nemuseli ze? Takže by jsme jméno nikam nepsali. A na konec by jsme ho stejně dávali až při příjmu do porodnice? Je to tak? Nebo jak to prosím je?Kdyby někdo nechápal
Musím jít znovu na matriku, když chci jiné jméno?
Nebo jsme to psali jenom orientačně?
Nebo závazně?Kdyby jsme byli svoji, tak by jsme na matriku nemuseli, takže by jsme jméno dávali až v porodnici?
Děkuji všem
Ahoj, málo lidí to ví a nečetla jsem celou konverzaci, ale nemusí se na matrice psát jméno dítěte, musí se tam zapsat příjmení. Ale podle mě to jde ještě v porodnici změnit ![]()
At se vše podaří
@Patrisha píše:
Ale podle mě to jde ještě v porodnici změnit
Ano, zápis v matrice nemá žádnou váhu, potom se to jednoduše přeškrtne a napíše něco jiného.
@venulka1 píše:
@Janli my byly i jako manzele kvuli jmenu
Když jste byli manželé, tak otcovství bylo jasné, příjmení bylo jasné. To je teď nějaká móda určovat dítěti jméno před narozením na matrice?
@venulka1 píše:
ale nase porodnice nema vlastni matriku
Neznám porodnici, která má vlastní matriku.
@Luboš P
Myslela jsem to tak, že na matrice je důležité uvést příjmení (v jejich případě otce, když nejsou manželé) a křestní tam být vůbec nemusí, ale málo kdo to ví. ![]()