Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky zítra ráno jdu na ultrazvuk a na krev chci se zeptat jestli ráno můžu něco malého sníst a napít se aby mi nebylo špatně. Díky ![]()
Na tu krev záleží kvůli čemu ti ji odebírají, k něčemu je potřeba nalačno, k něčemu je to jedno. a na utz je to taky jedno, jen je lepší před UTZ mít plnej močák, je to líp vidět ![]()
Na krev se musí nalačno ale jen u některých vyšetření, na jaké vyšetření jdeš? na ultrazvuk se nalačno nemusí ![]()
@Kančík tak záleží na jaký odběr jdeš, biochemie musí být na lačno, na hcg se klidně najez. To stejné na Uz břicha něco na lačno, na gynekologický UZ dělohy pro potvrzení těhotenství je to fuk.
@Veronikka jdu na hladinu HCG když jsem tam byla minule byla jsem ve 4.týdnu ted to může být 6.týdnů
@slavuska1 píše:
Na tu krev záleží kvůli čemu ti ji odebírají, k něčemu je potřeba nalačno, k něčemu je to jedno. a na utz je to taky jedno, jen je lepší před UTZ mít plnej močák, je to líp vidět
to už je zastaralá fáma. Dnešní uz přístroje k zobrazení plodu plný močák nepotřebují.
Mně říkal gyndař kdysi, že i na krevní obraz nemusím vysloveně nalačno, jen nemám jíst sladké a tučné, třeba nízkotučný jogurt nebo kousek chleba prý nevadí.
Na lačno jen pokud by dělali odběr na hladinu cukru. Pití je před odběrem naopak žádoucí, čistá voda, neslazený čaj, aspoň to pak dobře teče, když je tělo správně zavodněné.
A na ultrazuvk ceho, ze to jdes? Nejak jsem si nevsimla, ze to tu nekde probehlo… to je pomerne zasadni vedet…
Na UZ ceho? ke zjisteni tehotenstvi? Na UZ hladinu HCG neuvidis ani nahodou.
Pak muzes jist klidne. S vyhododu i pit. Sice plny moc mechyr byt mozna nemusi, ale rozhodne je pak mala panev prehlednejsi.
@Kančík na toto vyšetření se můžeš klidně najíst. Já jsem musela jít na lačno jen na dva odběry. Jednou v 10tt to se u nás bere krev poprvé na test na cukrovku a pak ve 24tt na oogt test na cukrovku.
Holky, narazila jsem na vaši diskusi náhodou, zrovna v pátek jdu na tripple testy, musím jít nalačno? díky.