Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím maminky..Jsem v 25.tt a od rána cítím, v bříšku takový tlak..Taky mám pocit, že mi od rána chvílema tvrdne bříško..Jsem prvorodička a tohle se mi stalo poprvé, tak se chci zeptat jestli se to stává normálně, nebo ne..Nemylím si, že by to byl předčasný porod nebo něco takového..Děkuji za odpovědi
Je to úplně normální, taky jsem to měla, teď jsem ve 39.tt a je to už mnohem častější
No me to dnes v noci probudilo - silny tlak v podbrisku, brisko tvrde jako kamen. Po hodine pravidelneho tvrdnuti a povolovani jsme radsi jeli do porodnice - diagnoza vzhledem k 23.tt hrozici potrat, i kdyz cipek je nastesti uzavreny, ale mekci a zkraceny. Do konce tehotenstvi budu na neschopence s klidovym rezimem. Takze na to pozor a kdyby se to nejak stupnovalo, radeji si zajdi k Mudr.
@mikkeilla Tlak v podbříšku a tvrdnutí břicha je normální, když to řekneš gyndaři, určitě Ti dá magnésko na úlevu, to by ti mělo trochu ulevit. Jinak už se to bude jen stupňovat, já jsem 37tt a už se těším na porod, podbříšek a tvrdnutí bříška jsou už součástí mého života
čím víc Ti miminko bude růst, tím budeš mít větší tlaky ![]()