Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky,
jsem ve 35tt a čekám Anetku, ale tak m napadá, jaká je jistota, že tam je opravdu Anetka a ne Štěpán?
Ve 21tt mi na velkém ultrazvuku řekli, že je to na 99% holka a o týden později mi to potvrdil můj gynekolog. To byl 22tt. Od té doby to buď nikdo nezkoumal, nebo to nebylo vidět. Ani mě nenapdlo se na to nějak ptát. Ale teď mi trochu vrtá hlavou, co když tam ten pindík mimču po tom 22tt ještě narostl?
Ne, že bych kluka nechtěla, mně je opravdu jedno, co to bude, ale spíš jde o zvědavost
Stalo se vám některé, že po 22tt ještě lékaři otočili a z holky byl kluk? ![]()
U nás nám říkali od 17tt holku a máme holčičku.
Ale na tom přece nezáleží, ne? ![]()
My měli holčičku 3× potvrzenou(já si jí tajně přála,aby bylo by mi to v podstatě jedno jestli holčička nebo klučík,je to moje dítě a zbožňuju ho tak jako tak
)takže poprvé nám potrdili holčičku na velkém UTZ ve 20tt,pak jsem byla ve 23tt na 3D,kde nám jí opět potvrdili a pak ještě ve 33tt,jestli ti holčičku potvrdili 2×,tak bych tomu věřila,ale pro jistotu bych radši měla i oblečky v neutrální barvě,já to tak radši taky měla,říkala jsem si,ale co když se všichni třeba spletli? ![]()
Nám říkali zhruba od toho 20.týdne chlapečka, dokonce nám doktorka na ultrazvuku vyfotila pindíka a je to kluk jako buk
Neznám nikoho, u koho by se doktoři spletli, i když možný to určitě je.
No, kamamrádka taky ččekala … nevím, jak to tam přesně bylo, ale nnakonec se narodilo to druhé. Ale - je to „jedna paní povídala“, páč nevím, jak dobře doktoři ty „důkazy“ viděli! Jestli to bylo možná nebo vašich 99%!
No asi na tom nezáleží, říkám, že můžu mít klidně holku i kluka a to, že máme většinu oblečků holčičích by se taky pořešilo
Mně spíš o to šlo ze zvědavosti
Teď mi došlo, že je to vlastně asi pitomost to tady řešit a zabírat místo jiným tématům, tak se omlouvám. Někdy dřív jednám než myslím
![]()
Tak nic není 100%. ![]()
Pamatuju si, jak tu kdysi někdo v diskuzi popisoval, že paní čekala holku, celou dobu jednoznačně potvrzena a pak se narodil kluk. Prý z toho měla dost šok a ani snad nechtěla dítě přijmout, že ona má přece mít holku.
Stejně je nejlepší překvápko ![]()
No tak u nás to bylo co měsíc to jiný pohlaví. ![]()
Známé řekl dr, že to bude holčička - a byl to kluk…
Dokud se to nenarodí, nespolíhala bych na to na 100%.
Proto jsem u prvního dítěte všechno kupovala v zeleném a žlutém.
A kupovala bych to i tak - protože stejně to malé to dlouho neponosí, tak kdyby sepak narodilo jako druhé opačné pohlaví, kupovat zas všechno v jiné barvě - nic pro mě. ![]()
Gladys píše:
Stejně je nejlepší překvápko
Týý jo to bych chtěla moc moc zažít, ale když já jsem strašně zvědaváá.
![]()
Davdan píše:Gladys píše:Týý jo to bych chtěla moc moc zažít, ale když já jsem strašně zvědaváá.
Stejně je nejlepší překvápko![]()
Naprosto přesné i pro mě
![]()
petule9 píše:Davdan píše:Naprosto přesné i pro měGladys píše:Týý jo to bych chtěla moc moc zažít, ale když já jsem strašně zvědaváá.
![]()
Na velkém utz jsem byla statečná a hrdinně odmítla vědět, co tam je. Ve 30.tt jsem měla trochu roupy se zeptat na gyndě, ale vydržela jsem. A bylo to super, když mi muž oznámil (já ještě hlavu zabořenou do peřiny a děkujíc všem svatým, že je venku) oznámil: Jé hele, zase kluk ![]()
U prvního jsem taky nechtěla vědět, ale muž chtěl, tak jsme si říct nechali, asi to bylo dobře, on tehdy hodně toužil po holce a asi bylo lepší, že se s tím srovnal hned v té půlce těhotenství a neživil se nadějemi až do porodu
Davdan píše:Gladys píše:Týý jo to bych chtěla moc moc zažít, ale když já jsem strašně zvědaváá.
Kamarádce od nějakého 20tt pokaždé potvrzovali chlapečka i na 3D..narodila se jí holčička, šok měla obrovský..měla nějaké neutr. věcičky, ale jinak vše na kluka, pokojíček modrý, kočárek, povlečení v postýlce, prostě skoro všechno..teď lítá a dokupuje holčičkovské .. vůbec jsem jí tu situaci nezáviděla
ale z malinké má samozřejmě radost.. ![]()
Veverysek píše:
Já bych překvápko nevydržela.Jsem příšerná opice.
taky tak.. ![]()