Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky, chci se jen zeptat, mám prý placentu vpředu nízko, je to dobře, špatně nebo na tom nezáleží?
Příspěvek upraven 29.01.12 v 18:39
nemela by jit pres hrdlo delozni, jinak je to myslim jedno. Zalezi taky, v jak pokrocilem jsi tehotenstvi - jestli na zacatku, tak se jeste muze vytahnout.POkud je moc nizko nebo pres branku, je treba o tom vedet pri porodu, pripadne udelat cisare.
ahojky,zalezi kolikata jsi tyden,ja ji mela vpredu a nizko,troschu mi to tlumilo pohyby a hodne jsme s ni takhle spinila a mela bolesti,takove tahave,jak kdybych mela na pipce zavazi…mela jsem ji snad do 25tt
jednoho dne me ta bolest presla,bylo to zrovna pred kontrolou a placenta se vytahla,ono vetsinou se vytahuje rustem a zvetsovanim delohy…
Jsem teprve ve 14tt. Nešpiním, ale taky mám takové tahavé a někdy až hodně nepříjemné bolesti.
Ve tvém týdnu jsem ji taky měla nízko (vpředu) a na UTZ ve 20tt už byla normálně. Když je vpředu, tak se s rostoucím bříškem vytáhne ![]()
Ahojky,já měla placentu vzadu a před děložní hrdlo.Musela jsem být v nemocnici a ležet.Nevytáhla se nahoru,tak mi dělali císaře.Že ji máš nízko,nevadí,jen se šetři.
Tak som to mala aj ja. Ale ked sme skusili sex, tak som spinila a mesiac som musela lezat. Takze radsej sa setri, ona sa vytiahne ako bude rast maternica, ma to vela tehuliek. ![]()
Gabulle píše:
Jsem teprve ve 14tt. Nešpiním, ale taky mám takové tahavé a někdy až hodně nepříjemné bolesti.
jojo,to je nromalni,to je tou polohou placenty,mela jsem to uplne stejne…a hooodne jsem spinila a i krvacela…
Gabulle píše:
Ahojte holky, chci se jen zeptat, mám prý placentu vpředu nízko, je to dobře, špatně nebo na tom nezáleží?Příspěvek upraven 29.01.12 v 18:39
ahoj já ji mám zase vzadu nízko-ale zatím nikdo neříkal, že by to měl bát problém..
werunqa píše:Gabulle píše:ahoj já ji mám zase vzadu nízko-ale zatím nikdo neříkal, že by to měl bát problém..
Ahojte holky, chci se jen zeptat, mám prý placentu vpředu nízko, je to dobře, špatně nebo na tom nezáleží?Příspěvek upraven 29.01.12 v 18:39
ahojky, a ve kterém jsi? Oni o tom doktoři tak do dvacátýho týdne ani nemluví, hlavně proto, že se může vytáhnout, když ji máš vzadu, tak asi ne, ale třeba Ti nezakrývá branku, tak Ti k tomu dr nic dál neřekl. Já ji mám vepředu dole, tak čekám, a dr to zatím neřeší, jestli nekrvácíš, tak je to OK ![]()
Bek píše:werunqa píše:ahojky, a ve kterém jsi? Oni o tom doktoři tak do dvacátýho týdne ani nemluví, hlavně proto, že se může vytáhnout, když ji máš vzadu, tak asi ne, ale třeba Ti nezakrývá branku, tak Ti k tomu dr nic dál neřekl. Já ji mám vepředu dole, tak čekám, a dr to zatím neřeší, jestli nekrvácíš, tak je to OKGabulle píše:ahoj já ji mám zase vzadu nízko-ale zatím nikdo neříkal, že by to měl bát problém..
jsem ve 26tt minuly tyden jsem byla na kontrole a nic nerikal..
..nekrvacela jsem vubec od zacatku tehu
![]()
werunqa píše:Bek píše:jsem ve 26tt minuly tyden jsem byla na kontrole a nic nerikal..werunqa píše:ahojky, a ve kterém jsi? Oni o tom doktoři tak do dvacátýho týdne ani nemluví, hlavně proto, že se může vytáhnout, když ji máš vzadu, tak asi ne, ale třeba Ti nezakrývá branku, tak Ti k tomu dr nic dál neřekl. Já ji mám vepředu dole, tak čekám, a dr to zatím neřeší, jestli nekrvácíš, tak je to OKGabulle píše:ahoj já ji mám zase vzadu nízko-ale zatím nikdo neříkal, že by to měl bát problém..
Ahojte holky, chci se jen zeptat, mám prý placentu vpředu nízko, je to dobře, špatně nebo na tom nezáleží?Příspěvek upraven 29.01.12 v 18:39..nekrvacela jsem vubec od zacatku tehu
![]()
tak to bude určitě dobré, jinak by Tě dr informoval, teda měl by, nebo se na to na další KO zeptej a budeš klidná
, ono je lepší, když je vzadu, je víc chráněná
, takže o to lepší
Bek píše:werunqa píše:tak to bude určitě dobré, jinak by Tě dr informoval, teda měl by, nebo se na to na další KO zeptej a budeš klidnáBek píše:jsem ve 26tt minuly tyden jsem byla na kontrole a nic nerikal..werunqa píše:ahojky, a ve kterém jsi? Oni o tom doktoři tak do dvacátýho týdne ani nemluví, hlavně proto, že se může vytáhnout, když ji máš vzadu, tak asi ne, ale třeba Ti nezakrývá branku, tak Ti k tomu dr nic dál neřekl. Já ji mám vepředu dole, tak čekám, a dr to zatím neřeší, jestli nekrvácíš, tak je to OKGabulle píše:ahoj já ji mám zase vzadu nízko-ale zatím nikdo neříkal, že by to měl bát problém..
Ahojte holky, chci se jen zeptat, mám prý placentu vpředu nízko, je to dobře, špatně nebo na tom nezáleží?Příspěvek upraven 29.01.12 v 18:39..nekrvacela jsem vubec od zacatku tehu
![]()
, ono je lepší, když je vzadu, je víc chráněná
, takže o to lepší
no ja se ho na to chtela zeptat minuly tyden..ale mela jsme tolik otazek, ze jsem na to zapomnela.. ![]()
Bek píše:
no tak to jsem na tom podobně
ja jsem hrozna-vzdycky mam na neho tolik otazek…
navic tedka mi rekl, ze je mala moc nizko, ze musim lezet..
tak jsem z toho byla vykulena..
ze jsem na vse ostatni zapomnela…
mezi tim jsme resili zadanku na cukrovku, odbery na protilatky…takze je toho fakt moc.. ![]()