Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla bych se zeptat na Váš názor, jestli jít k doktorovi nebo jsem přehnaně hysterická. Jsem v 18. týdnu a břicho mi tvrdne cca 25× denně. Ve středu jsem byla u doktorky, ta mě prohlédla, řekla že mám čípek 29mm a že to nic není a mám dál brát hořčík. Dneska ráno jsem k tomu navíc zašpinila a tak přemýšlím jestli se vydat za doktorem znova, abych nebyla za hysterku a netáhla sebou malého zbytečně. Abych zmínila ještě věci které můžou hrát roli tak mám za sebou potrat v 22. týdnu a porod v 32. Moc děkuji za vaše rady.
Asi bych pro jistotu zašla, je lepší být 100× za hysterku než něco zanedbat. Mnimálně bych tam aspoň zavolala.
@scia ano,pokud jsi mela uz driv takove komplikace, pozdni potraty, tak urcite jdi. kdyztak ti neco napise, nebo prida davku horciku ![]()
Po potratu ve 22.tt a predcasnem porodu bych s cipkem 29mm doktorku vynechala a jela do porodnice, jak to vidi oni. Doktorka mi vzhledem k okolnostem prijde trochu moc v klidu.
A kolik si toho hořčíku bereš? Pokud míň něž 250 mg/den, tak je to málo. ![]()
@scia
urcite bych jela-stav cipku se muze zmenit z minuty na minutu(neco o tom vim
)
nekdo vydrzi s 1cm az do konce tehu a u nekoho jsou i 3cm uz malo…
takze urcite jed -uz jen pro jistotu-pokud by te dr. nechtela prijmout, tak bych klidne vecer jela na pohotovost-pokud tedy obtize budou trvat, ale kdyz sspinis, tak bych nevahala a vyrazila co nejdrive ![]()
co mas za sebou je uz samo o sobe dulezite, proto aby te ted vice hlidali a sledovali
ted jsem cetla co mas za sebou- myslim, ze by jsi mela chodit do rizikove ambulance-jed okamzite ![]()
Příspěvek upraven 11.12.15 v 09:40
@scia taky bych se nechala určitě zkontrolovat ještě k tomu, když jsi zašpinila a vzhledem k tvé minulosti, moc bych nečekala a vyjela. Ať si to pak nevyčítáš
@alifie beru 5 tablet Magnesii lactici z 6 max. povolených. To by snad mělo být dost, nebo ne? já se v tom nevyznám…
Určitě bych se nechala zkontrolovat v nemocnici, zvlášť když máš za sebou takové problémy
@scia ted kdyz to ctu znovu, tak bych okamzite jela na pohotovost
![]()
moc drzim palce at je vse ok ![]()
@scia
ja brala 8 tablet a stejne to bylo malo ![]()
kazdy pochopi s tvou minulosti, ze mas strach(opravnene)-takze vyraz hned
@scia
okamzite zabal prcka a jed-opravdu neni na co cekat-zvlast kdyz k tomu spinis…
navic koukam, ze jsi z Prahy, takze bych nevahala a jela do nemocnice…jeste lepe kdyby te tam nekdo odvezl ![]()
@scia píše:
@alifie beru 5 tablet Magnesii lactici z 6 max. povolených. To by snad mělo být dost, nebo ne? já se v tom nevyznám…
Tak to je 300 mg, což je fajn, pokud má tělo velký nedostatek, tak trvá pár dní, než doplní zásoby (po třech dnech by teda už mělo být vidět zlepšení). Bereš tablety aspoň 20 minut před jídlem? Nebo dlooouho po jídle? Pokud to jíš při jídle nebo brzo po jídle, tak se hořčík blbě vstřebává. Další věc je, jestli máš dost vápníku - pokud máš nedostatek vápníku, tak tělo hořčík nedokáže využít. A k tomu, aby tělo přijímalo dostatek vápníku je potřeba i vitamín D. Takže požírala bych rybí tuk, tvaroh a zvlášť pak tabletky hořčíku.
(Jinak já jsem špinila u prvního těhotenství pravideně každý měsíc v době pravidelné menstruace. U druhého jsem dokonce první 3 měsíce měla naprosto regulérní silné měsíčky, takže jsem na těhotenství přišla až někdy v 15 týdnu, protože mi „bezdůvodně“ bylo naprosto šíleně blbě. Takže špinění opravdu nic nemusí znamenat. Zkus zachovat klid a najdi si nějakou činnost u které se nebudeš tolik soustředit na vlastní tělo, stres je horší než cokoliv jiného. Doktor s tím takhle brzo stejně nic nenadělá, tedy pokud chceš jít na „rizikové“, tak si o to doktorovi přímo řekni, po předchozích problémech bys na to měla nárok. ![]()