Jít na neschopenku nebo ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jit na neschopenku nebo ne?
Ahoj holky,
prosim o radu. Pracuju v jednom obchode, kde ted mame trosku podstav. Je to cca 3 dny, co jsem chytla anginu, hrozne me boli v krku a mam horecky. Chvilema se citim trosku jak v jine dimenzi ![]()
Nejradsi bych to vylezela, ale bohuzel nemame nikoho, kdo by sel misto me. Tentp tyden nas jeste ceka hodne prace a kolegyne jede na 3 dny pryc. Takze kdybych jim oznamila, ze jdu na neschopenku, tak na me budou vsichni hrozne nastvani. Ale takhle zase hrozne trpim a to jsem se dnes dozvedela, ze si budu muset nahrazovat hodiny ze srpna. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
S angínou a horečkama do práce? Zalez do pelechu a nevystrč ani nos
oni si nějak už poradí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně, zalez pod peřinu, a nevylejzej, však oni si budou muset nějako poradit
Já, když mám horečky, tak jsem naprosto nepoužitelná,
a protivná
, takže stejné to bude i u tebe, protože když člověku není dobře, tak je opravdu lepší být doma, a hlavně je dobré to nepodceňovat a nepřecházet!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednou jsem přecházela zánět průdušek celé předvánoční, vánoční i novoroční období. Dělala jsem v hypermarketu–nemohla jsem to kolegyním udělat
První neděli po Novém roce byla inventura, celý týden se počítalo v ledovém skladu, hlavní inventura celou noc–nemohla jsem to kolegyním udělat
Den poté pohotovost, zánět celé pohrudnice, náběh na zápal plic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také hlasuji pro neschopenku. Když si ji vezmeš, za týden můžeš být sice slabá, ale zpátky v práci. Když si ji nevezmeš, může se snadno stát, že Tě za tři dny přepadne taková mizerie, že s ní ulehneš na mnohem delší dobu. A to Ti vůbec nepřeju. Opatruj se! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do postele a lecit. Angina neni legrace, prechozena angina muze sednout na klouby, organy, srdce… Za zhuntovane zdravi ti zadna prace a zadne dobre vztahy na pracovisti nestoji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani nevim kolikrat jsem prechodila ruzne nemoci az me to sedlo na ledviny a bylo vymalovano. Tu bolest pri curani bych nikomu neprala! Zavreli me do nemocnice a prali do me infuze a antibiotika. Konecne jsem neco vylezela a od ty doby se snazim lezet malem i s blbou rymou. Opravdu to neni sranda!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ségra si přecházením angín uhnala revmatitidu…ještě jí tenkrát nebylo 30. Radši se šetři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarád ma v 31 srdce jako šedesátník, vyhlídku na budíka do 10 let do 25 let bude pravděpodobně adept na transplantaci a proč? Přechodil „blbou“ angínu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luciya Já jsem fungovala v práci se zápalem plic na antibiotikách, se stejným argumentem, že je nemůžu v tom nechat (kašlala jsem v takových záchvatech hlavně večer, takže ne pořád). Nakonec jsem to přechodila, vyléčila se z toho a poté po 3 týdnech padla a byla jsem na neschopence 8 týdnů. Tak bacha na to. A mimochodem můžeš je tam všechny nakazit a to ti taky nepoděkují.
- Citovat
- Upravit
Dřív jsem chodila s horečkama, angínama a nevím čím ještě do práce pořád. Nechtěla jsem, aby na mě byli ostatní naštvaní a já byla za tu špatnou. Jenže pak jsem si uvědomila, že mi za to nikdo děkovat nebude. Jsem s chřipkou týden v práci, přemýšlím, jestli umřít nebo se předávkovat práškama a oni si na tobě pak kolegové stejně najdou něco jiného. Tak jsem si řekla, že se začnu starat taky sama o sebe
Jakmile jsem nemocná, jdu do hajan. A víš ty co, dřív jsem byla alespoň nachlazená jednou do měsíce, teď nejvíc dvakrát do roka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit