Do práce ve dvou letech dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
154
3.9.17 21:21

Do prace ve dvou letech ditete

Mam hrozny pocit. Mam pracovni nabidku, mam i zarizene pro maleho jesle. Jsou mu dva roky. Mam heozny pocit, jako bych se ho zbavovala kvuli praci. Je mi z toho do place. Zase vim, ze za rok tu praci mit nemusim. Jak jste se s tim vyrovnali? :( :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6419
3.9.17 21:23

Měla jsem to stejně, malá šla do školičky ve 2 letech. Nepřemýšlela jsem o tom, prostě jsem do práce musela a hotovo. Jí se ve školce moc líbilo, občas odpo nechtěla ani jít domů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
3.9.17 21:27

@Lucc23 měla jsem taky nabídku, synovi 2 roky, jesle atd zařízený… zůstala jsem doma, nikdo mi ten čas s nim nenahradí. Vím, ze by to zvládl, ale nechtěla jsem. V práci se mnou počítají, ale už na jinou (horší) pozici.
Je mi to fuk.
Jiná situace je ovšem, pokud potřebujete peníze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
3.9.17 21:28

Taky jsem šla ve dvou letech syna, musela jsem kvůli penězům, ale jeho hlídala babička. Byl spokojený a já to časem skousla. Kdybych mohla, tak jsem s ním ráda doma další rok. Pokud bude tvoje dítě v jesličkách spokojené, tak to neřeš. Kdyby ale plakalo nebo se trápilo, tak já bych osobně dala výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
3.9.17 21:35

Ve dvou letech ditete by mi mohli nabizet praci snů…nesla bych. Az budu stara nechci vzpominat na praci a dite v jeslich, ale na cas, ktery jsem byla s detmi. Samozrejme se nebavim o existencni nouzi ( ale v te evidentne nejsi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
3.9.17 21:39

Pokud to neni nutny, nesla bych. Pokud jo, tak to delas proto, aby se mel maly dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
3.9.17 21:39

Ja myslim ze pokud dite bude v jeslich spokojene neni duvod nejit do prace. Vsude jinde na svete je materska a rodicovska max pul roku, pak jdou vsichni do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
3.9.17 21:41
@Lucc23 píše:
Mam hrozny pocit. Mam pracovni nabidku, mam i zarizene pro maleho jesle. Jsou mu dva roky. Mam heozny pocit, jako bych se ho zbavovala kvuli praci. Je mi z toho do place. Zase vim, ze za rok tu praci mit nemusim. Jak jste se s tim vyrovnali? :( :( :,(

Ujisti si co opravdu chceš příp. musíš. Pokud peníze potřebuješ, tak pak asi není co řešit a do práce prostě musíš. Pokud máš nějakou šanci, že podobnou práci najdeš i za rok a nejsi 100% přesvědčená, že to malý zvládne, tak to odlož nebo si domluv částečný úvazek. I když pocity, že odcházíš od dítěte budeš mít v jeho třech/čtyřech atd… to je prostě přirozené ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
3.9.17 21:52

@janickaIII no s tema pocitama ti nevim teda…mladsi syn ma 5 a pul a jde poprve do skolky a rozhodne vycitky nebo pocity, ze od nej odchazim nemam;)…vim ze je pripraveny, tesi se a vi do ceho jde…je rozdil vyzrale dite, ktere si jasne uvedomuje svoji osobnost( resp. Ze on je samostatna jednotk a mamka take) a dvoulete dite, ktere jeste chape sebe i matku jako jednu bytost..to bych vycitky mela, verim, ze zeny dostaly do vínku jednu uzasnou vec. A to je matersky instinkt:) ale casto vidim, ze misto aby ho maminky poslouchaly, tak ho " uargumentuji" tzv. Rozumnymi duvody :nevim: mozna to je dnes nepopularni, ale takto male dite ma byt proste s maminkou pokud jit do prace neni nezbytne nutne…;)

Příspěvek upraven 03.09.17 v 21:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
3.9.17 21:54

@Lucc23 Nešla bych do práce od dvouletého dítěte, jedině v nějaké jinak neřešitelné finanční nouzi… Děti jsou malinké krátce, škoda si to naplno neužít kvůli práci do které budeme chodit ještě xxxxx let, bůh ví do kolika let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
3.9.17 21:59

Jdu za dva mesice od dcerky, v te dobe ji bude necelem rok. Bude doma s tatinkem, tesim se moc. Zatim nemam zadny vycitky, uvidim jestli prijdou… Spis ne, jsem matka drson :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
3.9.17 22:01

@Lucc23
Díky za toto téma, řeším úplně to samé. Takže Tě povzbudím:-) Zítra nastupujeme do jesliček. Také z toho mám smíšené pocity, ale už jsem se rozhodla a určitě to zkusíme. Jestli už to máš zařízené, tak už si to nevyčítej, však odejít z práce se dá vždycky, ale dostat dobrou nabídku člověk jen tak snadno nemusí. Já si říkám, že dva roky není zas tak málo. Je to teda tak na hraně, ale už to pro to dítě může být i přínosné. Budou tam další děti, nějaký program, osvojí si fungování ve skupině. Myslím, že se toho i dost naučí. Nevýhody - nemocnost. To bude nejspíš první půl rok příšerné, ale projdou si tím nakonec stejně všichni.

Nevím, zda Tě čeká plný úvazek, ale pokud se jedná jen o nějaký zkrácený, tak fakt předem nelituj. Popravdě si myslím, že pozvolný rozjezd je pro děti menší šok, než být kolik let doma s mámou a pak šup na pět dní v týdnu na celý den do školky.

Ale také se bojím. A hodně. Aby to tam ten chroustík zvládnul.

Budu ráda, když napíšeš, jak jste pochodili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10025
3.9.17 22:04

@Lucc23 V podstatě jsem vůbec nepřestala pracovat ani po porodu, akorát převážnou část jsem byla doma na home office, nějaké dny jsem do práce docházela. Když byly děti opravdu malinké, byl s nimi doma tatínek (je IT, není problém pro něj být doma v případě potřeby). Do jesliček šly někdy kolem roku a půl. :think: Je to individuální, pro mě to problém nebyl, pro někoho může být problém jít do práce i od šestiletého dítěte. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
3.9.17 22:12

Holky ale to neni o tom, jestli je pro maminku problem odejit od rocniho ditete nebo sestileteho, ale na co je dite mentalne zrale..nektere driv nektere dele, ale rozhodne to neni driv jak 3 roky, tam proste vzdy negativa prevazuji nad pozitivy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
3.9.17 22:20
@miluver píše:
Holky ale to neni o tom, jestli je pro maminku problem odejit od rocniho ditete nebo sestileteho, ale na co je dite mentalne zrale..nektere driv nektere dele, ale rozhodne to neni driv jak 3 roky, tam proste vzdy negativa prevazuji nad pozitivy…

Jo? A ja zas myslim, ze je daleko lepsi kdyz se dite postupne zapoji do kolektivu driv nez ve trech letech a maminka nastoupi na castecny uvazek a ne najednou ve trech letech, kdyz maminka nastoupi do prace na plny. Pak jiste prevazuji negativa nad pozitivy…
Ona i matka, ktera na materske nekrni jen prebalovanim a plnenim prani ditete, je pro zamestnavatele vetsim prinosem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat