Jít na ORL?

Anonymní
25.1.23 10:32

Jít na ORL?

Ahoj.
Omlouvám se za asi dost pitomý dotaz, ale normálně nemocná skoro nejsem, tak si teď nevím rady. Takže… Ve středu se mi udělalo v práci blbě, podle příznaků jsem měla (poprvé v životě) pravou chřipku. Ve čtvrtek už mi bylo lépe, akorát jak jsem byla nalomená, tak na mě asi školkové dítě prsklo nějakou chorobu. Od pátku bolest v krku (lepší se), kašel (nic hrozného) a rýma (zabírají spreje z lékárny). Ale už tři dny mě bolí hlava jak střep (nejvíce po ránu) a od včerejška ucho a čelo, hlavně když smrkám nebo se předkloním. Vzhledem k tomuhle a že se mi to táhne už týden, šli byste na ORL?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5127
25.1.23 10:54

To budou dutiny. Nezkoušela jsi si dělat napářku? Nebo výborný je na uvolnění Sinupret a nosní konvička.
Když by tohle nepomohlo, zašla bych si tam v pátek před víkendem, jestli nebudou potřeba atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
25.1.23 10:55
@Anonymní píše:
Ahoj.
Omlouvám se za asi dost pitomý dotaz, ale normálně nemocná skoro nejsem, tak si teď nevím rady. Takže… Ve středu se mi udělalo v práci blbě, podle příznaků jsem měla (poprvé v životě) pravou chřipku. Ve čtvrtek už mi bylo lépe, akorát jak jsem byla nalomená, tak na mě asi školkové dítě prsklo nějakou chorobu. Od pátku bolest v krku (lepší se), kašel (nic hrozného) a rýma (zabírají spreje z lékárny). Ale už tři dny mě bolí hlava jak střep (nejvíce po ránu) a od včerejška ucho a čelo, hlavně když smrkám nebo se předkloním. Vzhledem k tomuhle a že se mi to táhne už týden, šli byste na ORL?

proč na ORL? já bych to řešila přes obvoďáka, za prvé neschopenka, a pak léky, pokud se to nebude lepšit, obvoďák sám tě na ORL vyšle,
ale zas jít na ORL také není nic proti ničemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23171
25.1.23 11:38

Jj, šla bych. Teď jestli tam nechtějí žádanku, někde chtějí..já dost na dutiny trpím, takže už s žádankou nemusím, ale znám ORL, kde tě nevezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
25.1.23 11:42

Asi bych nejdříve řešila s obvoďákem, pokud by se mu cokoliv nelíbilo tak tě pošle na ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.23 11:44

Taky si myslím, že se mi rozjíždí zánět dutin. A naše obvodní s tímhle rovnou posílá na ORL (máme s manželem stejnou a tohle řešil loni v létě). Já se jen trochu bojím, že tam půjdu moc brzy a doktor na mě bude koukat jak na blázna :roll:

• Citovat
  • Upravit
1261
25.1.23 12:25

Taky bych šla k obvodakovi. Jestli to bude na antibiotika, tak ti je napíše i on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
25.1.23 13:41

Tak pokud vim, tak ryma neni priznakem chripky..spis slo o virozu, ze ktere se rozviji zanet dutin..to co popisujes tomu napovida..hleny maji jakou barvu? Zavolala bych obvodakovi, na orl te posle na 90% Nebo ti napise pamycon, ze se uvidi…na tu naparku apod dej velky pozor..ja mela zanet dutin v tehotenstvi a na orl mi rekla, ze jakekoli nahrivani, naparovani apod zanet jen zhorsi..zanet se chladi a ne ohriva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
25.1.23 17:23

Tohle určitě nebyla klasická chřipka, spíš běžná viroza, případně ty dutiny. Lidi, co nezažili chřipku tvrdí, že ji mají i když mají větší rýmu, kašel a bolest hlavy. Při chřipce máš stav, že nemůžeš nic. Prostě nemůžeš. Třeba i lezeš po čtyřech, protože tě prostě neudrží nohy, horečky pár dní, nedokážeš jíst a praská hlava, případně kašel. Já ji zažila 2× za život a myslela jsem, že snad „chcípnu“ a to jsem relativně mladá a v dobré kondici. U nás například Covid, ze kterého mám stále ještě respekt, byl procházka růžovou zahradou proti klasické chřipce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25065
25.1.23 18:32

Sinupret akut a propláchnout. Když to nepomůže, ORL určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15175
26.1.23 19:16
@Veerr píše:
Tohle určitě nebyla klasická chřipka, spíš běžná viroza, případně ty dutiny. Lidi, co nezažili chřipku tvrdí, že ji mají i když mají větší rýmu, kašel a bolest hlavy. Při chřipce máš stav, že nemůžeš nic. Prostě nemůžeš. Třeba i lezeš po čtyřech, protože tě prostě neudrží nohy, horečky pár dní, nedokážeš jíst a praská hlava, případně kašel. Já ji zažila 2× za život a myslela jsem, že snad „chcípnu“ a to jsem relativně mladá a v dobré kondici. U nás například Covid, ze kterého mám stále ještě respekt, byl procházka růžovou zahradou proti klasické chřipce.

Presne. Pri chripce cloveku neni druhy den lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí