Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To budou dutiny. Nezkoušela jsi si dělat napářku? Nebo výborný je na uvolnění Sinupret a nosní konvička.
Když by tohle nepomohlo, zašla bych si tam v pátek před víkendem, jestli nebudou potřeba atb.
@Anonymní píše:
Ahoj.
Omlouvám se za asi dost pitomý dotaz, ale normálně nemocná skoro nejsem, tak si teď nevím rady. Takže… Ve středu se mi udělalo v práci blbě, podle příznaků jsem měla (poprvé v životě) pravou chřipku. Ve čtvrtek už mi bylo lépe, akorát jak jsem byla nalomená, tak na mě asi školkové dítě prsklo nějakou chorobu. Od pátku bolest v krku (lepší se), kašel (nic hrozného) a rýma (zabírají spreje z lékárny). Ale už tři dny mě bolí hlava jak střep (nejvíce po ránu) a od včerejška ucho a čelo, hlavně když smrkám nebo se předkloním. Vzhledem k tomuhle a že se mi to táhne už týden, šli byste na ORL?
proč na ORL? já bych to řešila přes obvoďáka, za prvé neschopenka, a pak léky, pokud se to nebude lepšit, obvoďák sám tě na ORL vyšle,
ale zas jít na ORL také není nic proti ničemu
Jj, šla bych. Teď jestli tam nechtějí žádanku, někde chtějí..já dost na dutiny trpím, takže už s žádankou nemusím, ale znám ORL, kde tě nevezmou.
Asi bych nejdříve řešila s obvoďákem, pokud by se mu cokoliv nelíbilo tak tě pošle na ORL.
Taky si myslím, že se mi rozjíždí zánět dutin. A naše obvodní s tímhle rovnou posílá na ORL (máme s manželem stejnou a tohle řešil loni v létě). Já se jen trochu bojím, že tam půjdu moc brzy a doktor na mě bude koukat jak na blázna ![]()
Taky bych šla k obvodakovi. Jestli to bude na antibiotika, tak ti je napíše i on.
Tak pokud vim, tak ryma neni priznakem chripky..spis slo o virozu, ze ktere se rozviji zanet dutin..to co popisujes tomu napovida..hleny maji jakou barvu? Zavolala bych obvodakovi, na orl te posle na 90% Nebo ti napise pamycon, ze se uvidi…na tu naparku apod dej velky pozor..ja mela zanet dutin v tehotenstvi a na orl mi rekla, ze jakekoli nahrivani, naparovani apod zanet jen zhorsi..zanet se chladi a ne ohriva…
Tohle určitě nebyla klasická chřipka, spíš běžná viroza, případně ty dutiny. Lidi, co nezažili chřipku tvrdí, že ji mají i když mají větší rýmu, kašel a bolest hlavy. Při chřipce máš stav, že nemůžeš nic. Prostě nemůžeš. Třeba i lezeš po čtyřech, protože tě prostě neudrží nohy, horečky pár dní, nedokážeš jíst a praská hlava, případně kašel. Já ji zažila 2× za život a myslela jsem, že snad „chcípnu“ a to jsem relativně mladá a v dobré kondici. U nás například Covid, ze kterého mám stále ještě respekt, byl procházka růžovou zahradou proti klasické chřipce.
@Veerr píše:
Tohle určitě nebyla klasická chřipka, spíš běžná viroza, případně ty dutiny. Lidi, co nezažili chřipku tvrdí, že ji mají i když mají větší rýmu, kašel a bolest hlavy. Při chřipce máš stav, že nemůžeš nic. Prostě nemůžeš. Třeba i lezeš po čtyřech, protože tě prostě neudrží nohy, horečky pár dní, nedokážeš jíst a praská hlava, případně kašel. Já ji zažila 2× za život a myslela jsem, že snad „chcípnu“ a to jsem relativně mladá a v dobré kondici. U nás například Covid, ze kterého mám stále ještě respekt, byl procházka růžovou zahradou proti klasické chřipce.
Presne. Pri chripce cloveku neni druhy den lepe.
Ahoj.
Omlouvám se za asi dost pitomý dotaz, ale normálně nemocná skoro nejsem, tak si teď nevím rady. Takže… Ve středu se mi udělalo v práci blbě, podle příznaků jsem měla (poprvé v životě) pravou chřipku. Ve čtvrtek už mi bylo lépe, akorát jak jsem byla nalomená, tak na mě asi školkové dítě prsklo nějakou chorobu. Od pátku bolest v krku (lepší se), kašel (nic hrozného) a rýma (zabírají spreje z lékárny). Ale už tři dny mě bolí hlava jak střep (nejvíce po ránu) a od včerejška ucho a čelo, hlavně když smrkám nebo se předkloním. Vzhledem k tomuhle a že se mi to táhne už týden, šli byste na ORL?