Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@SlecnaSally píše:
@Magdaleeena Tak Sally by zrovna měla být ticho. Patří k těm, co v 19 otěhotněly a rodina ji pomohla.Dnes má dcera 8 let a máme se dobřeNěkteré mé kamarádky takové štěstí neměly.
No a bohužel jsem slyšela rozhovor dvou slečen po potratu a pro ně to opravdu byl jen zákrok.
@SlecnaSally Buď ráda, že ses tehdy nepřišla poradit na emimino. To bys tu osmiletou dceru doma asi neměla. Místní uživatelky by tě přesvědčily, že taková nezodpovědná mladá husa si přece nemůže nechat dítě.
A už vůbec by neměla očekávat pomoc od rodiny, protože to je vrchol nezodpovědnosti.
@Prosimklid píše:
A je to špatne? Pokud ma nekdo na vyber diky potratu dodělat například školua tim si zajistit praci a dobry plat a tudiz život bez stresů, tak je to vážně takove zlo jako zvolit „život“ a pak uz nikdy na studia nenavazat, delat podradne špatne placené prace, pocitat každou korunu, byt ve stresu z kazdeho vetsiho výdaje a urputné hledat „náhradního“ tatínka? Tohle na ferovku napsané zní taky jinak - a neni to vymyšlený příběh, ale příběh me spoluzacky ze sš, pro kterou rozhodnuti nejit na potrat znamenalo pád na naprosté finanční dno - a dnes vypada na 45,živori, sem tam chlasta a ma doma nejakeho magora.Jen se závisí muze pozorovat ona nas ostatni, ktere mely dite pomalu o deset let později (poVŠ) a mame se uplne jinak. i peo její dite neni žádná výhra chodit jak trhat, mit priozralou matku, neznat vylety, natoz dovolene atd.Ten bude mit pekne stíženou startovní pozici, podpora a pomoc od rodicu nula, studium je pro ne nákladné a vzory v rodine dost strasne.
To je naprostá demagogie. „Díky“potratu…Kdo chce, dodělá si vysokou i s více dětmi, kdo nechce, bude se bohapustě vymlouvat. Samozřejmě, že za dno spolužačky může její dítě, samozřejmě, že může za jejího magora i za to, že chlastá. Opravdu věříš tomu, že tahle morální troska by s potratem vystudovala jadernou fyziku a učilo by se o ní ve škole? To určitě.
@Prosimklid tak on tu nikdo netvrdí, že to je pohoda, ale jen to, že to jde. Stejně jako netvrdím nic o tom, že po třech letech bude vše zalité sluncem…ale o tom, že za 5 let, až dítě půjde do školky, tak se fin. situace spolu s prací jistě zlepší.
@Prosimklid píše:
Nastesti pro ne, nikdy druhou variantu paralelniho zivota nezjistí, ale v mem okoli se da rozhodne tvrdit, ze dite pocate za nevhodných okolnosti dost ztizilo dotycnym matkám život.
Mně by spíš zajímalo, kolik z těch matek toho vyloženě lituje.Ale to by asi těžko řekly. Myslím si, že je lepší mít těžší život, zato bez výčitek, než si vše zjednodušovat, ale některé z těch opatření si vyčítat. A i těžký život může být hezký a naplněný.
@eva valoi @Magdaleeena Jednoznačně souhlasím s tím, že vyvážit něco proti bytí a nebytí vlastních dětí nikdy nelze. Děti jsou stimul a hnací motor a z vlastní zkušenosti mohu říci, že dá i s více dětmi zvládnout naprosto vše. Samozřejmě záleží na hodnotovém žebříčku jejich maminy, ale pokud člověk skutečně chce, tak jde vše, ale musí chtít, skutečně chtít a nenechat se odradit případnými neúspěchy. Proboha, vždyť já též měla první dítě v 18ti, nikdo mi nepomáhal, manžel dva roky na vojně a nikdy jsem nezalitovala, že jsem první dcerku měla tak brzy. Po druhé mateřské jsem si jako samoživitelka našla stabilní zaměstnání, kde jsem dodnes, ve 42ti letech jsem si dodělala VŠ. Nikdy mě ani ve snu nenapadlo, že by mi moje děty jakkoliv zničily život, protože jsem nedosáhla toho či onoho v daném okamžiku, prostě jsem toho dosáhla až na to přišel vhodný čas, třeba i za několik let. Sama znám spousty žen, které jsou s dětmi sami, a to i třeba už jejich narození, ale že by někdo litoval nebo řekl, že díky vlastním dětem se propadl na existenční dno, s tím jsem se nesetkala.
Mě by jen zajímala jedna věc. Každá z diskutujích na dané téma má vlastní děti, zřejmě jsou ještě malé, ale i ony dorostou do věku zletilosti. A i když se člověk vždy snaží děti vychovávat podle toho nejlepšího svědomí, přijdou chvíle, kdy život připraví překážku a my si pokládáme otázku, jak se to mohlo zrovna mým dětem stát, vždyť jsem jim to preventivně celý život vysvětlovala, bavili jsme se o tom, co je špatné a co je dobré, apod. Kolikpak diskutujících, které jednoznačně doporučili obnovitelce potrat, by právě na tento zákrok poslali svou dceru nebo svou snachu?
@Sexynohy píše:
Mám pocit, že ta první věta to vystihuje nejvíc. To že nešla zakladatelka pro Postinor, to tedy taky nechápu, ale už se stalo.
To co ale vůbec nechápu, jak tady řada diskutujících obhajuje chlapa, kterému jde jen o to mít neplacenou ženu na sex. Už na zakládce nás učili, že i přes všechny antikoncepce by měl sexovat jen ten, kdo je případně schopný nést následek, tj. dítě. Pak přijde dávno dospělý chlap, ženu bere jen na uspokojení. O tom prasknutém kondomu věděl. A teď se snese vlna kritiky na zakladatelku s odůvodněním, že přece věděla, že ten chlap to dítě nechceTo je fakt postavené na hlavu. Klidně ať podle vás jde zakladatelka na potrat, odnese si se třeba trauma, hlavně když toho sexuchtivého chlapa nebude „obtěžovat“ jeho vlastní dítě, které vzniklo i z jeho strany chtěným sexem
A zakladatelka je v tom asi nevinně, že?
Ona mu matraci jen tak nedělala…
Chlap se chránil. Kondom měl. Zakladatelka neměla žádnou ochranu.
Být tím chlapem, tak na alimentech neuvidí ani korunu.
Navíc si o zakladatelce velké iluze nedělám… Když už je v této situaci podruhý.
Takže co už
Jeden potrat sem, druhej tam ![]()
Poslyš @Šmoulice Ty zakladatelku znáš osobně, že o ní mluvíš jako o „matraci“. Trošku urážlivé, nemyslíš? Nevím nooo, ale o ženě jako matraci se hovoří v případě, pokud střídá pány na sexuální služby. Pokud jsem dobře četla, tak obnovitelka měla sexuální vztah s jedním partnerem přes rok. Myslím si, že tento jev je v dnešní době naprosto běžný, že se chtějí být lidé single, nevázat se, ale na sex mají jednoho partnera - kamaráda.
Ano, pán měl kondom, ale nikdo obnovitelku neznáme, klidně mohla být z těch žen, které nemohou mít hormonální antikoncepci, klidně může mít nějaký zdravotní problém, bere léky a prostě antikoncepci její tělo nesnese. A pokud pán byl přesvědčen, že žádné dítě nikdy nechce, měl se pojistit přerušovanou souloží.
@Jedna babička píše:
Poslyš @Šmoulice Ty zakladatelku znáš osobně, že o ní mluvíš jako o „matraci“. Trošku urážlivé, nemyslíš? Nevím nooo, ale o ženě jako matraci se hovoří v případě, pokud střídá pány na sexuální služby. Pokud jsem dobře četla, tak obnovitelka měla sexuální vztah s jedním partnerem přes rok. Myslím si, že tento jev je v dnešní době naprosto běžný, že se chtějí být lidé single, nevázat se, ale na sex mají jednoho partnera - kamaráda.
Ano, pán měl kondom, ale nikdo obnovitelku neznáme, klidně mohla být z těch žen, které nemohou mít hormonální antikoncepci, klidně může mít nějaký zdravotní problém, bere léky a prostě antikoncepci její tělo nesnese. A pokud pán byl přesvědčen, že žádné dítě nikdy nechce, měl se pojistit přerušovanou souloží.
A co to teda je?
Když si jen tak nezávazně s někým užívá? ![]()
Chlapa by jste tady lynčovaly a píšete co měl a neměl dělat, ale zakladatelka na tom má taky svou vinu.
A jak jsem již psala, mám na ni obrázek jasný.
A nejspíš ji to svědomí moc nehryže, když uvažuje nad dalším potratem.
@Lenka 80 píše:
@Šmoulice hele jestli tady nekdo zvraci tak ja u tebe *****. A neurazej.vis o tom ****.edit admin - odstraněny vulgarismy
Vyvarujte se prosím narážkám a vulgarismům. Děkuji, Karolína
@Šmoulice píše:
A zakladatelka je v tom asi nevinně, že?Ona mu matraci jen tak nedělala…
Chlap se chránil. Kondom měl. Zakladatelka neměla žádnou ochranu.
Být tím chlapem, tak na alimentech neuvidí ani korunu.Navíc si o zakladatelce velké iluze nedělám… Když už je v této situaci podruhý.
Takže co užJeden potrat sem, druhej tam
A jak bys to udělala, neplatit alimenty, když je zákonná povinnost?
Chlap bude muset at chce nebo nechce, to je jasné ![]()
A přemýšlím, co to je pořád výraz ta „matrace“, Ty asi souložíš jen po svatbě a pod peřinou potmě, vid? ![]()
@Šmoulice píše:
A co to teda je?Když si jen tak nezávazně s někým užívá?
Chlapa by jste tady lynčovaly a píšete co měl a neměl dělat, ale zakladatelka na tom má taky svou vinu.
A jak jsem již psala, mám na ni obrázek jasný.A nejspíš ji to svědomí moc nehryže, když uvažuje nad dalším potratem.
nezávazně si užívat delší dobu s jedním partnerem je dělat mu matraci?
@free333 píše:
Chlap bude muset at chce nebo nechce, to je jasné
A přemýšlím, co to je pořád výraz ta „matrace“, Ty asi souložíš jen po svatbě a pod peřinou potmě, vid?
@Jedna babička píše:
@eva valoi @Magdaleeena Jednoznačně souhlasím s tím, že vyvážit něco proti bytí a nebytí vlastních dětí nikdy nelze. Děti jsou stimul a hnací motor a z vlastní zkušenosti mohu říci, že dá i s více dětmi zvládnout naprosto vše. Samozřejmě záleží na hodnotovém žebříčku jejich maminy, ale pokud člověk skutečně chce, tak jde vše, ale musí chtít, skutečně chtít a nenechat se odradit případnými neúspěchy. Proboha, vždyť já též měla první dítě v 18ti, nikdo mi nepomáhal, manžel dva roky na vojně a nikdy jsem nezalitovala, že jsem první dcerku měla tak brzy. Po druhé mateřské jsem si jako samoživitelka našla stabilní zaměstnání, kde jsem dodnes, ve 42ti letech jsem si dodělala VŠ. Nikdy mě ani ve snu nenapadlo, že by mi moje děty jakkoliv zničily život, protože jsem nedosáhla toho či onoho v daném okamžiku, prostě jsem toho dosáhla až na to přišel vhodný čas, třeba i za několik let. Sama znám spousty žen, které jsou s dětmi sami, a to i třeba už jejich narození, ale že by někdo litoval nebo řekl, že díky vlastním dětem se propadl na existenční dno, s tím jsem se nesetkala.
Mě by jen zajímala jedna věc. Každá z diskutujích na dané téma má vlastní děti, zřejmě jsou ještě malé, ale i ony dorostou do věku zletilosti. A i když se člověk vždy snaží děti vychovávat podle toho nejlepšího svědomí, přijdou chvíle, kdy život připraví překážku a my si pokládáme otázku, jak se to mohlo zrovna mým dětem stát, vždyť jsem jim to preventivně celý život vysvětlovala, bavili jsme se o tom, co je špatné a co je dobré, apod. Kolikpak diskutujících, které jednoznačně doporučili obnovitelce potrat, by právě na tento zákrok poslali svou dceru nebo svou snachu?
představ si že svoji dceru bych přemlouvala..než aby si zničila život.
ale doufám že ji vychovám tak, aby se toto nestalo..( aby se hlavně chránila sama, případně věděla co dělat při nehodě )
Samozřejmě nic neuděláš násilím, násilím ji nikam nedotáhneš, ale určitě bych apelovala, dělala plus mínus, rozhodnutí by bylo na ni.
@free333 píše:
Chlap bude muset at chce nebo nechce, to je jasné
A přemýšlím, co to je pořád výraz ta „matrace“, Ty asi souložíš jen po svatbě a pod peřinou potmě, vid?
Pošle jednou za čas pár stovek a vyřešeno ![]()
Já mám už 10 let stálého partnera, se kterým plánujeme naši společnou budoucnost
Ne jen tak nějakého milence.
A když to potřebuješ vědět, tak souložíme kdekoli a na světle
![]()
Já totiž ochranu vyřešenou mám
A kdyby se stalo, tak rozhodně chlap neřekne, že dítě nechce ![]()
Příspěvek upraven 10.07.17 v 10:43
@smurfka píše:
představ si že svoji dceru bych přemlouvala..než aby si zničila život.
ale doufám že ji vychovám tak, aby se toto nestalo..( aby se hlavně chránila sama, případně věděla co dělat při nehodě )
Samozřejmě nic neuděláš násilím, násilím ji nikam nedotáhneš, ale určitě bych apelovala, dělala plus mínus, rozhodnutí by bylo na ni.
Taky bych svoji dceru přemlouvala na potrat. Než aby si zničila život ![]()