Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Janiiska píše:
Taky si mela milence, který te mel jen na sex, dopředu ti řekl, ze dítě nechce, chránil se a ty mu přesto oznámila ze jsi těhotná a bude platit alimenty?
@eva valoi píše:
Kondom není zrovna stoprocentní antikoncepce. Nechápu dnešní mentalitu - dva lidi spolu spí, měli by si tedy vážit jeden druhého, mít se rádi a pokud přijde dítě, byť tedy proto, že selhala antikoncepce, tak ho přijmout. Dítě přeci není nepřítel, není to obtížný hmyz, který můžeme jen tak zašlápnout, dítě je dar, a to i tehdy, pokud je početí výsledkem selhání antikoncepce. Možná o to víc, když si život našel cestu. Nechápu vás a váš postoj k tomu nevinnému tvorovi. Proč ta nenávist a odpor k někomu, kdo se ještě ani nenarodil? Proč mu přejete všechno zlé?
jejda
tak to, ale nechodí ![]()
@Janiiska píše:
Taky si mela milence, který te mel jen na sex, dopředu ti řekl, ze dítě nechce, chránil se a ty mu přesto oznámila ze jsi těhotná a bude platit alimenty?
Já jsem byla ještě asi v horší situaci. No a ustáli jsme ji, dnes se mám dobře já, má se dobře můj už dospělý syn. Včera mi donesl nádhernou kytku…Jsem ráda, že jsem nebyla a nejsem zbabělec.
Obnovitelko, jsem zřejmě o jednu plnou generaci starší než Ty. Když čtu názory některých diskutujících zvedá se mi tlak, ale protože jejich názory čtu i v jiných diskusích, asi mě to nemá moc překvapovat. Nicméně k Tvému případu. Stalo se a nyní je zapotřebí se s danou situací poprat. Sama musíš zvážit, jak hodně jsi silná osoba, protože být sama s dítětem bude neskutečně náročné, musíš zvážit možnost opory u svých rodičů nebo někoho z blízkých příbuzných, kdo by Ti byl ochoten pomoci, nevím z jakých pocházíš poměrů, v jakém kraji žiješ, jaké máte vzájemné rodinné vazby. V prvním řadě by Tvá cesta měla vést do biologické rodiny, seznámit rodiče s Tvou současnou situací a promluvit si, zda jsou ochotni Ti nějakým pro ně vhodným způsobem pomoci, zda bys mohla u dítěte pracovat třeba o víkendech a oni by pohlídali, zda bys u nich mohla po dobu mateřské a RP bydlet, apod, prostě aby jsi na vše nebyla sama. Nebude to samozřejmě jednoduché ani pro jednu stranu, je to obrovský zásah do soukromí všech zúčastněných, musíte si promluvit a pak teprve se rozhoduj. Může nastat i takový stav, a pár takových případů znám, že Tvůj sexuální kamarád se názorově změní a přijme roli otce, dej mu čas. Pokud to převedu já do svého života, mám dvě dcery a nikdy bych je nenechala na holičkách a vždy jim pomohla i za cenu snížení svého vlastního pohodlí. Nejsem máma jen do jejich zletilosti, ale až do konce svého života a pro mě je dítě obrovským životním darem, který nic a hlavně nikdo nenahradí. Stát se může cokoliv, kdykoliv a komukoli, a třeba i opakovaně, chybovat je prostě lidské. Rozhodnutí bude jen a jen na Tobě a ať už bude jakékoliv, přeji Ti, aby bylo jen a jen to správné, abys toho nikdy nelitovala.
Jako přemýšlím, kdo více zaslouží pomoc země, ve které se narodilo, než dítě, které se může narodit. Plus samozřejmě postižení, děti či dospělí.
Nemluvě o tom, že v tomto případě pomoc bude zřejmě časově omezená, pochopila jsem, že matka pracovala. A ano, kdybych si měla zdůvodnit čistě rozumově, že vynaložená částka se státu s velkou pravděpodobností vrátí.
@eva valoi píše:
Já jsem byla ještě asi v horší situaci. No a ustáli jsme ji, dnes se mám dobře já, má se dobře můj už dospělý syn. Včera mi donesl nádhernou kytku…Jsem ráda, že jsem nebyla a nejsem zbabělec.
Ne každá je v situaci, ve které si byla ty
@SlecnaSally píše:
A ted si tohle všechno dej na váhy, kde na druhé straně je 5min. ´´zákrok´´ a je po starostech. Bohužel..
Tak ten 5 minutový „zákrok“ je usmrcení plodu (zárodku) člověka, druhá strana je touha po pohodlí a vyšší životní úrovni. Takto na férovku napsané už to zní jinak.
Chlap ji mel jen na sex, řekl, ze dítě nechce.On použil ochranu proti početí, která praskla. A CO TED? JIT PRO POSTINOR, což neudelala i presto, ze se vědělo, ze on dítě nechce.
At na potrat nechodí, alej at taky po něm nechce alimenty.Ona taky si do lékárny nezasla a vykvakla se na to. Tudíž on se ted může vykvaknout na nějaké alimenty.
Tím je pro me diskuze uzavřena.
@Sexynohy píše:
Tak ten 5 minutový „zákrok“ je usmrcení plodu (zárodku) člověka, druhá strana je touha po pohodlí a vyšší životní úrovni. Takto na férovku napsané už to zní jinak.
Ten 5 minutový zákrok může mít mnohdy celoživotní následky.
@Jedna babička píše:
Ten 5 minutový zákrok může mít mnohdy celoživotní následky.
Taky s vámi naprosto souhlasím. Není to věc, která by se někde odložila.
@Janiiska píše:
Chlap ji mel jen na sex, řekl, ze dítě nechce.On použil ochranu proti početí, která praskla. A CO TED? JIT PRO POSTINOR, což neudelala i presto, ze se vědělo, ze on dítě nechce.
At na potrat nechodí, alej at taky po něm nechce alimenty.Ona taky si do lékárny nezasla a vykvakla se na to. Tudíž on se ted může vykvaknout na nějaké alimenty.
Nějaký Postinor nikoho nezajímá, není povinnost pro něj jít ![]()
Chlap bude platit alimenty do doby, než dítě vystuduje VŠ ![]()
@Janiiska píše:
Zákon hovoří poněkud jinak. Žena není ze zákona povinna vzít postinor, otec má povinnost výživné hradit.
@eva valoi píše:
@Magdaleeena
souhlas!