Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moje kamarádka,taky nevěděla,že je těhu,3měsíce dostala normálně ms a až pak se to dozvěděla..kouřila,chodila se bavit a ten alkohol si taky dala..A má zdravou krásnou holčičku,které už bude 6 let. ![]()
ahojky, říká se, že na tom začátku je to bud všechno nebo nic. také si zárodek v tomto stádiu ještě od mamči nebere živiny, takže být kamarádkou, jsem v klidu. taky jsem kuřačka a než jsem měla pozitivní test, kouřila jsem krabičku. přestala jsem až když jsem zjistila, že jsem těhu.
Já měla za to, že ž je mimminko s matkou v tom 10 týdnu spojené přez placentu,nebo ne?
Ahoj, tak jestli mohu tvé kamarádce poradit, tak ať v žádném případě na potrat nechodí. Já jsem byla před několika měsíci v podobné situaci. O svém těhotenství jsem se dozvěděla až na začátku 10. týdne. Stejně jako tvá kamarádka jsem kouřila a holdovala alkoholu. Teď jsem na začátku 27.tt a čekáme dle všech prodělaných testů zdravého kloučka. Pokud by mělo být dítko postižené, tak se na to přijde včas díky prvotrimestrálnímu screeningu a pak bych teprve uvažovala o potratu. Zbytečné házet předčasně flintu do žita!
Věřím, že se kamarádka rozhodně správně ![]()
Ahoj , moje švagrová kouřila celé těhotenství i nějakou tu sklenici vypila!! Má 2 zdravé holčičky !!
Já jsem v těhu nekouřila, nepila a mám nemocného syna!!
Anonymní,neznamená,že když má mamina všechny testy v pořádku ,že bude zdravé dítko!! Já měla taky všechno v pořádku
![]()
Já osobně bych na přerušení nešla!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Anonymní píše:
Kamarádka v pátek u doktora zjistila, že je na konci 9 týdne těhotenství.Těhotenstí bylo neplánované,měla i normálně MS,takže o tom nevěděla.Nicméně vdaná je,bezdětná,mimčo by si ráda nechala.
Ted ten problém-jelikož nevěděla, že je v tom,držela se svého dosavadního stylu života.kouří 20 cigaret denně,několikrát se za posledni dva měsíce i celkem dost opila.Takže ted má strach,aby bylo mimčo v pořádku,chce jít na potrat.
Já myslím,že je to hloupost,mimčo by mohlo být i zdravé,nebo co myslíte??snažím se jí to rozmluvit.
Myslím si, že když to miminko vydrželo doteď, tak bude silné. ![]()
Ja si myslim,kdo proste miminko neplanuje,tak proste tech prvnich par tydnu o tom jeste nevi,tak dela vsechno mozny!Ja jsem pri prvnim tehotenstvi ho taky dost prolila alkoholem,kourila jsem 30 denne-OMYLEM!Jelikoz se mi normalne dostavila MS sice takova jina,nez byvala,ale i tak jsem myslela,ze nejsem a potom za 14 dni udelala znova a hle byly tam dve carky!A co to male za ten mesic melo
!proste nekdy se to ovlivnit neda a za dalsi do 12 tydne ma cas a do toho 12 tydne at si necha udelat sreening a pokud bude mimi zdrave,tak at se tesi z tehotenstvi
!
Já bych se o tom určitě zmínila doktorům.
Jinak jsem taky slyšela, že první týdny platí buď všechno nebo nic a co se týká kouření, tak to škodí miminku i v případě, že matka byla kuřačka a po zjištění těhotenství kouřit přestala.
Určitě doporučuju NT screening, jestli už není pozdě (dělá se mezi 10.tt - 13.tt a co vím, obejdnává se dost dopředu). Bohužel ani negativní výsledek neznamená stoprocentní jistotu, že miminko bude v pořádku, ale pořád lepší než nic.
nevím přesně, ale placenta se vyvíjí až někdy kolem toho desátého týdne tuším.
suchar píše:
Ahoj , moje švagrová kouřila celé těhotenství i nějakou tu sklenici vypila!! Má 2 zdravé holčičky !!
Já jsem v těhu nekouřila, nepila a mám nemocného syna!!Anonymní,neznamená,že když má mamina všechny testy v pořádku ,že bude zdravé dítko!! Já měla taky všechno v pořádku
Já osobně bych na přerušení nešla!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
takhle to byva,ze fetaci maji zdrave deti a ty,kteri se o nej snazi,maji zdravy zivotni styl,tak maji postizene
!
Já bych na potrat z tohoho důvodu určitě nešla… podle mě se miminku zas tolik stát nemohlo a nevěděla otom, pokud teď změní životosprávu a tak, tak by mimi mělo být v pořádku…
jitina píše:suchar píše:takhle to byva,ze fetaci maji zdrave deti a ty,kteri se o nej snazi,maji zdravy zivotni styl,tak maji postizene
Já jsem v těhu nekouřila, nepila a mám nemocného syna!!Anonymní,neznamená,že když má mamina všechny testy v pořádku ,že bude zdravé dítko!! Já měla taky všechno v pořádku
!
Nerekla bych, ze deti fetaku jsou zdrave, kdyz musi stravit prvni rok na metadonu a abstinencni priznaky v podobe nocnich desu a kreci ![]()
Lidka a Sami píše:jitina píše:Nerekla bych, ze deti fetaku jsou zdrave, kdyz musi stravit prvni rok na metadonu a abstinencni priznaky v podobe nocnich desu a krecisuchar píše:takhle to byva,ze fetaci maji zdrave deti a ty,kteri se o nej snazi,maji zdravy zivotni styl,tak maji postizene
!
ja jsem to psala obecne,jako mam byvaly kamaradky,ktere skoncily spatne-na drogach a deti maji zdrave,krasne,tak podle toho jsem to napsala
!
Kamarádka v pátek u doktora zjistila, že je na konci 9 týdne těhotenství.Těhotenstí bylo neplánované,měla i normálně MS,takže o tom nevěděla.Nicméně vdaná je,bezdětná,mimčo by si ráda nechala.
Ted ten problém-jelikož nevěděla, že je v tom,držela se svého dosavadního stylu života.kouří 20 cigaret denně,několikrát se za posledni dva měsíce i celkem dost opila.Takže ted má strach,aby bylo mimčo v pořádku,chce jít na potrat.
Já myslím,že je to hloupost,mimčo by mohlo být i zdravé,nebo co myslíte??snažím se jí to rozmluvit.