Jít na potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
12.3.14 19:03
@Svandu píše:
@terien Pokud zakladatelčin partner živí rodinu a platí byt v Praze, pravděpodobně má docela slušný příjem. Otcovství nezapře, i kdyby si to myslel. Alimenty platit musí a pokud nebude, půjde na něj exekuce, příp. trestní stíhání a to si asi rozmyslí. Ne každý chlap dokáže najít tu vych*ánkovskou kličku s oficiálně minimálním nebo žádným příjmem. Pokud je normálně zaměstnaný, je vysoce pravděpodobné, že alimenty bude muset platit. Problém je, když je OSVČ, nebo dělá melouchy. Nicméně to samo o sobě zavání minimálně daňovými úniky (v případě vykazování nízkého příjmu). Takže matka pak může zkusit na pomoc přizvat finančák, tam jsou jiné kapacity než na sociálce. A i u těch notorických neplatičů dost záleží na aktivitě poškozené, většina se na vymáhání svých práv bohužel raději vykašle, protože je to obíhání všeho možného unavuje. Nedivím se, ale i proto se ty případy množí..
Jasně, je to krok do nejistoty, ale za prvé - v té nejisté situaci už je - ať s jedním nebo se dvěma dětma, tenhle partner zrovna neprokázal, že by na něj dlouhodobě mohl být spoleh a že má ten vztah budoucnost.. A koneckonců krok do nejistoty je každé, i plánované, těhotenství, protože prostě nikdy nevíš, co se přihodí. Kamarádka nedávno asi ve 14tt přišla o manžela při autonehodě. Doma navíc tříletou holčičku, holce 21, hned po maturitě rovnou na rodičák, žádný výhled na nějakou budoucí práci.. Teď má dvě krásný holčičky, nemá to lehký.. Prostě život si nevybírá…

Tak určitě nějaký možnosti jsou netvrdim že je úplně namydlená, ale jakmile otec přestane platit, tak je to problém v první řadě pro matku že jo. Taky si určitě nemyslím, že by s ním měla kvůli tomu zůstávat, ale zařídit si to tak, aby jí to bez alíků nepoložilo. Jak píše Sophinka 1 spoléhat se sama na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.3.14 19:08
@sophinka1 píše:
@terien kdepak já ji neuklidňuji. Viz mé příspěvky před tím, osobně bych spoléhala v takové situaci především na sebe. Jen jsem komentovala to dlouhodobé neplacení. Pak jsou možnosti po 4 měsících podat trestní oznámení, exekuce na řidičák, na plat, a kriminál :nevim:

jasně já taky nemyslela konkrétně tebe. On zaplatí 1× za 4 měsíce a vyřehtanej, a dohnat ho k odpovědnosti je běh na dlouhou trať. Jestli pak půjde sedět nebo ne je věc druhá ale důležitý je, že ta ženská je bez těch peněz a pokud do toho šla s tím, že bez nich nevyjde tak je to na :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.15 23:05
@Anonymní píše:
Kamarádka v pátek u doktora zjistila, že je na konci 9 týdne těhotenství.Těhotenstí bylo neplánované,měla i normálně MS,takže o tom nevěděla.Nicméně vdaná je,bezdětná,mimčo by si ráda nechala.
Ted ten problém-jelikož nevěděla, že je v tom,držela se svého dosavadního stylu života.kouří 20 cigaret denně,několikrát se za posledni dva měsíce i celkem dost opila.Takže ted má strach,aby bylo mimčo v pořádku,chce jít na potrat.
Já myslím,že je to hloupost,mimčo by mohlo být i zdravé,nebo co myslíte??snažím se jí to rozmluvit.

Ať neblázní, vím dokonce o případech, kdy otěhotněly a braly drogy, nebo byly alkoholičky a mají krásné zdravé děti. Věřím, že to bude všechno o.k.Pak by nemusela mít třeba už vůbec děti a bude si to vyčítat do smrti. Když najede na normální zdravou výživu, tak věřím, že bude všechno v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
264
12.3.15 12:02
@terien píše:
Radši bych dala přednost prvnímu dítěti a VŠ než mateřství za každou cenu, protože nejvíc na to vždycky dojedou děti.

Jen bych chtěla říct, že dnes jde VŠ studovat mnohde opravdu lehce dálkově. Dělala jsem humanitní vědy na Karlově univerzitě a za celé bakalářské studium jsme měli maximálně 10 dní školy. Měli jsme doslova tisíce přednášek online. Samozřejmě pak člověk chodí ještě na zkoušky a celkově je to náročné, protože nikdo nerozlišuje, jestli k němu přišel denní nebo dálkový student, ale třeba časově bylo tohle studium opravdu pohodové. Takže studovat jde vždy a není to buď jedno či druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
593
13.3.15 13:21
@Anonymní píše:
Ať neblázní, vím dokonce o případech, kdy otěhotněly a braly drogy, nebo byly alkoholičky a mají krásné zdravé děti. Věřím, že to bude všechno o.k.Pak by nemusela mít třeba už vůbec děti a bude si to vyčítat do smrti. Když najede na normální zdravou výživu, tak věřím, že bude všechno v pořádku.

Dítě už asi dost vyrostlo, pokud si ho kamarádka zakladatelky nechala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
13.3.15 13:58

Těhotenstvi

Ahoj, potřebuji poradit:-(MÁM TAKOVEJ PROBLEM…Mam 7 měsíční miminko a jsem po císařském řezu. Nekojim. UŽ 5 měsícu beru pravidelně antikoncepci. A teď se mi stalo že mi nedostala ms a pak jsem si udělala těhu test..a byl pozitivní….mám cystu na vaječníku. Muže se ukázat poz test kvuli tomu? A přibytek na váze??? Jinak další den jsem to dostala ale jako špinění…a pak se to rozjelo…nějake cucky ze mě šly…a pak zase špinění a nic….dnes jsem šla na wc a měla jsem uplně kremovovej výtok… co to může být? nemůže to být těhu???Od císařku mám podle změny počasí bolesti břicha takže to mám furt same bolesti…TAKŽE NEPOZNAM OVU…ANI TĚHOTENSTVÍ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
13.3.15 15:28

@Bajulinka Tohle je na doktora, my stejně nic nevíme.

• Citovat
  • Upravit
95
13.3.15 15:31

:-(

Mam strach jit na potrat uz jsem jednou byla a pak jsem si nechala miminko. a dalsi nechci ted je to brzo:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
13.3.15 18:57

@Bajulinka Tak si udělej další test. Ale stejně k doktorovi :nevim:

• Citovat
  • Upravit
95
13.3.15 19:03

DELALA JSEM A BYL POZ.:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
13.3.15 19:04

ALE CUCKY ZE mě šly a 3 dny krvaceni…tak ja to nechapu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
13.3.15 19:08

@Bajulinka Teď už jedině doktor - co uvidí na ultrazvuku a co dál, to se rozhodneš ty sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
13.3.15 19:09

PRAVE ja mam cystu tak nevim zda carky nedela ona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
13.3.15 19:13

@suchar to je mi líto, mám stejný osud, dodržovala jsem vše, baštila vitamíny a u malé zjistili v 5.měsíci rozštěp páteře a hydrocefalus, nedonosila jsem ji :( ale jak tu holky psaly, takový ty co hulí a chlastají a nedej bože ještě fetují mají zdravé mimča, život není někdy fér :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
13.3.15 19:15

Cooo:-( TO MI JE LÍTO:-( tak se snažíš o dalsi mimi???ja už 1 mam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí