Jít na potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1938
7.11.10 20:33
jitina píše:
Lidka a Sami píše:
jitina píše:
suchar píše:
Ahoj , moje švagrová kouřila celé těhotenství i nějakou tu sklenici vypila!! Má 2 zdravé holčičky !!
Já jsem v těhu nekouřila, nepila a mám nemocného syna!!

Anonymní,neznamená,že když má mamina všechny testy v pořádku ,že bude zdravé dítko!! Já měla taky všechno v pořádku :zed: :zed:

Já osobně bych na přerušení nešla!!!!!!!!!!!!!!!!!!
takhle to byva,ze fetaci maji zdrave deti a ty,kteri se o nej snazi,maji zdravy zivotni styl,tak maji postizene :cry: !
Nerekla bych, ze deti fetaku jsou zdrave, kdyz musi stravit prvni rok na metadonu a abstinencni priznaky v podobe nocnich desu a kreci :nevim:
ja jsem to psala obecne,jako mam byvaly kamaradky,ktere skoncily spatne-na drogach a deti maji zdrave,krasne,tak podle toho jsem to napsala :nevim: !

Taky znam jednu „matku“ co rozhodne nebyla cista, kourila, pila a hlavne brala a ma dva zdrave kluky. U manzela v praci byla kolegyne, co do porodu nevedela, ze je tehotna (lekari ji rekli, ze je neplodna). Cele tehotenstvi kourila, popijela, tahala tezke veci, brala velmi casto brufen a ma zdrave dite. Presne jak pisou holky, nehazet flintu do zita, verim, ze to dopadne dobre!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
7.11.10 20:34
jitina píše:
Lidka a Sami píše:
jitina píše:
suchar píše:
Ahoj , moje švagrová kouřila celé těhotenství i nějakou tu sklenici vypila!! Má 2 zdravé holčičky !!
Já jsem v těhu nekouřila, nepila a mám nemocného syna!!

Anonymní,neznamená,že když má mamina všechny testy v pořádku ,že bude zdravé dítko!! Já měla taky všechno v pořádku :zed: :zed:

Já osobně bych na přerušení nešla!!!!!!!!!!!!!!!!!!
takhle to byva,ze fetaci maji zdrave deti a ty,kteri se o nej snazi,maji zdravy zivotni styl,tak maji postizene :cry: !
Nerekla bych, ze deti fetaku jsou zdrave, kdyz musi stravit prvni rok na metadonu a abstinencni priznaky v podobe nocnich desu a kreci :nevim:
ja jsem to psala obecne,jako mam byvaly kamaradky,ktere skoncily spatne-na drogach a deti maji zdrave,krasne,tak podle toho jsem to napsala :nevim: !

Njn, ale realita je jina. Moje 2kamaradky byly na praxi v kojenaku a 80% miminek bylo od matek fetacek, kterym se do UM daval metadon a trpeli abst.priznaky, ale samo ze jinak jsou vestinou zdrave. Ono nekdy staci, kdyz ta matka do 3mesicu pred porodem prestane brat…nebo kdyz to hlavne omezi na minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.14 15:42

Ahoj maminy, prosím Vás všechny o radu. Jsem ve velmi zapeklité situaci. Žiji s přítelem, máme 2,5 letého chlapečka, nyní jsem neplánovaně otěhotněla znovu. Moc ráda bych si miminko nechala, chtěla bych ho, ale přítel mi říká, že když si ho nechám, tak se od nás odstěhuje a nepřizná otcovství. Bydlím v Praze, nájem není zrovna laciná záležitost, jsem bez finančních prostředků, nemám opravdu nic, do toho jsem si podala přihlášky na vysokou školu. Bojím se tedy, ne toho, že zůstanu sama s dětmi, ale toho, že to finančně nezvládnu. o by jste dělali na mém místě? prosím o jakýkoli názor, uvítám vše :)

• Citovat
  • Upravit
15097
10.3.14 15:46

V dnešní době, kdy dávno existují testy DNA nepřizná otcovství? Naivní ten tvůj přítel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
10.3.14 15:46

No to je tedy partner! :cert:..promin mou reakci, ale to je fakt opora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
10.3.14 15:48

Tak v první řadě bych si pořádně promluvila s partnerem a případně ho trochu srovnala do latě, aby se vzpamatoval. A kdyby to nepomohlo, tak bych teprve zvažovala, jaké mám možnosti. Všechno si to propočítej, jak bys to sama zvládla a podle toho se rozhodni.
Každopádně za předpokladu, že by se ode mě partner odstěhovala, kdybych byla těhotná, tak bych ho odstěhovala, i kdybych na ten potrat nakonec šla.

• Citovat
  • Upravit
6842
10.3.14 15:48

Takového „přítele“ pošli okamžitě do pr..le vyhrožovat, že vás všechny 3 opustí a nepřizná otcovství 8o 8o 8o 8o 8o
Otcovství mu soud stejně přiklepne, pokud ho zažaluješ (a skutenč ě je otcem) a alimentům na obě děti se nevyhne.

Jestli si dítě v dané situaci nechat nebo ne, to je těžší otázka :think: ale dokázala by si s ním zůstat, kdyby tě vydíráním přinutil k potratu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
10.3.14 15:54

No v prvé řadě bych zvažovala všechny svoje možnosti na život bez něj, protože si nedovedu představit, že po takových slovech bych s ním dál žila. Uvedl důvody, proč tě nutí k potratu? Jinak výhružka neuznání otcovství je opravdu mimo, soud ho pošle na testy DNA a bude jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
10.3.14 15:55

To je teda hnus.. :cert: :cert: :cert:
A placení alimentů by se rozhodně nevyhnul, to se neboj..Ale konečné rozhodnutí zůstává stejně na tobě, tvá situace je složitá..
Mohli by pomoct rodiče, třeba?

• Citovat
  • Upravit
Nicolink
10.3.14 16:12

8o kde ty chlapy berete??? 8o tohle by mi můj řekl jen jednou 8o

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
10.3.14 16:14
@Nicolink píše:
8o kde ty chlapy berete??? 8o tohle by mi můj řekl jen jednou 8o

Hele zrovna teď jsem na to myslela taky, proč je takových situací tolik :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Nicolink
10.3.14 16:16
@RadkaCh píše:
Hele zrovna teď jsem na to myslela taky, proč je takových situací tolik :nevim:

oni grázlové jsou vždycky víc sexy :nevim: :oops:

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
10.3.14 16:19

Partner vyloženě do nepohody. Prvně bych kopla do párdele jeho, pak bych začala přemýšlet co ze sebou. To jste se nechránili a on ti pak řekne, že dítě nechce? 8o máš 9 měsíců na hledání spolubydlení, či bydlení za výpomoc třeba seniorm, odstěhování se z Prahy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6257
10.3.14 16:20

Otazka? co chces ty?..Jeste bych si snim promluvila, ale dat na vyber bud dite nebo ja, je podpasovka.To kazdopadne! chapu, ze resis i situaci, ale to bych se ja musela zblaznit, nikdy neni uplne vhodna situce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
10.3.14 16:23
@Anonymní píše:
Ahoj maminy, prosím Vás všechny o radu. Jsem ve velmi zapeklité situaci. Žiji s přítelem, máme 2,5 letého chlapečka, nyní jsem neplánovaně otěhotněla znovu. Moc ráda bych si miminko nechala, chtěla bych ho, ale přítel mi říká, že když si ho nechám, tak se od nás odstěhuje a nepřizná otcovství. Bydlím v Praze, nájem není zrovna laciná záležitost, jsem bez finančních prostředků, nemám opravdu nic, do toho jsem si podala přihlášky na vysokou školu. Bojím se tedy, ne toho, že zůstanu sama s dětmi, ale toho, že to finančně nezvládnu. o by jste dělali na mém místě? prosím o jakýkoli názor, uvítám vše :)

Tak to je teda mazec… Jak už tu bylo zmíněno… Dokázala bys jít na potrat a pak s takovýmto člověkem žít? Já jsem zjistila, že jsem těhotná teprv nedávno a ikdyž jsem poměrně mladá (22 let) a peníze taky nemám, vím, že budu mít oporu v rodičích (přítel taky něco vydělá, ale není to žádná sláva), tak je teď otázka, zda tady tuto možnost máš taky… :think: Takový přítel je na dvě věci, pokud dokáže říct takovouto věc! :zed: Nevím, co ti poradit… Na jednu stranu bych ti za sebe řekla, potrat určitě ne! Potom bys toho mohla litovat celý život… Já jsem věděla taky hned, že bych na něj nešla… Na druhou stranu jak říkám, ono taky záleží na té finanční i psychické podpoře okolí (rodičů)… A další otázka - jsi smířená s tou variantou, že si dítě necháš, přítel vás opustí a ty budeš celé těhu sama, bez přítele? :nevim: Nechci tě tím odrazovat nebo strašit, ale těšit se na miminko bez tatínka… Na druhou stranu, takových mamin je plno… Jen je mi líto těch dětí… Ale chápu tě, že na potrat jít nechceš… Přeji hodně sil a správné rozhodnutí! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí