Jít na potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
969
14.12.15 14:48

…rozhodnutá si a zvládneš to, neboj, hodně sil přeju!
Reaguju, proto, že podobný životní příbeh se odehrál v naší blízkosti, bylo to před třemi roky a před rokem si ta známá vzala lapiducha z nemocnice, kde rodila ;) nikdy nevíš, co tě čeká :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.12.15 22:56

Jojo tak nějak si to představuje, budeme prý(bohužel pro mě nevelká)štastná rodinka, ale to mu neklapne…dnes u dr, potvrzený srdíčko a rozjely jsme tu mašinerii kolem testů v genetu atd. já to prostě chci i za strátu pohodlý, a otce již téměř 6tiletýho prcka. přesně tyhle kecy čekám, jak rozvrátím rodinu…snad to nějak dáme, ale štastný konec roku to teda nebude:-(to bude ještě pár nervů, v lednu mě čekají ty testy už ted se cítím strašně strará(35)tak snad všechno bude všechno v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.17 12:25

Jsem v 8tt, miminko bylo neplanovane a vlastne to byla nehoda…Jde o to, ze" otec" dite nechce, neni to muj partner da se rict, ze jsme byli milenci cca rok ( jsme oba bez zavazku, ani jeden nemame partnera), dite jsme spolu neplanovali, jsem o 15 let mladsi nez on a nas vztah byl vicemene ciste sexualni. Rika, ze nechce nemanzelske dite a vzit si me pry kvuli vekovemu rozdilu taky nechce. Ja bych si rada miminko nechala, mam uz jeden potrat za sebou a byla to pro mne obrovska bolest ze ktere jsem se dlouho dostavala. Je mi ale jasne, ze on se k nam hlasit nebude, jsem pod navalem emoci a stresu a uz mi to vubec nemysli. Sama dite a ostatni veci financne nezvladnu, financni pomoc bych od nej urcite potrebovala.
Jak byste se v takovehle situaci zachovaly? Potrat nebo si dite nechat?

• Citovat
  • Upravit
6534
9.7.17 12:28

Zachovala bych se tak, že bych takové situaci předcházela, kor kdybych to měla už jednou za sebou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
9.7.17 12:29

Tak můžete po porodu podat žalobu a vysoudit alimenty, výživné na sebe a proplacení poloviny nákladů souvisejících s porodem. Mě se ten důvod pro potrat zdá poněkud malicherný, ale záleží, jak jste na tom finančně, jaké máte zázemí v rodině a jak si věříte, že to vzládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
9.7.17 12:30

Dite bych si nechala, vsak pokud to financne nedas sama, tak alimenty, a to dvou let veku ditete i na Tebe, a mas narok i na uhradu poloviny vydaju tzv. na slehnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
9.7.17 12:31

@Tableta
Naprostý souhlas, to budeš chodit na potrat pokaždé? myslím že jeden stačí, taky se ti může stát, že už žádné další miminko čekat nebudeš. Nech si ho a vyřeš si to jak chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15512
9.7.17 12:31

Ve tvé situaci bych šla na potrat. Co jinýho, když už teď víš, že to finančně nedáš…

Ale zvážila bych sterilizaci!!! Když se neumíš chránit. :roll: Pokud teda ten potrat nebyl samovolný… Abych tě tady z něčeho nenařkla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2898
9.7.17 12:32

Já bych si dítě nechala.
Máš nárok na alimenty, pak myslím existují nějaké dávky nebo podpora pro nezaopatřenou matku dítěte, ale detaily nevím. Zkus kontaktovat nějakou organizaci, která pomáhá těhotným ve složité životní situaci. Zdarma můžeš zavolat např. sem: http://hnutiprozivot.cz/…ime-pomahame. Mohou tě nasměrovat, říct, na co máš nárok, možná i dát kontakt na organizaci někde v místě tvého bydliště.
Ty miminko chceš, tak bojuj. Nebude to snadné, ale pořád mi to přijde jako lepší volba, než se pak dlouho trápit jako po prvním potratu. Hodně sil! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15512
9.7.17 12:33
@annemarie3 píše:
Tak můžete po porodu podat žalobu a vysoudit alimenty, výživné na sebe a proplacení poloviny nákladů souvisejících s porodem. Mě se ten důvod pro potrat zdá poněkud malicherný, ale záleží, jak jste na tom finančně, jaké máte zázemí v rodině a jak si věříte, že to vzládnete.

I když alimenty vysoudí, tak to ještě neznamená, že je skutečně dostane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.17 12:34

Rozmyslela bych si, jestli bych to s alimenty zvladla (mas na ne narok!), zda by mi nekdo pomohl (napr. rodina nebo pratele) a snazila bych se udelat vse proto, abych na potrat nemusela. Zvlastne kdyz ten prvni popisujes jako velkou bolest. Dalsi dite jeste muze, ale nemusi prijit. Snazila bych se nest nasledky sveho chovani a situaci zachranit.

A Tve chovani nijak nehodnotim, od toho tu jsou jine expertky, aspon chvilku na koni, ze se muzou o nekoho otrit :roll: Idealni nebo zavidenihodna Tva situace neni, ale zase ze by to byla takova tragedie, to taky ne. Treba to zvladnes, budes stastna, ze mininko mas a casem si najdes partnera. Nebyla bys prvni ani posledni. Hlavu vzhuru a rozum do hrsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.17 12:35

Holky, ja jsem tehle situaci chtela predchazet, praskl nam kondom a proste se to stalo. Nechci resit co jsem mela delat proto aby se to nestalo, ta situace uz tu proste je.

• Citovat
  • Upravit
12613
9.7.17 12:35
@Anonymní píše:
Jsem v 8tt, miminko bylo neplanovane a vlastne to byla nehoda…Jde o to, ze" otec" dite nechce, neni to muj partner da se rict, ze jsme byli milenci cca rok ( jsme oba bez zavazku, ani jeden nemame partnera), dite jsme spolu neplanovali, jsem o 15 let mladsi nez on a nas vztah byl vicemene ciste sexualni. Rika, ze nechce nemanzelske dite a vzit si me pry kvuli vekovemu rozdilu taky nechce. Ja bych si rada miminko nechala, mam uz jeden potrat za sebou a byla to pro mne obrovska bolest ze ktere jsem se dlouho dostavala. Je mi ale jasne, ze on se k nam hlasit nebude, jsem pod navalem emoci a stresu a uz mi to vubec nemysli. Sama dite a ostatni veci financne nezvladnu, financni pomoc bych od nej urcite potrebovala.
Jak byste se v takovehle situaci zachovaly? Potrat nebo si dite nechat?

Za me potrat, dite potrebuje muzsky vzor k zivotu i financni zabezpeceni, nemas ani jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9500
9.7.17 12:38

Obnovitelko kolik ti je let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
9.7.17 12:39

Když si dítě necháš, budeš to mít těžké nejen ty ale i to děcko…je otázka jak jsi schopná zvládat stres a potíže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí