Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ono je celkem jedno, kdo co tady napise. Rozhodnout, co bude dal, museji sploditele. Nikdo jiny.
Ahojky… ja jsem presne ve Tvoji situaci byla, a v presne takove.
Mela jsem jiz za sebou jeden potrat ve veku 20 let, protoze otec ditete se ke me okamzite otocil zady a zjistila jsem ze je lhar a ze ma hodne zenskych.
Nicmene o 3 roky pozdeji jsem opakovala stejnou chybu ovsem s jinym chlapem, dokonce zenatym, ktery mi tvrdil, ze nemuzou s manzelkou mit deti protoze ma spatne spermie. - Jak se ukazalo tak asi nemel, nakonec jsem z toho jeste vzsla ja jako nejvetsi blbec, byla jsem obvinena, ze buhvi s kym to mam. Byla to zivotni lekce, zavinila jsem si to sama svou blbosti a nezodpovednosti, mozna i nedostatkem sebevedomi. Zachoval se stejne a ja se horko tezko rozhodovala. Byla jsem na tom psychicky strasne.
Ale rozhodla jsem se jit na potrat podruhe. A i kdyz je to strasne, nelituji toho. Okamzite se mi ten clovek zhnusil a pocit ze bych takhle rozhodla o sve budcnosti a o budoucnosti meho ditete mi prisel desny.
Nyni (je mi 29) jsem jiz 3 roky stastne vdana (mimochodem za o 14 let starsiho muze, ktery nikde nema deti, neni lhar, je zodpovedny, uspesny) a prave jsem v 7. mesici stastneho a konecne planovaneho vysneneho tehotenstvi. Moc se s manzelem tesime a jsem moc stastna, ze jsme se v zivote nasli.
Pokud te netlaci vek, nebo zdravotni stav, potom bych na tvem miste opet uvazovala tak, jako ja pred lety.
Preji hodne stesti, rozhodovani neni lehke, ale zivot zenske s ditetem bez otce take ne.
Příspěvek upraven 09.07.17 v 13:37
@Tichošlápek píše:
Ja bych šla na potrat, který by uhradil otec dítěte. Rovněž bych se s ním rozešla a začala si hledat partnera pro život.
Naprosto souhlasim. Na davky bych nespolehala i davka se muze opozdit a budes zrat travu. Nevim nad cim uvazujes. Mit miminko je pekny, ale dite potrebuje zazemi a financni stabilitu. Pokud se budete mit blbe, bude to jen tvoje vina. Zatim to muzes jeste ovlivnit.
@Janiiska píše:
Věřím tomu, ze milenec, který dítě nechtěl by byl štěstím bez sebe kdyby se s nim rozešla.
A i kdyby tak co? Přece s nim nezůstane z trucu. Jen ať ho pěkně kopne do…
@smurfka píše:
to jako věříš na pohádky?
na okřídlené koně, kouzelné prsteny?
fakt sorry..posmrtný život není, není peklo ani nebe..
Myslím, že v pohádkách - rozuměj lidové moudrosti, která se předávala z pokolení na pokolení - je mnohem víc paralel se skutečným světem, než si myslíš. Je mnohem pohodlnější si říct, že boží mlýny jsou kravina a se životem zacházet jak s nepohodlným odpadem, nakukat si, že je to shluk buněk, co nic necítí, ničeho se nebojí a o nic nejde. Ženy, které po takovém potratu prožívají bolest, výčitky svědomí a ztrátu jsou jistě jenom hysterky, co si neumějí rozumně zdůvodnit, jak dobře udělaly. Zakladatelka sama popsala, že jeden potrat už prožila s bolestí v srdci, holt asi místo svědomí šutr nemá. A že svědomí spolehlivě ukazuje, že člověk udělal něco zlého, to si asi dokazovat nemusíme. Udivuje mě, že místo hledání řešení, které by nebylo tak kruté a konečné se tady káže na téma Hnusné protipotratové moralistky, jako by apel na ochranu života bylo něco nemorálního.
@Lenka 80 píše:
@Šmoulice vis hov.no a dovolujes si soudit! Co kdyz byla treba znasilnena a na potrat bylo pozde? Nebo na nej nechtela protoze to dite za nic nemuze?! Jak si dovolujes tohle vypustit z rypa.ku?
Mě je tvoje ségra ukradená
Tak se uklidni a ten slovník dlaždiče použij na svoje děcka.
Jo a tvoje segra by byla určitě ráda, kdyby věděla co tu o ní píšeš… víš, ten net není tak anonymní jak si myslíš ![]()
Kdokoli tě tu může poznat, třeba podle profilovky ![]()
@Lenka 80 píše:
@Šmoulice na mou rodinu mi nikdo sahat nebude. obvzlast nekdo kdo smahem odsoudi aniz by o tom neco vedel.
@Lenka 80 mne je špatne z toho, ze někdo, kdo v životě neodvedl ani Kc do systému ma víc, jak pracující samozivitelka
Příspěvek upraven 09.07.17 v 13:42
@hanka.br. sorry je mi jasné že ty se objevíš v každé diskuzi ohledně potratu..neměla jsem na tebe reagovat, příště už to neudělám a ušetříme si obě kecy, které nechceme číst - poslouchat.
Děkuji
@Lenka 80 Pokud důvod bylo znásilnění, rozhodně nesoudím. ale proč jsi sprostá? protože několika z nás nepřijde úplně normální brát peníze na život pouze od státu? to dítě za nic nemůže.. a může stát za to že ona otěhotněla a nemá na to své dítě uživit? tak se nechá i s dítětem živit od státu? to je jako normální? ![]()
@Lenka 80 píše:
@Šmoulice na mou rodinu mi nikdo sahat nebude. obvzlast nekdo kdo smahem odsoudi aniz by o tom neco vedel.
Prosimte uklidni se a výmaz si ty decka z profilovky, nesnáším matky, ktere bez souhlasu deti vycapi na net fotky, data porodu, informace o jejich nemocech apod.
@Lenka 80 je jedno kdo o tom co ví..
CHLUBIT se tím že holka s učnákem ihned otěhotněla, nikdy nepracovala a bere dvacet hadru je smutné..opravdu to není k chlubení..( at k tomu přišla jakkoliv )..o to tady jde..
Je mi spatne, kdyz ctu vase inteligentni hadky o profilovkach, o tom kolik kdo vydelava atd..
Nevim, co vam tyto pubertalni komentare prinaseji, ale zalkadatelce to tady asi dela akorat bordel. ![]()
Příspěvek upraven 09.07.17 v 13:46
@emimka20 bohužel v dnesní době je to pro některé uplne normální státě starej se a dej davky
@Gumidci píše:
@Lenka 80 mne je špatne z toho, ze někdo, kdo v životě neodvedl ani Kc do systému ma víc, jak pracující samozivitelkaPříspěvek upraven 09.07.17 v 13:42
To máme stejné ![]()