Jít na potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14809
9.7.17 14:50

Na potrat bych nešla. Nikdy. Ty si dítě nech. Proč bys měla jít na potrat? Hlady nezemřete. V dnešní době je všeho dost. Lidi nevědí samou roztažností, co by dali do huby, co by na sebe navlékli, kam by jeli za zážitky. Proč chodit v takový době na potrat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
9.7.17 14:53

Jsem sama s dětma, nikdy jsem dávek nečerpala, ale přesto si myslím, že zrovna v takovýchto případech mají dávky smysl. Dávku pravděpodobně nebude brát věčně, což je rozdíl oproti lidem, kteří mají dávky jako alternativu k práci :oops: 8) Navíc státu se toto dítě přes tuto „dotaci“ vyplatí.

@emimka20
@emimka20 píše:
@Gumidci nerozumím tomu. ty dávky jsou od toho aby pomáhali lidem kteří se ocitli v nouzi. a ne od toho aby si lidi dělali děti a spoléhali na to že se o ně stát postará a oni nemuseli makat.. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
9.7.17 14:58

Já ososbně jsem své první těhu zjistila až na konci 3. měsíce. Pila jsem, kouřila jsem, ale jakmile jsem se to dozvěděla, byla jsem šťastná. Dítě jsem donosila a bylo naprosto v pořádku. Navíc se dělají různé testy na vady, ať na potrat nechodí. Bude toho jednou litovat. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
9.7.17 15:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
9.7.17 15:20
@Gumidci píše:
@Lenka 80 však já nepisu nic o tom aby ho nezapisovala, jen zminují, ze pro dávky HN musí
být otec v RL a soudne určené výživnéPříspěvek upraven 09.07.17 v 13:17

To není pravda. Nedávno jsem byla na úřadě vyřizovat HN s kamarádky dcerou, která také neplánovaně otěhotněla. Otce do RL neuvedla a žádné alimenty nedostává.
Přiznali jí příspěvek na bydlení, doplatek na bydlení, HN + má rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106366
9.7.17 15:29
@frndulka píše:
To není pravda. Nedávno jsem byla na úřadě vyřizovat HN s kamarádky dcerou, která také neplánovaně otěhotněla. Otce do RL neuvedla a žádné alimenty nedostává.

urcite to tak je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
9.7.17 15:31
@frndulka píše:

Co je to za blbost? V prvním případě se ma starat otec dítěte. V tom případě by si mohla otěhotnět každá„neplánovaně“.A nemusela by žádná uvádět chlapa v RL.Vim,ze oni to moc dávat nechteji. Chceš říct, ze s neuvedenim otce do RL je na tom, stejne jak s uvedením? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
9.7.17 15:42

@frndulka ale je to pravda, jsou vyjímky u kterých musí být velmi vážné důvody, které musí uznat OSPOD. Jak se píše v zákoně o HN, kdo se nesnaží zvýšit si příjem vlastním přičiněním (to je i neuvedení otce do RL) není v HN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
9.7.17 15:43
@frndulka píše:

A i kdyby, není to žádná výhra, bez alimentu.HN atp..je jen minimum
Každopádně to nebude mít lehké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
9.7.17 15:46
@Gumidci píše:
@frndulka ale je to pravda, jsou vyjímky u kterých musí být velmi vážné důvody, které musí uznat OSPOD. Jak se píše v zákoně o HN, kdo se nesnaží zvýšit si příjem vlastním přičiněním (to je i neuvedení otce do RL) není v HN

Pochybuji, ze by to bylo tak jednoduché. Tím pádem by mohl byt finančně kryty každý chlap. Přijde mi ze já otce do RL neuvedu, chci peníze od vas, si myslím lehce nefunguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
9.7.17 15:48

Ta holka uvedla, ze otěhotněla neplánovaně na dovolené v zahraničí pod vlivem alkoholu a ze otce dítěte nezná a nikdy potom ho uz nevidela.
Ale vsechny tyto dávky dostává, viděla jsem u kamarádky všechna rozhodnutí její dcery z Ospodu. Dokonce jí to vyplatili i dva měsíce zpětně ( od doby podání žádostí).
Byla v době přezkoumávání pozvaná k nějaké sociální pracovnici, kde vysvětlovala kdy a za jakých okolností otěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
9.7.17 15:52

Nemám důvod sem psát nějaké plky, které by nebyly pravda. Mě se tyhle veci netýkají, ale kamarádka byla zrovna v nemocnici a požádala mě, jestli bych to s její dcerou došla vyřídit, je to takový tele co nic samo nevyřídí… Tak proto mě tahle diskuze zaujala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
9.7.17 15:58

@Janiiska však právě dřív bylo i díky dávkam velmi časté otce neuvádět, byt dotyčná věděla kdo to je, dnes už to není tak jednoduche a už jsou i ženy, ktere díky neuvedeni přišly o dávky HN. Ano existují vyjimky, ale ty musí potvrdit OSPOD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
9.7.17 16:00

@frndulka ale není to tak u každé, již cca dva roky jsou zpřísněny podmínky pro přiznání HN, dřív např. nemuselo být výživné soudně a teď již ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
9.7.17 16:00
@Gumidci píše:
@Janiiska však právě dřív bylo i díky dávkam velmi časté otce neuvádět, byt dotyčná věděla kdo to je, dnes už to není tak jednoduche a už jsou i ženy, ktere díky neuvedeni přišly o dávky HN. Ano existují vyjimky, ale ty musí potvrdit OSPOD

To je pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky