Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na potrat bych nešla. Nikdy. Ty si dítě nech. Proč bys měla jít na potrat? Hlady nezemřete. V dnešní době je všeho dost. Lidi nevědí samou roztažností, co by dali do huby, co by na sebe navlékli, kam by jeli za zážitky. Proč chodit v takový době na potrat??
Jsem sama s dětma, nikdy jsem dávek nečerpala, ale přesto si myslím, že zrovna v takovýchto případech mají dávky smysl. Dávku pravděpodobně nebude brát věčně, což je rozdíl oproti lidem, kteří mají dávky jako alternativu k práci
Navíc státu se toto dítě přes tuto „dotaci“ vyplatí.
@emimka20 píše:
@Gumidci nerozumím tomu. ty dávky jsou od toho aby pomáhali lidem kteří se ocitli v nouzi. a ne od toho aby si lidi dělali děti a spoléhali na to že se o ně stát postará a oni nemuseli makat..
Já ososbně jsem své první těhu zjistila až na konci 3. měsíce. Pila jsem, kouřila jsem, ale jakmile jsem se to dozvěděla, byla jsem šťastná. Dítě jsem donosila a bylo naprosto v pořádku. Navíc se dělají různé testy na vady, ať na potrat nechodí. Bude toho jednou litovat. ![]()
@Gumidci píše:
@Lenka 80 však já nepisu nic o tom aby ho nezapisovala, jen zminují, ze pro dávky HN musí
být otec v RL a soudne určené výživnéPříspěvek upraven 09.07.17 v 13:17
To není pravda. Nedávno jsem byla na úřadě vyřizovat HN s kamarádky dcerou, která také neplánovaně otěhotněla. Otce do RL neuvedla a žádné alimenty nedostává.
Přiznali jí příspěvek na bydlení, doplatek na bydlení, HN + má rodičák.
@frndulka píše:
To není pravda. Nedávno jsem byla na úřadě vyřizovat HN s kamarádky dcerou, která také neplánovaně otěhotněla. Otce do RL neuvedla a žádné alimenty nedostává.
urcite to tak je
@frndulka píše:
Co je to za blbost? V prvním případě se ma starat otec dítěte. V tom případě by si mohla otěhotnět každá„neplánovaně“.A nemusela by žádná uvádět chlapa v RL.Vim,ze oni to moc dávat nechteji. Chceš říct, ze s neuvedenim otce do RL je na tom, stejne jak s uvedením? ![]()
@frndulka ale je to pravda, jsou vyjímky u kterých musí být velmi vážné důvody, které musí uznat OSPOD. Jak se píše v zákoně o HN, kdo se nesnaží zvýšit si příjem vlastním přičiněním (to je i neuvedení otce do RL) není v HN
@frndulka píše:
A i kdyby, není to žádná výhra, bez alimentu.HN atp..je jen minimum
Každopádně to nebude mít lehké.
@Gumidci píše:
@frndulka ale je to pravda, jsou vyjímky u kterých musí být velmi vážné důvody, které musí uznat OSPOD. Jak se píše v zákoně o HN, kdo se nesnaží zvýšit si příjem vlastním přičiněním (to je i neuvedení otce do RL) není v HN
Pochybuji, ze by to bylo tak jednoduché. Tím pádem by mohl byt finančně kryty každý chlap. Přijde mi ze já otce do RL neuvedu, chci peníze od vas, si myslím lehce nefunguje
Ta holka uvedla, ze otěhotněla neplánovaně na dovolené v zahraničí pod vlivem alkoholu a ze otce dítěte nezná a nikdy potom ho uz nevidela.
Ale vsechny tyto dávky dostává, viděla jsem u kamarádky všechna rozhodnutí její dcery z Ospodu. Dokonce jí to vyplatili i dva měsíce zpětně ( od doby podání žádostí).
Byla v době přezkoumávání pozvaná k nějaké sociální pracovnici, kde vysvětlovala kdy a za jakých okolností otěhotněla.
Nemám důvod sem psát nějaké plky, které by nebyly pravda. Mě se tyhle veci netýkají, ale kamarádka byla zrovna v nemocnici a požádala mě, jestli bych to s její dcerou došla vyřídit, je to takový tele co nic samo nevyřídí… Tak proto mě tahle diskuze zaujala.
@Janiiska však právě dřív bylo i díky dávkam velmi časté otce neuvádět, byt dotyčná věděla kdo to je, dnes už to není tak jednoduche a už jsou i ženy, ktere díky neuvedeni přišly o dávky HN. Ano existují vyjimky, ale ty musí potvrdit OSPOD
@frndulka ale není to tak u každé, již cca dva roky jsou zpřísněny podmínky pro přiznání HN, dřív např. nemuselo být výživné soudně a teď již ano
@Gumidci píše:
@Janiiska však právě dřív bylo i díky dávkam velmi časté otce neuvádět, byt dotyčná věděla kdo to je, dnes už to není tak jednoduche a už jsou i ženy, ktere díky neuvedeni přišly o dávky HN. Ano existují vyjimky, ale ty musí potvrdit OSPOD
To je pravda