Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@eva valoi píše:
Kondom není zrovna stoprocentní antikoncepce. Nechápu dnešní mentalitu - dva lidi spolu spí, měli by si tedy vážit jeden druhého, mít se rádi a pokud přijde dítě, byť tedy proto, že selhala antikoncepce, tak ho přijmout. Dítě přeci není nepřítel, není to obtížný hmyz, který můžeme jen tak zašlápnout, dítě je dar, a to i tehdy, pokud je početí výsledkem selhání antikoncepce. Možná o to víc, když si život našel cestu. Nechápu vás a váš postoj k tomu nevinnému tvorovi. Proč ta nenávist a odpor k někomu, kdo se ještě ani nenarodil? Proč mu přejete všechno zlé?
Ale tady jde o to, ze antikoncepce neselhala.On ochranu pouzil, kondom prasknul, tutíž bych se oblékla a sorry jako, jdu pro postinor.Ted je rada na me, abych já taky něco udělala s ochranou proti početí.
@Janiiska Postinor není v mnoha případech ochrana proti početí.
@eva valoi jenže oni nemají vztah, jsou jen milenci a nejspíš jí řekl že dítě s ní nechce, píše že je starší tak se to dá pochopit a pokud ví že prasknul kondom tak normálně myslící člověk jde pro postinor, jen blázen si řekne že to nechá a uvidí se hlavně v situaci když ví že finančně dítě neutáhne. stačí používat mozek, v manželství je to někde jinde než v mileneckém vztahu a pokud on nemá slušný příjem tak ani ty alimenty jí moc nepomůžou. To musí přemýšlet co udělá, milenec prostě o dítě nestál, bral jí jen jako na sex, vztah s ní neplánnoval ![]()
@eva valoi píše:
@Janiiska Postinor není v mnoha případech ochrana proti početí.
Ne a co to tedy je?
![]()
@eva valoi píše:
@Janiiska Často už je počato, jedná se o raný potrat.
hodinu po sexu je počato?
@eva valoi píše:
Kondom není zrovna stoprocentní antikoncepce. Nechápu dnešní mentalitu - dva lidi spolu spí, měli by si tedy vážit jeden druhého, mít se rádi a pokud přijde dítě, byť tedy proto, že selhala antikoncepce, tak ho přijmout. Dítě přeci není nepřítel, není to obtížný hmyz, který můžeme jen tak zašlápnout, dítě je dar, a to i tehdy, pokud je početí výsledkem selhání antikoncepce. Možná o to víc, když si život našel cestu. Nechápu vás a váš postoj k tomu nevinnému tvorovi. Proč ta nenávist a odpor k někomu, kdo se ještě ani nenarodil? Proč mu přejete všechno zlé?
Jasně, není to stoprocentní antikoncepce, já s manželem čekáme třetí přes kondom (nepraskl, nesklouzl, prostě to nějak pustil
) ALE my kondom používali s tím, že se může stát, ale když kondom PRASKNE někomu, kdo jasně řekl, že dítě nechce, kdo nemá ani vztah, nemá peníze, nemá nic, tak má ženská mazat pro postinor a nečekat, co z toho bude
ten nevinný tvor, pokud se narodí, odnese zakladatelčinu nezodpovědnost nejvíc ![]()
Edit: první dvě děti byly plánovaný, třetí je přes kondom.
Příspěvek upraven 09.07.17 v 21:11
@eva valoi píše:
@Janiiska Často už je počato, jedná se o raný potrat.
Si děláš srandu, ne? ![]()
@eva valoi píše:
Posle me je dite dar, pokud se dva lidi maji radi, hodlají spolu zit nebo žiji, maji zazemi nebo aspon výpomoc ze strany rodicu apod. Pokud spolu dva nezavazne sukaj, pomalu se neznají a z toho jeden dite nechce a druhy na nej usije boudu, tak je to dar leda danajský. Chapu, ze vidis i embryo jako potenciální život, ale pokud bys věřila treba na reinkarnaci (coz nejspíš jako panbickar neveris),bylo by to o tom, ze si duše v připade potratu jen počká na dalsi telo.
@Verunecka289 to jsou kondomy z Lidlu ne? Pokud kondom nesklouzne a nepraskne, tak vazne netusim, jak by mohl trikrat selhat…spis vaše sexuální praktiky zahrnují i nejaky jiny způsob. jak dostanete sperma do pochvy.
@Verunecka289 píše:
kondom PRASKNE někomu, kdo jasně řekl, že dítě nechce, kdo nemá ani vztah, nemá peníze, nemá nic, tak má ženská mazat pro postinor a nečekat, co z toho bude
Tak já osobně s tímto tedy nesouhlasím. Chlap si navlíkne kondom, což ho nijak neomezí/neohrozí a má spoléhat na to, že když praskne, tak ženská poběží a nacpe do sebe svinstvo jen proto, že on byl moc pohodlný a chránil se jen jedním druhem antikoncepce? Pokud chlap dítě nechce, tak je blbec, když spoléhá jen na kondom. Má přidat alespoň navíc ještě třeba přerušovanou a fakt nespoléhat na ženskou, že si bude huntovat tělo ![]()
Zakladatelko: Ono se snadno napíše, jdi na potrat. Ale já bych to třeba nezvládla na něj jít. Vyčítala bych si to do konce života. Naprosto rozhodující by pro mě bylo jaký mám vztah s rodiči/rodinou. Kdyby byli ochotní mi pomoct, nechat mě u nich bydlet a třeba hlídali, tak bych do toho šla.
@Verunecka289 píše:
Jasně, není to stoprocentní antikoncepce, já s manželem čekáme třetí přes kondom (nepraskl, nesklouzl, prostě to nějak pustil) ALE my kondom používali s tím, že se může stát, ale když kondom PRASKNE někomu, kdo jasně řekl, že dítě nechce, kdo nemá ani vztah, nemá peníze, nemá nic, tak má ženská mazat pro postinor a nečekat, co z toho bude
ten nevinný tvor, pokud se narodí, odnese zakladatelčinu nezodpovědnost nejvíc
No upřímně otěhotnět přes nepoškozený kondom je technický nesmysl a 3× za sebou to už je prakticky vyloučené. Na druhou stranu je spousta způsobů jak otěhotnět i s použitím kondomu, ale rozhodně bych to nenazývala otěhotnění přes kondom.
@Prosimklid píše:
@Verunecka289 to jsou kondomy z Lidlu ne? Pokud kondom nesklouzne a nepraskne, tak vazne netusim, jak by mohl trikrat selhat…spis vaše sexuální praktiky zahrnují i nejaky jiny způsob. jak dostanete sperma do pochvy.
Jsem to možná blbě napsala, první dvě děti byly plánovaný, až tohle třetí je přes kondom.
@Pandulka píše:
Tak já osobně s tímto tedy nesouhlasím. Chlap si navlíkne kondom, což ho nijak neomezí/neohrozí a má spoléhat na to, že když praskne, tak ženská poběží a nacpe do sebe svinstvo jen proto, že on byl moc pohodlný a chránil se jen jedním druhem antikoncepce? Pokud chlap dítě nechce, tak je blbec, když spoléhá jen na kondom. Má přidat alespoň navíc ještě třeba přerušovanou a fakt nespoléhat na ženskou, že si bude huntovat těloZakladatelko: Ono se snadno napíše, jdi na potrat. Ale já bych to třeba nezvládla na něj jít. Vyčítala bych si to do konce života. Naprosto rozhodující by pro mě bylo jaký mám vztah s rodiči/rodinou. Kdyby byli ochotní mi pomoct, nechat mě u nich bydlet a třeba hlídali, tak bych do toho šla.
A to by ti nebylo blbý?
Svou blbostí otravovat všechny okolo?