Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ja chapu, ze je ti to blbe, ale zakaznici urcite nechteji jednat s nekym, kdo je ocividne nemocny. Sefova, pokud neni uplne blba, to chape a nechce, abys ji nakazila ostatni zamestnance.
@Leni_2019 taky to šéfová může brát jako výmluvu, že už se slečně, paní pracovat nechce
@Anonymní píše:
Je mi to proste hloupé zůstávat po týdnu práce hned domaJeště ke vsemu mam přísnou sefovou a práce až nad hlavu tak mám strach zůstávat doma když jsem v te zkusebce, dost mi na te práci záleží, ale mate pravdu ze zdraví je jen jedno
A to pracujes tyden a mas dva dny volno? Jakto?
Ja bych se tam sla aspon ukazat, aby videli, ze nemocna fakt jsi a pak pripadne doktor. Zalezi, jake mas sance najit jinou praci a kdy.
Já když jsem jeden den nemocná, tak mám za celý měsíc pokrácenou výplatu - hodinovku o 50,–/h nižší… takže já bych rozhodně šla. a ty jsi ve zkušebce, tak běž taky
Pokud jednáš s klienty, bylo by vhodné, abys byla zdravá. Já jako zákazník bych fakt byla odvázaná z toho, že jdu něco vyřídit a donesu si domů chřipku. Stačí, co člověk pochytá v MHD… Jakýkoliv soudný šéf toto pochopí. tohle není žádné „hodím se marod“. Klidně si zajdi k lékaři pro neschopenku, ať máš potvrzeno, že si nevymýšlíš.
A já jsem asi divná šéfová, ale za toto bych člověka fakt ve zkušebcě nevyhodila. Dokonce, světe div se, jsem schopná dát podřízenému den dovolené první měsíc v práci, když je to důležité.
@Anonymní píše:
Já když jsem jeden den nemocná, tak mám za celý měsíc pokrácenou výplatu - hodinovku o 50,–/h nižší… takže já bych rozhodně šla. a ty jsi ve zkušebce, tak běž taky
To ja bych si rozhodně nasla jineho zamestnavatele…
Zůstaň doma do neděle nadupuj se vitamíny, hot drinken a spánek ti dodá sílu.
Osobne bych se zitra asi nadopovala a sla. Zvlast, jestli muzes hned z prace zalezt do postele. Pokud by se to po tomto pokusu zhorsilo, dalsi den uz bych nesla. Nejvic by mi ale vadilo, ze mohu nekoho nakazit. Kdyz marodim ja a marodi mi do toho i vsechny 3 deti, tak co bych za ten klid (nadopovana) v praci dala. ![]()
@nozu píše:
Pokud jednáš s klienty, bylo by vhodné, abys byla zdravá. Já jako zákazník bych fakt byla odvázaná z toho, že jdu něco vyřídit a donesu si domů chřipku. Stačí, co člověk pochytá v MHD… Jakýkoliv soudný šéf toto pochopí. tohle není žádné „hodím se marod“. Klidně si zajdi k lékaři pro neschopenku, ať máš potvrzeno, že si nevymýšlíš.
A já jsem asi divná šéfová, ale za toto bych člověka fakt ve zkušebcě nevyhodila. Dokonce, světe div se, jsem schopná dát podřízenému den dovolené první měsíc v práci, když je to důležité.
Tak jsem se nakonec v práci včera omluvila. Dneska tam nesu neschopenku a sefova mi řekla ze neschopenky u nich nejsou zvykem. Takže počítám s tím ze mě vyhodi ![]()
@Anonymní píše:
Tak jsem se nakonec v práci včera omluvila. Dneska tam nesu neschopenku a sefova mi řekla ze neschopenky u nich nejsou zvykem. Takže počítám s tím ze mě vyhodi
Aha, takže se chodí do práce s anginou, chřipkou, zápalem plic, zánětem průdušek, kdyz mas úraz a podobně?
To je dobrá nádhera
@g.sandova u mamky v práci chodila paní do práce se zlomenou nohou
@stinga ok, já měla vodu v koleni a bolelo to jak svin. Byla jsem doma. Při ang8ne, zánětu průdušek apod. jsem byla také doma. I ostatní, aspoň týden. Ono je to super se od nich nakazit nebo to přecházet l.
@Anonymní píše:
Tak jsem se nakonec v práci včera omluvila. Dneska tam nesu neschopenku a sefova mi řekla ze neschopenky u nich nejsou zvykem. Takže počítám s tím ze mě vyhodi
Já bych Tě nevyhodila, ale zablikala by mi kontrolka. Jednou jsem nabírala do jiného oddělení novou asistentku, které se to opravdu hloupě sešlo a marodila taky týden po nástupu, v dalším měsíci chytla střevní chřipku a ve třetím měsíci zkušebky angínu. Skoro u mě brečela, že opravdu předtím nikdy nemocná nebývala. Její šéf tlačil na zrušení ve zkušebce (protože měla smlouvu na neurčito), já hledala jiné řešení (protože slečna i v nemoci byla ochotná a chtěla pracovat alespoň částečně z domu, vzala si domů spoustu věcí na učení a opravdu se jim věnovala), nakonec jsme se domluvili tak, že jsme jí ve zkušebce zrušili pracovní poměr a ihned uzavřeli smlouvu na dobu určitou na další 2 měsíce, tzn. dostala šanci. Byla tam pak 5 let a šéf si ji moc chválil. Někdy se to prostě sejde, ale pochyby zaměstnavatele chápu.
@stinga píše:
@g.sandova u mamky v práci chodila paní do práce se zlomenou nohou
Tak jelikoz nepises jako co pravuje, tak obecne mi to prijde u spousty povolani dost normalni.