Neplodnost - jít rovnou do CAR?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4535
4.1.15 18:16
@Anonymní píše:
Mě je 26,partnerovi 28,snažíme se rok a půl.

Tak se objednej nejprve ke své doktorce a ona ti poradí, co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68943
4.1.15 18:17

Zalezi i na gynekologovi, jeho ochote a zkusenostech.
Jsou taci, kteri zvladnou komplet lecbu jako CAR az do okamziku nutnosti IVF, a jsou taci, co resi neplodnost stylem - tak berte par mesicu tyhle prasky, to zvysuje plodnost, a kdyz to nezabere, prijdte za pul roku.
Napis, odkud jsi, dle toho ti tu urcite lidi poradi, obecne „min na prachy“ jsou statni CARy, ale vyjimky existuji na obou stranach.
Kazdopadne na spermiogram partnera muze odeslat i obvodni gynekolog a zadanku na hysteroskopii, HSG nebo laparoskopii muze taktez vypsat on. Ale nejspis to neudela, pokud se snazite treba jen tri mesice a mas jen blby pocit, ze by mohl problem casem nastat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68943
4.1.15 18:18

Jo, ted uz ctu rok a pul. Zalezi, jaky mas ke sve dr. vztah, jak moc ji duverujes a jak je na lecbu neplodnosti specializovana. Po takove dobe by to mela bez mrknuti oka resit a pokud bys radsi do CARu, muzes se tam objednat rovnou bez zadanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.15 18:25
@ugluk píše:
Jo, ted uz ctu rok a pul. Zalezi, jaky mas ke sve dr. vztah, jak moc ji duverujes a jak je na lecbu neplodnosti specializovana. Po takove dobe by to mela bez mrknuti oka resit a pokud bys radsi do CARu, muzes se tam objednat rovnou bez zadanky.

no právě nevím jestli to ona vůbec řeší. ještě jsem to s ní nikdy neprobírala.

• Citovat
  • Upravit
68943
4.1.15 18:28

Za zeptani clovek nic neda, na druhou stranu ani za to, objednat se rovnou k odbornikum. Zaroven s vedomi, ze cloveka nemuzou nutit do niceho, do ceho nechce, takze klidne tam prijit s tim, ze chci pro zacatek jen oba partnery vysetrit. S Artem bohuzel zkusenost nemam, jsem dost odjinud, ale zkusila bych to tu pres vyhledavac, predpokladam, ze bude mit vlastni diskuzi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
4.1.15 19:36

Asi takhle, snazite se jeste vcelku kratce..pokud mate penize navic, bez do Car..IVF nas stalo 30tisic a spoustu nervu a hadek doma..pak se zadarilo prirozene kdyz se na imunologii zjistila pricina, kterou dr v Car nechtel akceptovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
4.1.15 19:41

@jalisca ahoj,muzu se zeptat, co vam zjistili na imunologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
4.1.15 19:55

@Eva Sz vzhledem k tomu, ze se uz 9let lecim na revmatologii s autoimunitni nemoci, tak jsem to cekala..dr naznal, ze to vliv nema, melo.. zjistili zvysene nk bunky a zaroven to, ze bez kortikoidu(ktere bych brat mela, ale nesmela) moje telo plod vypudi, zvysene riziko potratu..no a chlapovi teratozoospermie, i kdyz v Caru mel stale normozoospermie..doporucili mi pred dalsim ivf brat kortikoidy a melo by to klapnout..no a vyslo to prirozene..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
5.1.15 06:43

@jalisca tak super. Myslim si, ze by tyto testy meli dělat hned na zacatku.Ja mám dva mrazacky, tak to zkusim. Pokud bych mela podstupovat další IVF, tak bez imunologiedo toho nepujdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
5.1.15 09:31

@Eva Sz nechoď ani na ty mrazáčky. Pokud máš něco s krví, zbytečně si je vyplácáš. Jsem na tom úplně stejně jako @jalisca chtěla jsem vyšetření imunologie hned od začátku, nechtěli mi ho dát, že to je zbytečné. Natlačili nás do IVF, které nevyšlo (zbytečné nervy, trápení a vyhozené peníze). Hned po neúspěchu jsem si žádanku doslova vybrečela. A jak to dopadlo? Zvýšená buněčná imunita, zvýšené NK buňky, které jak bylo zmíněno vypudí z těla cokoliv cizího. Po jednom měsíců braní prášků jsem otěhotněla přirozeně. To samé kamarádka. Po šesti letech snažení šli do IVF, ET nevyšlo, tak jí říkám, běž na tu krev, nebuď hloupá. Nedala si říct, zkoušela dál KETY nevyšlY, až se zapřela a jeli tam. Diagnoza to samý. NK buňky. Teď je na Prednisonu a já jen čekám, kdy zahlásí //

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
5.1.15 21:18

@Mallorka u me to prirozene neklapne. Nemyslim si, ze mam něco s krvi.Loni jsem otěhotněla prirozene, ale mimodelozne.Tak nemam vejcovody. V létě první pokus, ale nemam štítnou zlazu, tak jsem emla blbe hormony. Vysokou davku.Dnes jsem byla na kontrole a leky mám zestelovane.Tak uvidim. Ve středu jdu na konzultaci.Me štvou ty kortikoidy.Proc je na všechno davaji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
6.1.15 10:25

@Eva Sz zaplať pán Bůh za kortikoidy. Bez nich by se vytouženého miminka nedočkala. I když jsem nabrala deset kil a měla obličej celý zateklý, tak nelituji. Přeji hodně štěstí, ať se Vám zadaří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí