Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, je mi 34 a jak to tak bývá, tak i já už dlouhou dobu šílím po dítěti. Zaměstnaná jsem, mám svůj byt, věk na to mám ale jediné co mi chybí je partner. Je mi jasné že bez něj to nepůjde ale nějak po muži netoužim..Poslední vztah jsem ukončila minulý rok s chlapem kterého jsem ráda měla ale neměla jsem na něj kvůli práci čas..už v té době jsem hodně o dítěti uvažovala ale ještě jsem si to tak nebrala..ale od té doby je to semnou k nevydržení..dítě moc chci a nevím si už rady..otěhotnět z úletu? to mi přijde nefér..jediné co mě napadlo je se vrátit k expřítelovi který dítě chce také. myslíte že je to dobrý nápad?…
po dítěti toužím hrozně moc..
@dadamel A na dítě čas mít budeš? Případně na partnera, když budeš mít dítě?
Pořizování dětí není o tom, dítě chtít (jako chtít psa, kočku, dovolenou u moře, mercedes), ale usilovat o fungující rodinu.
Upřímně? Ne, ani trochu si nemyslím, že je to dobrý nápad. Dítě má mít pokud možno úplnou rodinu a vracet se k chlapovi jen proto, aby mě napumpoval, mi přijde fakt pod úroveň ![]()
Přečti si tu nějaké diskuze o samozivitelkach, přítel mě v těhotenství opustil apod. A zamysli se pořádně ještě jednou.
Je jasné že na dítě čas bude vždycky! Na přítele jsem ho neměla spíš z důvodu že jsem ho nechtěla mít nebo neměla potřebu být s partnerem..
Popremyslej o tom…Myslim ze napad to dobry neni, zkus najit partnera treba na seznamce ![]()
@dadamel píše:
Je jasné že na dítě čas bude vždycky! Na přítele jsem ho neměla spíš z důvodu že jsem ho nechtěla mít nebo neměla potřebu být s partnerem..
A tak si s ním uděláš dítě, jo?
Ty seš dobrá
![]()
Mě by zajímalo, jak by sis to jako představovala? Předstírala bys, že s ním chceš znovu hrozně být a až by se zadařilo, odešla bys, protože ti o něj ve skutečnosti vůbec nejde? A pak z něj soudila alimenty?
Příspěvek upraven 03.01.15 v 15:53
@dadamel tak pokud po něm toužíš, tak mi to přijde v pořádku to nějak vymyslet, já tě třeba uplně chápu. Taky strašně toužím po dítěti a jsem kvůli němu ochotná obětovat vše, ale taky toužím mít to dítě s mužem kterého miluji…a máš pravidelnou ovulaci? Protože pokud ne, tak by to třeba bylo i nadýl, než by se to povedlo.
Chápu, že tě to asi trápí a připadáš si, že už na to máš věk, ale i tak bych počkala na chlapa, s kterým to dítě bude mít smysl - budete rodina. Asi tak. Ale je to samozřejmě tvůj život. S dítětem se partner hledá vždy hůře než bez něj. Třeba na tebe „ten pravý“ teprve čeká.
A co tak se nad tím vztahem s bývalým zamyslet, fungovalo vám to? Píšeš, že jsi ho ráda měla, jen že jsi to ukončila, protože nebyl čas. Nad tímto bych zapřemýšlela.
@dadamel píše:
Ahoj holky, je mi 34 a jak to tak bývá, tak i já už dlouhou dobu šílím po dítěti. Zaměstnaná jsem, mám svůj byt, věk na to mám ale jediné co mi chybí je partner. Je mi jasné že bez něj to nepůjde ale nějak po muži netoužim..Poslední vztah jsem ukončila minulý rok s chlapem kterého jsem ráda měla ale neměla jsem na něj kvůli práci čas..už v té době jsem hodně o dítěti uvažovala ale ještě jsem si to tak nebrala..ale od té doby je to semnou k nevydržení..dítě moc chci a nevím si už rady..otěhotnět z úletu? to mi přijde nefér..jediné co mě napadlo je se vrátit k expřítelovi který dítě chce také. myslíte že je to dobrý nápad?…po dítěti toužím hrozně moc..
Ahoj, nepřišlo by ti nefér vrátit se k expřítelovi jen s úmyslem použít jeho sperma? Nebo jak by sis to představovala, že se budeš tvářit, že ho miluješ a že je všechno ok, jen protože chceš dítě? Moc to nechápu. ![]()
@dadamel pokud on chce taky jenom dítě a nechce vztah, tak by to mohlo být řešení. V jiném případě je to podlé.
Předpokládám, že když si to dítě chceš pořídit, tak se zvládneš postarat sama…expřítele bych vynechala, s tím leda na rovinu. ale pokud chceš mít dítě jen sama pro sebe, tak by byl lepší asi nějaký úlet, abys fakt nevěděla, kdo je otcem, aby tě to nesvádělo si od někoho nechat udělat dítě, a pak se soudit o alimenty.