Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přítele jsem ráda měla a klapalo nám to. Jenže já pak měla nějaké období kdy jsme strašně potřebovala být pořád v práci a né s ním proto jsem se s ním rozešla..myslela jsem pořád na práci ne na něj..od té doby jsme spolu byly hodněkrát a já cítila že bych s ním chtěla znova být-že mi moc chybí ale neodvážila jsem se. Mít s ním dítě by mi nevadilo. Ráda ho mám pořád a rodina by jsme byly. Kdybych věděla že to skončí tak že spolu nebudeme vůbec bych nad tím neuvažovala.
Pokud zajištěná ty jsi a můžeš zajistit dítě..co hledat muže..dárce
na netu je toho spoustu
Dárce mě napadl také ale nevím přijde mi lepší vědět kdo je otec…peníze mám a po otci bych žádné alimenty ani nic podobného nevyžadovala.
@dadamel píše:
Přítele jsem ráda měla a klapalo nám to. Jenže já pak měla nějaké období kdy jsme strašně potřebovala být pořád v práci a né s ním proto jsem se s ním rozešla..myslela jsem pořád na práci ne na něj..od té doby jsme spolu byly hodněkrát a já cítila že bych s ním chtěla znova být-že mi moc chybí ale neodvážila jsem se. Mít s ním dítě by mi nevadilo. Ráda ho mám p
@dadamel píše:
Přítele jsem ráda měla a klapalo nám to. Jenže já pak měla nějaké období kdy jsme strašně potřebovala být pořád v práci a né s ním proto jsem se s ním rozešla..myslela jsem pořád na práci ne na něj..od té doby jsme spolu byly hodněkrát a já cítila že bych s ním chtěla znova být-že mi moc chybí ale neodvážila jsem se. Mít s ním dítě by mi nevadilo. Ráda ho mám pořád a rodina by jsme byly. Kdybych věděla že to skončí tak že spolu nebudeme vůbec bych nad tím neuvažovala.
Tak pokud je to takhle, tak obnov vztah s přítelem a není co řešit…
Tak otec může být jednou třeba tvůj budoucí partner…a nebo jsou i pánové, co by takto chtěli miminko, jsou starší, své ještě nemají..Ale musí se hledat. Jinak, pokud přítele miluješ, viděla bych to spíš tak aby jste se k sobě zkusily vrátit ![]()
@dadamel píše:
Dárce mě napadl také ale nevím přijde mi lepší vědět kdo je otec…peníze mám a po otci bych žádné alimenty ani nic podobného nevyžadovala.
chápu Tvoji touhu po dítěti. Jestli jsi schopná, zabezpečená a zvládneš dítě uživit sama, šla bych do toho. Mám kamarádku, která je velmi úspěšná v práci, bez partnera a řeší stejnou otázku. Nepřijde mi fér „ušít“ těhotenství na bývalého partnera. Je možné to vše řešit přes CAR. Určitě je to lepší varianta než náhodný styk se všemi riziky.
@Claire00 píše:
chápu Tvoji touhu po dítěti. Jestli jsi schopná, zabezpečená a zvládneš dítě uživit sama, šla bych do toho. Mám kamarádku, která je velmi úspěšná v práci, bez partnera a řeší stejnou otázku. Nepřijde mi fér „ušít“ těhotenství na bývalého partnera. Je možné to vše řešit přes CAR. Určitě je to lepší varianta než náhodný styk se všemi riziky.
Který CAR v ČR to prosím dělá? Pro ženu bez partnera?
@Anonymní píše:
Vždy musíš mít partnera. Musíš někoho najít kdo půjde s Tebou. Jsou chlapi co se tím živí. Kamarádka si našla kontakt na netu. Šel tam s ní jednou, podepsal několik souhlasů s IUI a IVF dopředu s anonymním dárce. Ona si pak vybírá od jakého dárce chce spermie. Je to jen o penězích.
@dadamel to jsi si tak jistá že se k tobě chce přítel vrátit a počít s tebou dítě? ![]()
V tvém případě bych radši našla anonymního dárce a neničila život chudákovi chlapovi ![]()
Dneska toužíš po dítěti za dva roky můžeš toužit po svobodě ![]()
@Anonymní píše:
V ČR to podle mě není možné ![]()
@Claire00 píše:
Vždy musíš mít partnera. Musíš někoho najít kdo půjde s Tebou. Jsou chlapi co se tím živí. Kamarádka si našla kontakt na netu. Šel tam s ní jednou, podepsal několik souhlasů s IUI a IVF dopředu s anonymním dárce. Ona si pak vybírá od jakého dárce chce spermie. Je to jen o penězích.
Ale ten, kdo, alespoň v dnešní době to tak je, podepíše papíry na IUI a IVF s dárcem, tak se tím zavazuje k odpovědnosti za to dítě. Takže radit to takhle, to také není úplně košer postup.
Známá řešila v 36 letech stejný problém. Sbalila Američana, na 14 dní, co tu byl, si ho nastěhovala domů, řekla že by chtěla dítě a že po něm nic chtít nebude. Odjel a už se nikdy nekontaktovali.
@dadamel a jsi si jistá, že jsi na to zralá? Věk je jedna věc, ale sama píšeš, že netoužíš po partnerovi..ono základ rodiny je právě to partnerství. Vytvářet zdravé rodinné prostředí. Jsou sice mezi náma amazonky, které dávají dítěti za příklad, že bez chlapa je jim dokonce líp…ale chudáci děti, ochuzené o životní zkušenosti (řešení konfliktů, obětavost a náklonost atd.) ![]()