Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Záleží na tvém nastaveni, na typu potíží, netrpělivosti, ochoty resit to asistované atd. Regule na to nejsou. Základní vyšetření udělá gynekolog
A to já bych zase doporučila car. Gynekologové tomu většinou až tolik nerozumí, moc neřeší příčinu, ale začnou zbytečně předepisovat hormony (clostil apod.). V caru se snaží nejprve zjistit příčinu a tu až potom adekvátně léčit. Ale chce to dobře vybírat car, aby jim nešlo jen o peníze.
Na gyndě mi doktorka říkala, že se do centra odesílá, když to nejde přirozeně asi rok.
Jde o to si vybrat kvalitní CAR. Abych pravdu řekla, tak např. v Jihlavě ze mě udělali naprostýho blázna. Připadá mi, že v CAR, až zbytečně tlačí páry do IVF, párkrát zkusí IUI, aby se neřeklo, a když se to nepovede, což je dost pravděpodobné, tlačí tě do IVF. Na specializované vyšetření tě posílají stejně až po neúspěšném IVF. Gynekolog mi udělal laparoskopii, průchodnost, krevní testy atd. Odešla jsem z CAR a díky němu jsem byla přirozenou cestou těhotná. Z CARU jsem měla pocit, že jsem nemožná ženská, která děti mít ani nemůže. Za mě vybrat kvalitního doktora hlavně. Nikdy ne do Jihlavy.
@Anonymní píše:
Jde o to si vybrat kvalitní CAR. Abych pravdu řekla, tak např. v Jihlavě ze mě udělali naprostýho blázna. Připadá mi, že v CAR, až zbytečně tlačí páry do IVF, párkrát zkusí IUI, aby se neřeklo, a když se to nepovede, což je dost pravděpodobné, tlačí tě do IVF. Na specializované vyšetření tě posílají stejně až po neúspěšném IVF. Gynekolog mi udělal laparoskopii, průchodnost, krevní testy atd. Odešla jsem z CAR a díky němu jsem byla přirozenou cestou těhotná. Z CARU jsem měla pocit, že jsem nemožná ženská, která děti mít ani nemůže. Za mě vybrat kvalitního doktora hlavně. Nikdy ne do Jihlavy.
Z doslechu vím, že prý v Brně je to dobré.
Ahoj, tak nemám zatím žádné vyšetření, jedno dítě mám přirozeně po 2 měsících snažení, ale mám ted jiného partnera a měla jsem po porodu pořád záněty atd. takže nevím jestli z toho třeba nemám neprůchodný vejcovody.
@Anonymní píše:
Ahoj, tak nemám zatím žádné vyšetření, jedno dítě mám přirozeně po 2 měsících snažení, ale mám ted jiného partnera a měla jsem po porodu pořád záněty atd. takže nevím jestli z toho třeba nemám neprůchodný vejcovody.
Tak to může být chyba i na straně chlapa. I gynekolog koukne do mikroskopu a řekne ti, jak to vypadá. Pokud by našel něco horšího, pošle ho ještě do CAR. Průchodnost ti udělají v každé nemocnici. Poraď se určitě s ním.
Já mám pozitivní zkušenost se Sanusem v Pardubicích, konkrétně dr. Novotná. Velice citlivý, lidský přístup, do ničeho mě netlačila, o ivf jsem si říkala sama po tři čtvtě roce léčby, když jsem do toho sama dospěla. Do té doby radila jiné alternativy, hledala příčinu apod.
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě jak jste řešily svou neplodnost jako první, přemyšlím zda to mám napřed řešit s gynekoložkou nebo jít rovnou do centra?
S gynekoložkou
Ta má možností dost..
@Litta píše:
Kolik vám (oběma) je a jak dlouho se marně pokoušíte?
Mě je 26,partnerovi 28,snažíme se rok a půl.
Jsem z jižních čech, ČB tak když už bych volila car tak Sanatorium art abych nemusela dojíždět. Máte s tímto centrem někdo zkušenost?
Ahoj, zajímalo by mě jak jste řešily svou neplodnost jako první, přemyšlím zda to mám napřed řešit s gynekoložkou nebo jít rovnou do centra?