Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Já si nemyslim, že bys byla nějak extra žárlivá. Máš prostě obavy no. to mi přijde přirozené. Spíš jdešo to, co s tím. Manžel ti to řekl, tak bych v tom nehledala postranní umysly, nicméně to víš, jdou jednou na pivko, podruhé, pak místo s kamarádem si padnou do oka s tvým mužem… Jako muže se stát cokoli, ale na tvém místě bych mu věřila. ty jsi jeho žena, tebe si vybral, máte spolu krásné děti, domácnost, jste prostě partneři. Myslím, že nějaká kolegyně vás neohrozí. Neboj se. Nech ho dýchat. Žárlivost vždycyk všechno spíš posr… než aby pomohla. Uvidíš, co pak bude řikat, jestli si s tim jeho kolegou padli do oka nebo ne, uvidíš, jak o ní bude mluvit. Kdyby se ti zdále, že třeba ohledně ní mlží nebo tak, tak to už bych na pozoru byla, zatím ale ne. Drž se!
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímá mě názor na následující situaci![]()
Bydlíme ve městě cca 20km od Prahy, kde muž pracuje, je hodně vytížený a do toho studuje MBA. Manžel chodí pravidelně 1× do týdne večer se svobodným kamarádem, kterému je přes 40 na pivo. Já jsem 5 let na MD/RD s malými dětmi, dálkově studuji, odpoledne/večery sama pro sebe úplné minimum, spíš až deti večer usnou. Jsme úplně bez hlídání a hlídačka teď bohužel nepřipadá do úvahy. Teď přišel s tím, že chce k tomu pivu pozvat mladší svobodnou a bezdětnou kolegyni z města, se kterou je v těsném pracovním kontaktu - údajně ji chce jenom seznámit s kamarádem, kterému se už o tom zmínil, aniž by mi to řekl (setkání ve 3, ona tady prý tady nikoho nezná, protože se přistěhovala). Upřímně, kamarád je fajn, ale na ženy docela trouba, ne zrovna atraktivní a typický mat-fyzák, který má v tomto ohledu svůj svět, na druhou stranu je hodně společenský a komunikativní. Šance, že mezi nima někdy přeskočí jiskra je tak 1%, že si všichni budou rozumět a setkání si budou chtít zopakovat už mnohem víc. S manželem, se kterým mají doteď údajně pouze pracovní vztah to posezení s chlastáním ale onen vztah nevratně posune na úplně jinou úroveň. Jsem vůči tomu dost skeptická vzhledem k tomu, jak tohle sbližování s kolegyněmi umí končit. A hlídat děcka kvůli tomu, aby se večer/v noci s alkoholem zabával s nezadanou holkou se mi vůbec nechce. Ale je pravdou, že já ženským obecně nevěřím, z vlastní špatné zkušenosti. Prý jí chce pozvat pouze jednou aby se poznali s kamarádem a kdyby si rozuměli, že dál budou chodit ven už pouze oni 2, ale nevěřím, že by to tam skončilo. I kdyby to s kámošem ne/dopadlo, jak jsem psala, jejich vztah by byl definitivně v jiné rovině (objímání a pod.). S kolegy z práce na pivo nechodí kvůli tomu, že musí řídit domů. Argumentuje, že ostatní běžně po práci zajdou na jedno. Tady ve městě je prý pouze ona a ještě jeden kolega o kterých ví, s tím na pivo ale nechce, protože je dle jeho slov nudný. Je divné, že se mi nelíbí cílené navazování takového vztahu (i když prý kvůli kamarádovi), zatímco já mám pořád obrazně řečeno na noze 2 „koule“ v podobě dětí a téměř nikam sama nemůžu? Abyste mi rozuměli, neříkám, že mu vůbec nevěřím, když někdy bude chtít mi zahnout, tak to udělá, ale tohle mi přijde jako úplně zbytečné zahrávání si s něčím, co se může velice rychle vymknout kontrole a dle mého se jednoduše rozhodl až příliš ochotně jít průseru naproti. Dávno nejsem ta bezstarostná holka jako třeba ona kolegyně a s mužem řešíme téměř výhradně provozní věci nebo dovolenou, nějaká společné aktivity ve 2 kvůli absenci hlídání poslední skoro dva roky úplná nula (kromě deskovek ve 2 když po celém dni děti konečně zaspí), výlety pouze rodinné. Prostě stereotyp, ze kterého ho ale má vytrhnout cizí ženská. Vím, že je nějaká pravděpodobnost, že ani nebude chtít jít nebo bude mít již jiný program, mne popravdě naštvalo ale už to, že s tím za mnou přišel. Navíc až potom, co se o tom zmínil kamarádovi. K topení ho těžko přivážu a je svéprávný, ale nelíbí se mi to. Myslíte, že to moc hrotím, zvaní svobodné kolegyně večer pít je normální, jsem jen žárlivka jak mi manžel tvrdí, a měla bych se hodit do klidu anebo nejsem sama, kdo by nebyl zrovna nadšený?
Děkuji za případné reakce a slušnou diskuzi
No, asi bych se nesnížila k tomu mu dělat scény a schůzku ve třech bych přešla. Asi bych to komentovala ve smyslu „i ty jedna dohazovačko“. A chtěla vědět, jak ten den dopadl. Zároveň bych muži řekla, že jsem doma dost dlouho a už potřebuju nutně taky někam ven. Tak ať počítá s tím, že si najdu pravidelnou aktivitu, kam budu odcházet a na něm bude péče o děti. Rozumný partner nebude proti ![]()
Kdyby tě chtěl podvádět, tak tě podvádí a neříká ti o tom.
A ano - hrotíš to - jasně, tím jak si izolovaná a bez kontaktů s běžnými dospělými, ti trošku hrabe, sebedůvěra leze dolu a místo ní nastupuje žárlivost. To je často cesta k obvyklým manželským krizím spojených právě s proměnou páru na rodinu.
Nabrali jste si toho oba opravdu hodně a zanedbáváte sami sebe jako pár. Je to studium důležitější než to abyste vy dva byli spolu v cajku?
Jinak teda jestli se nechcete úplně zabít, tak potřebujete nějak dořeišt hlídání. I kdyby to znamenalo zkamarádit se s nějakou spolumatkou a prostě si vzájemně vypomoci, že jednou vaše děti budou spát u nich a jindy jejich děti u vás.
Buď svému chlapovi věříte, nebo ne. Pokud mu nevěříte, měla byste mu to říct, aby měl šanci důvěru získat. Jinak co se má stát, to se stejně stane. Čekáte to zleva a ono to přijde zprava. Možná do toho pesimismu pustit krapet optimismu, záleží jen na vás.
kdyby měl postranní úmysly, tak ti to přece NEBUDE HLÁSIT!!
a mohl to nechat při starým - že jde zas jen s tím kámošem
tohle stíhání se vám, holky, časem škaredě nevyplatí…
Pár mých kolegů už apriori preventivně doma lže i kvůli Absolutně nevinným věcem (pak, když prasknou, tak mají ještě větší průšvih), ale to jen proto, že chtěli zamezit hádce, že někde třeba bude nějaká kolegyně ![]()
jste jak posedlé, fakt..
příklad : Včera mne kolega vezl na sportovní „firemní“ den, kam sám nešel.. jsme léta jen kolegové (a akce se konala ve městě, kde sám bydlí, takže tam jel normálně domů…), navíc se mi ani nelíbí ani nic.. jako kolega je OK..
před vystoupením jsem v jeho autě sklopila zrcátko nad spolujezdcem pro kontrolu své maličkosti
zapomněla jsem ho zahrnout tou záklopkou a dala zpět nahoru
ON to periferně vnímal a normálně na mne zařval : Nééé, to neéé, okamžitě to zrcátko zavři a už NIKDY TO V MÉM AUTĚ NEDĚLEJ! ![]()
jsem se úplně vyděsila, koukám, jestli se zbláznil, tak jsem to zaklopila a říkám - tvl, co ti je? On : Přesně takhle nevinně jsem před pár lety vezl svou kolegyni, udělala to samé co ty a doma jsem měl týden peklo, co vozím za kur-vy a že jí stejně zahýbám a volání do práce kdy a kam a s kým jel ![]()
některé ženy mi přijdou jako postižené, fakt
velmi to souvisí s pocitem vlastní nedostatečnosti.
Příspěvek upraven 04.06.22 v 12:14
Já bych to asi tak nehrotila. Stejně spolu pracujou, pokud by mezi nima mělo něco přeskakovat, tak na to nepotřebujou ani mít hospodu. Asi jí chce fakt zkusit seznámit s tím kamarádem. Na to pivo by stejně šel, takže bys byla doma sama, jen tam tentokrát bude o jednoho člověka navíc. Asi bych k tomu měla třeba pár „vtipných průpovídek“ a tím by to asi haslo.
Spíš bych se s ním domluvila na nějakém střídání v hlídání, aby sis taky mohla odpočinout a případně někam vypadnout, ať z toho za chvíli nejseš úplně frustrovaná.
@Lucy75 píše:kdyby měl postranní úmysly, tak ti to přece NEBUDE HLÁSIT!!
a mohl to nechat při starým - že jde zas jen s tím kámošem
tohle stíhání se vám, holky, časem škaredě nevyplatí…
Pár mých kolegů už apriori preventivně doma lže i kvůli Absolutně nevinným věcem (pak, když prasknou, tak mají ještě větší průšvih), ale to jen proto, že chtěli zamezit hádce, že někde třeba bude nějaká kolegyně
jste jak posedlé, fakt..
příklad : Včera mne kolega vezl na sportovní „firemní“ den, kam sám nešel.. jsme léta jen kolegové (a akce se konala ve městě, kde sám bydlí, takže tam jel normálně domů…), navíc se mi ani nelíbí ani nic.. jako kolega je OK..
před vystoupením jsem v jeho autě sklopila zrcátko nad spolujezdcem pro kontrolu své maličkostizapomněla jsem ho zahrnout tou záklopkou a dala zpět nahoru
ON to periferně vnímal a normálně na mne zařval : Nééé, to neéé, okamžitě to zrcátko zavři a už NIKDY TO V MÉM AUTĚ NEDĚLEJ!
jsem se úplně vyděsila, koukám, jestli se zbláznil, tak jsem to zaklopila a říkám - tvl, co ti je? On : Přesně takhle nevinně jsem před pár lety vezl svou kolegyni, udělala to samé co ty a doma jsem měl týden peklo, co vozím za kur-vy a že jí stejně zahýbám a volání do práce kdy a kam a s kým jel
některé ženy mi přijdou jako postižené, fakt
velmi to souvisí s pocitem vlastní nedostatečnosti.
Nee
Jako fakt??? Chudák. Čemu se divím, měla jsem podobně postiženou kamarádku, ta svýho chlapa monitorovala každý okamžik života. Ta byla tak mrsklá, že málem nakazila i mě. Ona mu kontrolovala i nošený trencle, jestli tam náhodou nemá podezřelé skvrny…
Tak zrovna v tomhle případě bych byla úplně v pohodě.
Podle mě ti to spis doma leze na mozek. Ty jsi za tu dobu co jsi na mateřský nikde večer nebyla si sednout? Jestli manžel chodí pravidelně, měla bys mít možnost i ty, at je taky někdy večer doma s dětmi sám a ty se jdes někam pobavit.
Pak se třeba ukldnis a uvidíš ze fakt nic nejde. Na mě to tak aspoň působí a rozhodne bych si nějakým posezenim s kolegyni nepridelavala stres ![]()
Upřímně, z toho prispevku na mě jde úplně úzkost a přijde mi to fakt zbytečný. Zaměřila bych se spis na to, abys taky někdy měla čas na sebe, trochu se,,přišmrncla” a nehledala problémy tam kde nejsou. Ono i jak to popisuješ, není hlidani, sedíš 5 let doma s detma … jasně, ze to podvědomí pak začne pracovat.
Hlavně klid a nedělat kvůli tomu doma dusno.
@Betty MacDonald
betty, to je brutus, co
mně je jich fakt líto.. z 20 to tak mají doma cca 3-4, což je teda vysoké % populace…
normálně i zapírají, že mají pohotovost třeba s nějakým kolegou a ne se mnou
nebo nechodí na vánoční večírky
protože jim to peklo doma za to prostě nestojí
a pak jen smutně koukají ráno na poradě, když se smějeme jak zas kdo perlil…
achjo, no…
PS : Hartu jinak taky jako ty miluju
ale včera to byl Petrův rybník a úplně si v tom jacht klubu umím představit boží retro-kempink víkend
kombinace slunko + voda + molo v jakémkoliv stavu (zvládnu i jeho propad, plavu dobře
zažila jsem už..) je pro mne Topka… někdo trpí na hory, já na vodu…
@Magical-eyes
to není nejlepší nápad
já bych sehnala hlídání a šla si sednout s kámoškou a třeba i někým jiným? ![]()
třeba by ho zakladatelka začla trochu víc zajímat ![]()
@Lucy75 píše:
@Magical-eyesto není nejlepší nápad
já bych sehnala hlídání a šla si sednout s kámoškou a třeba i někým jiným?
třeba by ho zakladatelka začla trochu víc zajímat
A to já bych si zase tu paní osamělou kolegyni šla prohlídnout… ![]()
Popravdě mi není jasné, proč ti zakladatelko manžel tyhle konspirace vůbec hlásí, zbytečně to v tobě vyvolává nepříjemné pocity, podle mě úplně bezdůvodně.
Nemohla by vám ta kolegyně někdy pohlídat děti, abyste si s manželem mohli někam vyrazit společně?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj, zajímá mě názor na následující situaci
Bydlíme ve městě cca 20km od Prahy, kde muž pracuje, je hodně vytížený a do toho studuje MBA. Manžel chodí pravidelně 1× do týdne večer se svobodným kamarádem, kterému je přes 40 na pivo. Já jsem 5 let na MD/RD s malými dětmi, dálkově studuji, odpoledne/večery sama pro sebe úplné minimum, spíš až deti večer usnou. Jsme úplně bez hlídání a hlídačka teď bohužel nepřipadá do úvahy. Teď přišel s tím, že chce k tomu pivu pozvat mladší svobodnou a bezdětnou kolegyni z města, se kterou je v těsném pracovním kontaktu - údajně ji chce jenom seznámit s kamarádem, kterému se už o tom zmínil, aniž by mi to řekl (setkání ve 3, ona tady prý tady nikoho nezná, protože se přistěhovala). Upřímně, kamarád je fajn, ale na ženy docela trouba, ne zrovna atraktivní a typický mat-fyzák, který má v tomto ohledu svůj svět, na druhou stranu je hodně společenský a komunikativní. Šance, že mezi nima někdy přeskočí jiskra je tak 1%, že si všichni budou rozumět a setkání si budou chtít zopakovat už mnohem víc. S manželem, se kterým mají doteď údajně pouze pracovní vztah to posezení s chlastáním ale onen vztah nevratně posune na úplně jinou úroveň. Jsem vůči tomu dost skeptická vzhledem k tomu, jak tohle sbližování s kolegyněmi umí končit. A hlídat děcka kvůli tomu, aby se večer/v noci s alkoholem zabával s nezadanou holkou se mi vůbec nechce. Ale je pravdou, že já ženským obecně nevěřím, z vlastní špatné zkušenosti. Prý jí chce pozvat pouze jednou aby se poznali s kamarádem a kdyby si rozuměli, že dál budou chodit ven už pouze oni 2, ale nevěřím, že by to tam skončilo. I kdyby to s kámošem ne/dopadlo, jak jsem psala, jejich vztah by byl definitivně v jiné rovině (objímání a pod.). S kolegy z práce na pivo nechodí kvůli tomu, že musí řídit domů. Argumentuje, že ostatní běžně po práci zajdou na jedno. Tady ve městě je prý pouze ona a ještě jeden kolega o kterých ví, s tím na pivo ale nechce, protože je dle jeho slov nudný. Je divné, že se mi nelíbí cílené navazování takového vztahu (i když prý kvůli kamarádovi), zatímco já mám pořád obrazně řečeno na noze 2 „koule“ v podobě dětí a téměř nikam sama nemůžu? Abyste mi rozuměli, neříkám, že mu vůbec nevěřím, když někdy bude chtít mi zahnout, tak to udělá, ale tohle mi přijde jako úplně zbytečné zahrávání si s něčím, co se může velice rychle vymknout kontrole a dle mého se jednoduše rozhodl až příliš ochotně jít průseru naproti. Dávno nejsem ta bezstarostná holka jako třeba ona kolegyně a s mužem řešíme téměř výhradně provozní věci nebo dovolenou, nějaká společné aktivity ve 2 kvůli absenci hlídání poslední skoro dva roky úplná nula (kromě deskovek ve 2 když po celém dni děti konečně zaspí), výlety pouze rodinné. Prostě stereotyp, ze kterého ho ale má vytrhnout cizí ženská. Vím, že je nějaká pravděpodobnost, že ani nebude chtít jít nebo bude mít již jiný program, mne popravdě naštvalo ale už to, že s tím za mnou přišel. Navíc až potom, co se o tom zmínil kamarádovi. K topení ho těžko přivážu a je svéprávný, ale nelíbí se mi to. Myslíte, že to moc hrotím, zvaní svobodné kolegyně večer pít je normální, jsem jen žárlivka jak mi manžel tvrdí, a měla bych se hodit do klidu anebo nejsem sama, kdo by nebyl zrovna nadšený?
Děkuji za případné reakce a slušnou diskuzi