Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ne, neni to brzo.. v cizine chodi deti do skoly (jesli) mnohem driv nez ve 2.5 letech.. to jen u nas ze z nich delaji mamanci
@Anonymní píše:
Ahoj, mám možnost nastoupit na HPP jen na ranní, víkendy a svátky volno.
Rodičovský příspěvek budu pobírat ještě půl roku, synovi je teď čerstvých 2,5.
Byl by ve školce každý den od 6hod do 15hod.
Má někdo zkušenosti, dávala jste některá takhle na dlouho 2,5leté dítě do školky? Mám strach jestli to není brzo, jinak synovi se ve školce moc líbí ale ještě tam nespal.
Tak musíš to vyzkoušet. Jsou děti, které to dávají v pohodě, a jiné ne. Pokud už je taam zvyklí a líbí se mu tam, pak zkus nechat na spaní a uvidíš. Jinak za mě je ta šestá docela peklo. Ale chápu, že kvůli směnám to jinak nedáš.
@Kacenka.k8 já se neptám jaký to je v cizině, ale žádám o zkušenosti ostatních.
A máte školku od 6? U nás byl zázrak že byla od 6:30 a jinde až 7 a hotovo.
Jinak záleží na finanční situaci. Pokud je dítě v pohodě tak bych šla.
Stejně sedíš doma když je ve školce ne? To mi osobně přijde mrháním časem sedět doma když dítě je v instituci a automaticky jsem zároveň se školkou šla do práce. ![]()
@Anonymní píše:
A myslíš, že zkušenosti mají jen češky?
Am obě děti od roka v jeslích, syn tedy chodil jen na odpoledne, dcera má časy mezi 7 - 14:30. Spala tam hned třetí týden naprosto bez problémů. Ale jelikož zatím můžu, vyzvedávám ji po obědě a vodím až na osmou. Chlapeček, který začínal s námi ale první dny plakal, když si někdo přišel pro dítě dřív, jak pro něj a je o rok starší. U nás se chodí s dětmi 14 dní na zvykačku a ani jedno z dětí, které jsou tam zvykle(všechny mezi 1,5 a 3 roky) tam neplakalo ani jednou, kromě toho malého a ten jen v té dané situaci.
@Anonymní píše:
Tak jinak - kazdy dite je jiny, takze nekdo se zvladne adaptovat rychleji, nekdo pomaleji. Tve dite nezname, takze ti tu nikdo nerekne jak to bude u tebe… ale jen tim chci rict, ze 2.5 roku neni zadny extra brzo vek - za naseho detstvi decka normalne chodily do jesli a tyhle starosti se opravdu neresily…
@Anonymní píše:
Má někdo zkušenosti, dávala jste některá takhle na dlouho 2,5leté dítě do školky? Mám strach jestli to není brzo, jinak synovi se ve školce moc líbí ale ještě tam nespal.
neni skolka, jako školka. Zalezi na velikosti kolektivu a konkretnich ucitelkach. Pak take jak mate skolku daleko, v kolik budes muset budit dítě… Operuje se tu zahranicim, ale tam ty podminky jsou uplne jine nez v ceskych obecnich skolkach.
Nevidim mic rozdil v tom dat do skolky na 8 hodin 5 dni v tydnu 2,5 lete a 3 lete dite.
Osobne bych teda pro dite volila nejaky pozvolnejsi nastup, ne ho tam hned frknout na cely den kazdodenne. Ta 6h mi pro male deti prijde fakt brutalni. Nemuze ho vodit tatinek na pozdeji?
@Svistice právě že nemůže, dělá od 6 hod. a já bych dělala od 6:30
A babičky už bohužel nemáme.
Kdybych ho tam mohla dávat až na 8 tak bych ani neváhala s tou prací, ale takhle mi to pořád vrtá hlavou no.
@Anonymní píše:
@Svistice právě že nemůže, dělá od 6 hod. a já bych dělala od 6:30A babičky už bohužel nemáme.
Kdybych ho tam mohla dávat až na 8 tak bych ani neváhala s tou prací, ale takhle mi to pořád vrtá hlavou no.
A co se na tom za pul roku zmeni? Budes mit moznost prace s lepsi pracovni dobou?
@Svistice jde o to, že na takovou práci kde se nedělají víkendy a jsou jen ranní, už nemusím narazit.
Není to práce kde jsem dělala před mateřskou, tak na mě nebudou čekat půl roku než syn povyroste.