Jít za lépe ohodnocenou prací?

Anonymní
21.10.22 18:17

Jít za lépe ohodnocenou prací?

Ahoj všem, dostala jsem pracovní nabídku, ve které je mi v hrubém a bez odmen nabízeno jednou tolik. Jenže to má menší háček. Teď jsem na základní škole, takže mám veškeré výhody z toho plynoucí. V té nabízené práci je 5 týdnů dovolené a 5 dnů indispozicniho volna. Mám 5 leté dítě ve stridavce, každý druhý víkend je u otce. Co myslíte, šly byste do nové práce? Teď to finančně zvládám, zatím. Uvidíme co po novém roce a vyúčtování energií. Ale i tak je to spíše na takové to běžné žití. Na dovolené většinou nezbyde. Takže přesto, že mám prázdniny jsem s malou doma a jezdíme občas na výlety.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101743
21.10.22 18:21

Tak máte střídavku nebo má otec dceru na víkend jednou za 14 dnů? A jinak tedy, pokud by byla rozumná pracovní doba, slušná smluva, tak jdu za dvojnásobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
21.10.22 18:21

A pracovní doba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.22 18:25

Pracovní doba klasika 8,5hodiny. Občas nějaký přesčas. Střídavku nemáme, špatně jsem se vyjádřila, dceru mám v péči já a s otcem je jednou za 14 dní na víkend.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.22 18:29

A smlouva klasická, na neurčito. Zkusebka 3 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
226
21.10.22 18:31

První si řekni jestli tě ta práce bude bavit nebo ne. To je hodně důležité. Potom bych sepsala na papír výhody a nevýhody obou prací a porovnala bych která je na tom lépe. Peníze jsou veliké lákadlo, ale nejsou všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
21.10.22 18:35

@MartaKosta No, sice nejsou všechno, ale pokud je člověk sám s dítětem, tak jsou hodně podstatné… ano, nesmí člověka ta práce otravovat, ale zas při nabídce dvojnásobku bych tak úplně netrvala na tom, že mě musí bavit. Resp. ještě se mi nestalo, že by mě v práci bavilo všechno. Řešila bych jestli skloubím péči o dítě s pracovní dobou, zda je případně možnost HO, zda si otec vezme dítko na 14 dnů o prázdninách. Plus tedy ještě důležitým parametrem je stabilita toho nového zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.22 18:42
@j.a.n.i1 píše:
@MartaKosta No, sice nejsou všechno, ale pokud je člověk sám s dítětem, tak jsou hodně podstatné… ano, nesmí člověka ta práce otravovat, ale zas při nabídce dvojnásobku bych tak úplně netrvala na tom, že mě musí bavit. Resp. ještě se mi nestalo, že by mě v práci bavilo všechno. Řešila bych jestli skloubím péči o dítě s pracovní dobou, zda je případně možnost HO, zda si otec vezme dítko na 14 dnů o prázdninách. Plus tedy ještě důležitým parametrem je stabilita toho nového zaměstnání.

Stabilita té nové práce se jeví docela dobře. Otec dítěte si malou v létě asi vezme. Zatím jsme to neřešili, díky mým prazdninam. Finančně na tom teď nejsem úplně špatně. Bývalý manžel platí slušné výživné a finančně dost pomáhá.

A jestli mě bude práce bavit… No je to klasická kancelářská práce.

• Citovat
  • Upravit
30316
21.10.22 18:43

Nevím jak je to u Vás, ale u nás v práci naštěstí 8,5 hodiny být nemusíme, takže za mě je ideální, že můžu po 6,5 hodinách odejít za dětma a práci si dodělám v klidu doma večer. Budeš mít v době prázdnin pro malou hlídání? Našich 8 týdnů + 2 jsou prostě super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.22 18:47
@Aspera píše:
Nevím jak je to u Vás, ale u nás v práci naštěstí 8,5 hodiny být nemusíme, takže za mě je ideální, že můžu po 6,5 hodinách odejít za dětma a práci si dodělám v klidu doma večer. Budeš mít v době prázdnin pro malou hlídání? Našich 8 týdnů + 2 jsou prostě super.

Jestli je to na mě, tak také nemusíme být v práci 8,5. Reálně jsem tam od 7:30 do 14:00 někdy do 14:30 dle dohledu. Přípravy dělám večer doma. Léto je to čeho se bojím. 8 týdnů je dost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.22 18:54
@Anonymní píše:
Stabilita té nové práce se jeví docela dobře. Otec dítěte si malou v létě asi vezme. Zatím jsme to neřešili, díky mým prazdninam. Finančně na tom teď nejsem úplně špatně. Bývalý manžel platí slušné výživné a finančně dost pomáhá.A jestli mě bude práce bavit… No je to klasická kancelářská práce.

Nešla bych do toho zatím. Benefity školství jsou s malým dítětem neocenitelné a tabulkový plat, osobní a odměny jsou k slušnému žití.

Většina lidí na kancelářských pozicích, které znám, dělají přesčasy, hlavně ze začátku, když se vše nepovede udělat správně, předělávají. Ne každý zaměstnavatel umožní HO, ve státní správě na úřadech to většinou nejde, protože s daty se musí pracovat v zabezpečené síti. I známí v soukromých firmách na účetních a personálních pozicích toho mají plnou hlavu a plné zuby.

• Citovat
  • Upravit
226
21.10.22 19:03
První si řekni jestli tě ta práce bude bavit nebo ne. To je hodně důležité. Potom bych sepsala na papír výhody a nevýhody obou prací a porovnala bych která je na tom lépe. Peníze jsou veliké lákadlo, ale nejsou všechno.
@Anonymní píše:
Stabilita té nové práce se jeví docela dobře. Otec dítěte si malou v létě asi vezme. Zatím jsme to neřešili, díky mým prazdninam. Finančně na tom teď nejsem úplně špatně. Bývalý manžel platí slušné výživné a finančně dost pomáhá.A jestli mě bude práce bavit… No je to klasická kancelářská práce.

Já vycházela z údajů zakladatelky, že to v současné době finančně utáhne.
Jinak já teď šla výrazně dolů s platem, ale za prací co doufám, že mě bude bavit. ALE nemohla bych si to dovolit nebýt podpory od manžela.

Takže zakladatelkou, dobře zvaž jestli ti nebude chybět učení dětí, kolektiv, který kolem sebe máš. Administrativa není špatná, a pokud kolem sebe máš super lidi, tak jedině plus…
Je to rozhodnutí, které za tebe nikdo neudělá. Pokud by jsi pak zjistila, že ti to nevyhovuje, je možnost se vrátit zpátky do oboru. Učitelé se docela shánějí. Hodně štěstí :palec:

Příspěvek upraven 21.10.22 v 19:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
21.10.22 19:03

Pokud nejsi člověk, kterého vyloženě baví učit a pomáhat dětem, tak bych určitě šla do jiné práce. Pokud máš dvojnásobnou nabídku od jinud, resp. pracuješ za polovic svých možností, tak ukrutně devalvuješ vlastní hodnotu, což je škoda.

K učitelství se můžeš vrátit vždycky, tam žádný přetlak není. :nevim: Dovolenou sice máš kratší, ale můžeš si ji vybrat kdykoli (což je super), navíc můžeš jít i na neplacené (finančně si to budeš moci dovolit), když nebude zbytí, nebo to vykrýt HO (v soukromém to je na dohodě, ve státním standard 5dní/měsíc, pokud to pozice umožňuje a člověk není na přepážce). :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
21.10.22 19:22

Vzala bych to nové místo a po zkušební době zažádala o zkrácení úvazku (o hodinu, dvě), na které máš ze zákona nárok jakožto osoba pečující o dítě (ale záleží na zaměstnavateli, o kolik ti ho zkrátí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.22 19:50
@Thomassss píše:
Vzala bych to nové místo a po zkušební době zažádala o zkrácení úvazku (o hodinu, dvě), na které máš ze zákona nárok jakožto osoba pečující o dítě (ale záleží na zaměstnavateli, o kolik ti ho zkrátí).

Jo tohle mi i teď nabízejí. Ale upřímně, dají mi nižší úvazek, ale objem práce zůstane stejný… :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová