Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím o radu, rozhoduji se mezi těmito dvěma židlemi a nevím pro kterou se rozhodnout. Jaký je krom ceny rozdíl? děkuji všem za odpověď
Pokud si dobre vybavuji, ke Stokke se nevyrabel pultik? Pro starsi dite samozrejme netreba. Ale jinak Stokke original, Jitro ceska kopie, cenovy rozdil jeste, ale uz ne tak dramaticky jako driv. Mame Jitro a spokojenost.
Máme jitro a spokojenost. Syn ji dostal k druhým narozeninám. Druhorozenemu zvažujeme koupi k prvním narozeninám. Stokke nemam zkušenosti. Jitro jsme vybrali kvůli ceně, barevným kombinacím a hlavně velké nosnosti.. Občas na ni sedim i ja ![]()
Mám dilema, koupit nové Jitro a nebo tři roky starou Stokke? Ta cena je cca stejná, je to děsný. Opravdu je ta Stokke tak božská, že i po třech letech má cenu nové Jitro? Jsem z toho úúúúplně zničená, furt nad tím přemýšlím a výsledku se neumím dopátrat. Pomoc ![]()
Mám Stokke a českou kopii od firmy Gazel. A nikdy bycn nevěřila, že mezi tím může být takový rozdíl. Tu Stokke máme 10 let a nikdy, krom upravy výšky, nebylo potřeba nic dotahovat. Z tý od Gazelu lezou šrouby, tak že utahuju každých 14 dnů. Jinak ta Stokke je fakt až neuvěřitelně zachovalá na to, že je 10 let používaná denně, takže 3 roky používané bych se nebála.
@ivašot.
a máš jí taky takhle omlácenou? http://www.sbazar.cz/…-trapp-pouze
Já mám taky českou imitaci, ale od firmy www.hajdalanek.cz - židli máme zatím jen pár měsíců, ale jsem spokojená. Je z tvrdého dřeva, ta, kterou zmínila @ivašot. od firmy Gazel je ze smrku, to je měkké dřevo a nedivím se, že dotahují (ani jim ta židle nemůže vydržet tak dlouho, jako buková nebo dubová).
Od Jitra a Stokke mě odradila dost drahá doplňková výbava pro ty nejmenší děti, cenu židle to hrozně navyšovalo. Ale ta od Hajdalánka, kterou máme, zase není tak designově čistá (má lomené opěradlo, nemá tak jednoduchou linii). V poměru cena-výkon mi ale přijde moc fajn.
@Krčka píše:
@ivašot. myslíš, že to té ceně odpovídá?
No tak tuhle cenu za omlácenou židličku bych teda nedala, za to máš fakt novou, sice jiné značky, ale kvalitní taky.
Tak ta je vážně nějaká jetá, to ta moje 10ti letá vypadá líp. A bojím se, že v reálu to bude ještě horší.
Máme jitro (dokonce dvakrát) a naprostá spokojenost. Omlácená není, spíš nohy od stolu.
@zrcadlo Mohla bych se zeptat na židličku Maja? Je podsedák jištěný nějakými šroubky, nebo se jenom zasune?
@BaMaK píše:
@zrcadlo Mohla bych se zeptat na židličku Maja? Je podsedák jištěný nějakými šroubky, nebo se jenom zasune?
Jenom se povolí boky, zasune se podsedák a stáhne se to. V nižších drážkách to drží perfektně, my to máme zatím v té nejvyšší drážce (máme malé batole, takže verzi Aneta, ale mělo by to být stejné), a tam manžel dával z boku kousky silnější gumy, aby to drželo. Takže v té nejvyšší drážce to trochu zlobilo, zkoušeli jsme proto i ostatní, ale tam to bylo bez problému, jinak bychom reklamovali. Přikoupili jsme i jednu destičku toho podsedáku, a až prcek trošku povyroste, tak ji dáme dolů a poleze si na židličku sám jako po schůdkách.