Jízda autobusem s dítětem a komentující spolucestující

Napsat příspěvek
Velikost písma:
435
6.4.12 14:15
@Ywett píše:
Taky bych dítě napomenula a mile to vysvětlila. A v žádném případě bych mu nesundávala boty :mrgreen: A nechat dítě stát na sedačce, to už vůbec ne. Jinak důchodkyni bych úspěšně ignorovala, pokud by i nadále měla blbé poznámky, asi bych ji slušně odkázala do patřičných míst.

No, naštěstí jsme jeli bez bot je kousíček, hned jsem ji usadila a začala obouvat zpět, blížilo se vystupování, ale paní byla na ránu teda do samého konce. Já se taky přiznám, že mě nikdy tohle nenapadlo nějak extra řešit, když jsem děti neměla a nebyly ty boty fakt špinavé. Na druhou stranu přemýšlím, jestli víc neznečistí sedadlo někteří občané a zejména důchodci, špinavé oblečení atd......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
6.4.12 14:23
@jjanekk píše:
Tak ja teda dost uzkostlive dbam na to, aby syn nebyl botama na sedacce, aby nikoho neokopaval, v podstate porad ty jeho nozky v mhd kontroluju, takze kdyby se stalo neco takoveho, tak bych mu rekla, at da nohu dolu a pani, pokud by pokracovala, tak asi rekla neco od plic.

Přesně tak. A pokud si někdy nohu na sedadlo dá, a to většinou při sedání, když já parkuju kočárek a on si jde sednout sám, aby už seděl, až se bus rozjede, vždycky ho napomenu a sedadlo otřu, byť by se mi zdálo perfektně čisté. Pamatuju si, že jsem nosívala bílé oblečení a na tom je vidět fakt všechno… Takže nohy na sedadlo prostě nepatří, dítě bych v MHD nikdy nezula (jedině sedící v kočárku) a nedovolila mu postavit se na sedadlo. Pokud se vrtí a přijde mi, že by mohl něco nebo někoho okopat, beru si ho na klín a tam už ho udržím bez problémů.
Nicméně považuju to za svojí starost, kdybych si toho u syna nevšimla a někdo ho potichu v klidu napomenul, přidala bych se. Pokud by na něj ovšem někdo řval a byl navíc sprostý i na mě, tak by zíral, jak umím někoho (nejen svoje dítě) postavit do latě :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
6.4.12 14:23

Tak já bych jí hlavně řekla, ať neříká mému dítěti, jak se má chovat. To je drzost, nic víc. K dospělému by si to nedovolila.

Ale myslím si, že nejlepší je prostě zachovat chladnou hlavu a přejít to s úsměvem. Nemá cenu se pouštět do konfrontace s těmito lidmi. Člověk se jen naprosto zbytečně rozčílí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
6.4.12 14:26

Já si myslím,že každý by si měl hlědět svého…
Pokud píšeš, že dcerka omylem dala botu, tak prostě určitě si ji nenechala, snažila si se, aby už tam nohu nedávala, co víc???
To je jako by jsem já například řekla nějaké důchodkyni, ať si laskavě ty igelitky dává na klín a ne na zem, že tam s nima zavazá apod… Řekla bych, že pani chtěla být důležitá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
6.4.12 14:28

Já právě mlčela taky proto, že jsem myslela, že paní vybuchne jako bomba, ale nechci tím omlouvat sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
6.4.12 14:29

Je fakt, že jsem asi i celkově víc taková volnější k dítěti, samozřejmě dbám na jeho slušné chování atd., ale asi nedokážu taky za cokoliv pořád dítě neustále napomínat, v tom je asi právě každý jiný a pak ty rozepře vznikají.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
6.4.12 14:37

Kdybysi ji nechala tak, neřeknu- třeba důchodkyně si mohla někdy sednout na špinavou židli a neni to nic příjemného, ale pokud si ji nenechala, tak si vyloženě myslím, že chtěla být důležitá něco říct a posléze ještě komentovat další tvůj postup..
I když tu někdo psal, že by to neudělal, já možná taky ne, nevím, ale zase na tom nevidím nic zlého :think: Prostě každý si své dítě dá do klidu jinak a za několik měsiců ti bude pěkně sedět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
6.4.12 14:43

Zachovala ses jak malá holka, sama píšeš, žes ses nechala vykolejit, že ty ses tý báby bála taky? :think: :mrgreen:
Já bych asi také dceři vysvětlila, že na sedadlo se nohy fakt nedávají, ale kdyby dcera brečela, nejspíš bych se ji nejdřív snažila uklidnit. No ale jak se znám, tak bych v rozčilení pronesla něco velmi diplomatického, že paní není čarodějnice, že jen tak blbě vypadá apod. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
6.4.12 14:52

ahoj to už se mi také stalo,omylem šlápla botou na sedadlo moje dcera v tramvaji a hned mi nějaká stará paní vynadala,tak jsem jí řekla at se stará sama o sebe,že to neudělala schválně,jinak se snažím aby se moje děti chovali slušně,ale někdy to opravdu splnit nejde,a taky se mi stalo,že má dcera plakala v obchodě a prodavačka mě seřvala,že jí špatně vychovávám atd.no od tý doby jí nesnáším a at mi zkusí ještě něco říct…někteří lidé nechápou,že také byli dětmi a dělali to samý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
6.4.12 15:13

Ahoj, já bych malou asi tiše napomenula uklidňujícím hlasem, aby si dala na botičky pozor, že by mohla něco ušpinit. A paní bych odkázala do příslušných mezí (asi něco jako ..v klidu paní, já se o to postarám) a možná při tom uklidňování dcery, bych pronesla něco kousavého (.. ta paní je už STARÁ a tak je taková nepříjemná..), aby mě paní slyšela. Tím by se její zlost převedla na mě a dcerka by si už na nožičky dávala pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
6.4.12 15:14

Myslíte, že je dobrý nápad obhajovat se tím, že budu někoho urážet? Před dítětem?

• Citovat
  • Upravit
14335
6.4.12 15:18

jo já si mylsím, že ano.. samozřejmě neříct, běžtě do prd… ale říct, hledte si svého, já vím co mám dělat mi nepřijde až tak urážlivého toho druhého..
Pokud by to pani řekla neutrálně spíš takové to babkovské, tak bych nad tím mávla rukou, ale pokud tam rozumovala přes půlku autobusu a nahlas a uštěpačně, tak si myslím, že člověk se může bránit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
6.4.12 15:21

@kvaček
No to nemyslím, já myslím to, jak tu někdo psal, že by dítěti řekl, že paní vypadá jako čarodějnice. To mi nepřijde jako adekvátní reakce dospělý ženský…

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
6.4.12 15:22

Chápu, že když člověku dojdou argumenty, začne urážet, ale tím učí dítě, že je to normální opřít se do něčího vzhledu nebo věku…

• Citovat
  • Upravit
14335
6.4.12 15:25

Tak to bych neřekla.. přišlo by mě to, že jsem se snížila na uroveň tý paní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí