Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte,mám dotaz.
Platí šalinkarta co máme na děti,když nepojedu MHD s kočárem,ale budu mít dceru v klokance?Nebo musím mít už jízdenku na kterou pojede ona semnou?Možná mám blbej dotaz,ale raději se zeptám než abych pak musela platit pokutu.
Díky
Tak nevim jak jinde, ale u nás (Plzeň) musí mít lístek máma a má zlevněný jízdný, dítě do 6let neplatí vůbec, takže je jedno, jestli máš mrnouse v kočárku, klokance nebo sedí sedí samotný v tramvaji ![]()
ja jsem s malou po Brne jezdila i bez kocaru na tu jeji salinkartu
V Brně platí na dítě do dne předcházejícího jeho třetím narozeninám ta průkazka (takže s ním můžeš jet zadarmo i ty). Dítě samotný jezdí zadarmo do 6 let, ale od 3 do 6 let už doprovod musí normálně zaplatit…
Takže pokud máš mrně, který se dá nosit v klokance, nemusíš lístek kupovat… ![]()
šalinkarta je na doprovod dítěte (pokud se tedy ptáš na Brno…), ne na kočár, takže klidně, já jezdím se šátkem, nebo manducou častěji než s kočárem klokanka nééééé
ale chápu, že na to ses neptala…, posledně mě dokonce kontroloval revizor a nic neříkal…
Podle mě šalinkarta na dítě platí i bez kočárku.Já mám třeba napsaný 1 osoba doprovod dítěte do 3 let.A je jedno jestli máš kočár nebo ne.Hlavní je,že nemáš dítě starší jak 3 roky.Teda ale já jsem Brňák nevím jak je to jinde ![]()
Agi20 píše:
Aha tak vidím,že se tady sešli skoro samý Brňáci![]()
tak když se řekne šalinkarta…
![]()
pomeranca píše:Agi20 píše:tak když se řekne šalinkarta…
Aha tak vidím,že se tady sešli skoro samý Brňáci![]()
![]()
Aha
![]()
PetkaK píše:
Asi jak kde, já můžu jet i bez dítěte u nás
no ale to to nemáš „zadarmo“ (nebo teda za nákejch 30 korun na tři roky
) ne? ![]()
Po mne revizor dokonce salinkartu ani nikdy nechtel a to jsem parkrat jela s malym uplne bez kocaru, ze sedel vedle me na sedadle.
Po mě taky normálně vidět ani nechcou.A když už ji hledám tak mě řeknou ať to nehledám,že mě se to netýká.Ale jednou jsem narazila na nějakýho debila.Protože šalina byla neskutečně narvaná.A pomalu sem se neměla ani kde držet,kočár se mi převracel a malé do toho padali věci na zem.Takže jsem byla akorát tak vytočená,protože jsem do toho všeho musela někde najít peněženku abych vytáhla šalinkartu. ![]()
kate02 píše:PetkaK píše:no ale to to nemáš „zadarmo“ (nebo teda za nákejch 30 korun na tři roky
Asi jak kde, já můžu jet i bez dítěte u nás) ne?
Platím 1kč za průkazku a 2,50 mi vychází jedna jízdenka když si koupím jízdenku za 10kč (poloviční jako mají děti na 4 jízdy).