První cestovní pas pro dítě - od ledna změna?

743
12.12.11 17:54

První cestovní pas pro dítě - do ledna změna??

Ahoj všem! potřebuju poradit.
Nevíte náhodou někdo, jestli se nějak mění podmínky pro vydání prvního cestovního pasu pro dítě? Zaslechla jsem, že už nebude potřeba potvrzení o občanství dítěte, je to pravda??
Na stránkách našeho magistrátu jsem nic nenašla :(
Díky za info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42
12.12.11 19:30

Ahoj, mělo by to tak opravdu být. Chtěla jsem minulý týden řešit pas pro mého malého, tak jsem šla na magistrát psychicky připravena na úřednice i na to, že mě odešle pro další nesmyslné doklady, jako jsou rodné listy prarodičů a podobně a místo toho mi paní řekla, že jestli to nepotřebuju hned na začátku roku, tak ať přijdu v lednu, že to bude už jednodušší a to právě o to, že nebude potřeba to potvrzení o státním občanství, ale už jen rodný líst dítěte a myslím že občanky rodičů. Tak snad to tak opravdu je 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.12.11 20:34

No mně zase před týdnem řekli, že neví, že to zatím nedostali v manuálech. A zdraží se ty poplatky? Prý v prvním čtvrtletí ne, ale kdo ví, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
12.12.11 20:46

Aha, tak o poplatcích mi nic neřekla, tak to teda nevím. Ale jak to tak na našich úřadech většinou bývá, tak se asi dozvíme včechno až v lednu, stejně tak jako některé pracovnice úřadů :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
12.12.11 20:52

No tak co jsem četla na našem Magorátu, tak poplatek by měl zůstat stejný, ale pas bude platit jen půl roku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
12.12.11 20:56
kendra píše:
No tak co jsem četla na našem Magorátu, tak poplatek by měl zůstat stejný, ale pas bude platit jen půl roku :nevim:

No tak to snad ne? To budeme jako dělat novej pas na letní a zimní dovolenou :?: (Teda, ne že bychom na obě jezdili, bylo to obrazně řečeno) Ale máme kamarády na slovensku, tak tam docela jezdíme a i to je zahraničí, že ano :mrgreen: Zatím jsme tam byli dvakrát a „na černo“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
12.12.11 20:58

Já zase slyšela, že to bude stát až 2000,– :nevim:, v tom aby se čert vyznal. Jinak se budou měnit občanky, takže už nepůjde zapisovat mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
12.12.11 21:03

http://www.chytrazena.cz/…i-14876.html

tady jsem našla nějaké informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...