Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem! potřebuju poradit.
Nevíte náhodou někdo, jestli se nějak mění podmínky pro vydání prvního cestovního pasu pro dítě? Zaslechla jsem, že už nebude potřeba potvrzení o občanství dítěte, je to pravda??
Na stránkách našeho magistrátu jsem nic nenašla ![]()
Díky za info ![]()
Ahoj, mělo by to tak opravdu být. Chtěla jsem minulý týden řešit pas pro mého malého, tak jsem šla na magistrát psychicky připravena na úřednice i na to, že mě odešle pro další nesmyslné doklady, jako jsou rodné listy prarodičů a podobně a místo toho mi paní řekla, že jestli to nepotřebuju hned na začátku roku, tak ať přijdu v lednu, že to bude už jednodušší a to právě o to, že nebude potřeba to potvrzení o státním občanství, ale už jen rodný líst dítěte a myslím že občanky rodičů. Tak snad to tak opravdu je ![]()
No mně zase před týdnem řekli, že neví, že to zatím nedostali v manuálech. A zdraží se ty poplatky? Prý v prvním čtvrtletí ne, ale kdo ví, že?
Aha, tak o poplatcích mi nic neřekla, tak to teda nevím. Ale jak to tak na našich úřadech většinou bývá, tak se asi dozvíme včechno až v lednu, stejně tak jako některé pracovnice úřadů ![]()
No tak co jsem četla na našem Magorátu, tak poplatek by měl zůstat stejný, ale pas bude platit jen půl roku ![]()
kendra píše:
No tak co jsem četla na našem Magorátu, tak poplatek by měl zůstat stejný, ale pas bude platit jen půl roku
No tak to snad ne? To budeme jako dělat novej pas na letní a zimní dovolenou
(Teda, ne že bychom na obě jezdili, bylo to obrazně řečeno) Ale máme kamarády na slovensku, tak tam docela jezdíme a i to je zahraničí, že ano
Zatím jsme tam byli dvakrát a „na černo“
Já zase slyšela, že to bude stát až 2000,–
, v tom aby se čert vyznal. Jinak se budou měnit občanky, takže už nepůjde zapisovat mimčo.
http://www.chytrazena.cz/…i-14876.html
tady jsem našla nějaké informace.