Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky maminky,teď jsem tak přemýšlela co celý dny s malou podnikat.Bohužel nic moc mě nenapadá.Procházky v kočárku ji nebaví a mě vlastně taky ne samotnou.
Jelikož jsme s malou pořád sami (tatínek od rána v práci a vrací se pozdě večer)tak už mě došli nápady.Jsme z Brna a teda vlastně ani pořádně nevím kam s prckem vyrazit.Na jaře se sbalíme a půjdeme třeba za Olymii na hřiště ale co v tomhle ročním období?Zajímalo by mě co podnikáte s dětmi,kam chodíte a třeba jak staré děti máte? ![]()
myslím, že pokud jsou v rodině penízky na cvičení, tak máš pro sebe a maloui vyřešeny aspoň 2 dopoledne, jedno scičení, jedno plavání. Pak vím, že si známá našla po netu kamarádky, které na tom byly stejně a scházely se 3 nebio 4 baby s dětma, společně třeba dělaly cukroví a děti si hrály spolu.. péče o domáctnost zabaví jen nějakou chvíli, takže chápu
Já mám 17 měsíční holčičku a taky to je doma děsná nuda.Malá se mi zabaví ale já teda většinu času trávím na pc jelikož malá si hraje sama v obyváku nebo v pokojíčku a já na ni jen dohlížím.Vadí mi,že jsme zavřený doma.Chodíme i na procházky ale to je otázka hodiny a co dělat zbytek dne?Vážně mě nic nenapadá.A peníze někdy jsou a někdy ne,záleží na situaci. ![]()
Když jsem bydlela v Brně,chodívala jsem se starším synem(bylo mu kolem 1 1/2 roku) do města,je tam centrum pro maminky.Dědi si tam hrají,maminka si tam může dát kafíčko,vyrábět s dětina drobnosti.Věkově je jedno jak staré je.Jednou týdně nebo aspoň občas dopoledne je to fajn.Prcek se naučí být i s jinýma dětima ![]()
Agi a odkud jsi?
Jako kavárna je fajn, ale jít tam sama mi přijde divný teda a to nejsem žádná stydlínka ![]()
RyBANA píše:
Agi a odkud jsi?Jako kavárna je fajn, ale jít tam sama mi přijde divný teda a to nejsem žádná stydlínka
Já jsem z Tuřan.Mám to kousíček jak do města tak třeba do Olympie ale sama nikam rozhodně nechodím
Obdivuji ty lidi co si jdou sami někam sednout.
Já bych asi nešla ![]()
Příspěvek upraven 12.12.11 v 11:44
Romiša píše:Romišo a kam jste chodili?
Když jsem bydlela v Brně,chodívala jsem se starším synem(bylo mu kolem 1 1/2 roku) do města,je tam centrum pro maminky.Dědi si tam hrají,maminka si tam může dát kafíčko,vyrábět s dětina drobnosti.Věkově je jedno jak staré je.Jednou týdně nebo aspoň občas dopoledne je to fajn.Prcek se naučí být i s jinýma dětima
Momentálně máme tyto aktivity:
To jen tak rychle, co si vzpomenu, je toho víc…
Edit: a chodím s dětmi zásadně sama, neshledávám na tom nic divného ![]()
Příspěvek upraven 12.12.11 v 12:03
Holky jak já vám závidím, že jste přímo z Brna. Já bydlím na vesnici kousek od Brna a tady opravdu chcípnul pes. Nemám tady ani jednu kamarádku, za kterou bych mohla jít třeba na kafe (všechny kamarádky jsou odstěhovaný) a je to strašný. V Brně mám víc známých než tady. Jak já bych třeba ráda chodila do nějakýho mateřskýho centra, ale tady nic takovýho není.
Koukám na metříky a vzhledem k tvému stavu se asi nemá cenu někde trmácet. ![]()
Jinak u nás „frčí“ cestování vlakem.
Třeba cesta Kr.Pole-Hlavní nádraží, tam očumování vlaků a cesta zpátky buď opět vlakem a nebo třeba šalinou (je to za stejný peníze). To je u nás považováno za mega zážitek. ![]()
evcav píše:Romiša píše:Romišo a kam jste chodili?
Když jsem bydlela v Brně,chodívala jsem se starším synem(bylo mu kolem 1 1/2 roku) do města,je tam centrum pro maminky.Dědi si tam hrají,maminka si tam může dát kafíčko,vyrábět s dětina drobnosti.Věkově je jedno jak staré je.Jednou týdně nebo aspoň občas dopoledne je to fajn.Prcek se naučí být i s jinýma dětima
Agi20 píše:RyBANA píše:
Agi a odkud jsi?Jako kavárna je fajn, ale jít tam sama mi přijde divný teda a to nejsem žádná stydlínkaJá jsem z Tuřan.Mám to kousíček jak do města tak třeba do Olympie ale sama nikam rozhodně nechodím
Příspěvek upraven 12.12.11 v 11:44Obdivuji ty lidi co si jdou sami někam sednout.
Já bych asi nešla
Já bydlela v Chrlicích
…to je náhoda
Romiša píše:Agi20 píše:Já bydlela v ChrlicíchRyBANA píše:
Agi a odkud jsi?Jako kavárna je fajn, ale jít tam sama mi přijde divný teda a to nejsem žádná stydlínkaJá jsem z Tuřan.Mám to kousíček jak do města tak třeba do Olympie ale sama nikam rozhodně nechodím
Příspěvek upraven 12.12.11 v 11:44Obdivuji ty lidi co si jdou sami někam sednout.
Já bych asi nešla
…to je náhoda
Chrlice…takže kousíček
Moc tady na lidi z okolí nenarazím
A kam jste se odstěhovali?Není ti smutno po Brně? ![]()
Jsme až v Uherském Brodě.Je mi smutno a teď před vánoci hodně,mám v Holáskách celou rodinu a i v Tuřanech mám tetinu.