Co v Brně, kam s dětmi?

1005
12.12.11 09:24

Co v Brně?

Ahojky maminky,teď jsem tak přemýšlela co celý dny s malou podnikat.Bohužel nic moc mě nenapadá.Procházky v kočárku ji nebaví a mě vlastně taky ne samotnou. :lol: Jelikož jsme s malou pořád sami (tatínek od rána v práci a vrací se pozdě večer)tak už mě došli nápady.Jsme z Brna a teda vlastně ani pořádně nevím kam s prckem vyrazit.Na jaře se sbalíme a půjdeme třeba za Olymii na hřiště ale co v tomhle ročním období?Zajímalo by mě co podnikáte s dětmi,kam chodíte a třeba jak staré děti máte? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20296
12.12.11 10:20

Mám 19 měsíčního syna a nudíme se šíleně. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
12.12.11 10:26

myslím, že pokud jsou v rodině penízky na cvičení, tak máš pro sebe a maloui vyřešeny aspoň 2 dopoledne, jedno scičení, jedno plavání. Pak vím, že si známá našla po netu kamarádky, které na tom byly stejně a scházely se 3 nebio 4 baby s dětma, společně třeba dělaly cukroví a děti si hrály spolu.. péče o domáctnost zabaví jen nějakou chvíli, takže chápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
12.12.11 10:41

Já mám 17 měsíční holčičku a taky to je doma děsná nuda.Malá se mi zabaví ale já teda většinu času trávím na pc jelikož malá si hraje sama v obyváku nebo v pokojíčku a já na ni jen dohlížím.Vadí mi,že jsme zavřený doma.Chodíme i na procházky ale to je otázka hodiny a co dělat zbytek dne?Vážně mě nic nenapadá.A peníze někdy jsou a někdy ne,záleží na situaci. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
12.12.11 10:43

Když jsem bydlela v Brně,chodívala jsem se starším synem(bylo mu kolem 1 1/2 roku) do města,je tam centrum pro maminky.Dědi si tam hrají,maminka si tam může dát kafíčko,vyrábět s dětina drobnosti.Věkově je jedno jak staré je.Jednou týdně nebo aspoň občas dopoledne je to fajn.Prcek se naučí být i s jinýma dětima ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
12.12.11 10:55

Agi a odkud jsi?

Jako kavárna je fajn, ale jít tam sama mi přijde divný teda a to nejsem žádná stydlínka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
12.12.11 11:26
RyBANA píše:
Agi a odkud jsi?Jako kavárna je fajn, ale jít tam sama mi přijde divný teda a to nejsem žádná stydlínka :mrgreen:

Já jsem z Tuřan.Mám to kousíček jak do města tak třeba do Olympie ale sama nikam rozhodně nechodím :) Obdivuji ty lidi co si jdou sami někam sednout. :lol: Já bych asi nešla :)

Příspěvek upraven 12.12.11 v 11:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
12.12.11 11:27
Romiša píše:
Když jsem bydlela v Brně,chodívala jsem se starším synem(bylo mu kolem 1 1/2 roku) do města,je tam centrum pro maminky.Dědi si tam hrají,maminka si tam může dát kafíčko,vyrábět s dětina drobnosti.Věkově je jedno jak staré je.Jednou týdně nebo aspoň občas dopoledne je to fajn.Prcek se naučí být i s jinýma dětima ;)
Romišo a kam jste chodili?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
12.12.11 11:55

Momentálně máme tyto aktivity:

• procházka na nádraží s pozorováním vlaků (když není úplně moc zima)
  • návštěva Modelového světa (cca 1× týdně či za 14 dní :roll:http://www.modelovysvet.cz/kontakt.html
  • okukování Vánočních trhů na Svoboďáku, koupě pečených kaštanů…
  • dětské kavárny - na Husové (http://www.kidsbar.cz/), na Purkyňové (http://www.cafeandplay.cz/kontakt/), ale je jich mnohem víc (dej si do Googlu)
  • v krajní nouzi nákup v Tescu a návštěva dětského koutku…

To jen tak rychle, co si vzpomenu, je toho víc…

Edit: a chodím s dětmi zásadně sama, neshledávám na tom nic divného 8o

Příspěvek upraven 12.12.11 v 12:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
12.12.11 12:00

Holky jak já vám závidím, že jste přímo z Brna. Já bydlím na vesnici kousek od Brna a tady opravdu chcípnul pes. Nemám tady ani jednu kamarádku, za kterou bych mohla jít třeba na kafe (všechny kamarádky jsou odstěhovaný) a je to strašný. V Brně mám víc známých než tady. Jak já bych třeba ráda chodila do nějakýho mateřskýho centra, ale tady nic takovýho není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
12.12.11 12:05

Koukám na metříky a vzhledem k tvému stavu se asi nemá cenu někde trmácet. :think:

Jinak u nás „frčí“ cestování vlakem. :lol: Třeba cesta Kr.Pole-Hlavní nádraží, tam očumování vlaků a cesta zpátky buď opět vlakem a nebo třeba šalinou (je to za stejný peníze). To je u nás považováno za mega zážitek. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
12.12.11 12:14
evcav píše:
Romiša píše:
Když jsem bydlela v Brně,chodívala jsem se starším synem(bylo mu kolem 1 1/2 roku) do města,je tam centrum pro maminky.Dědi si tam hrají,maminka si tam může dát kafíčko,vyrábět s dětina drobnosti.Věkově je jedno jak staré je.Jednou týdně nebo aspoň občas dopoledne je to fajn.Prcek se naučí být i s jinýma dětima ;)
Romišo a kam jste chodili?

http://www.kuratka.com/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
12.12.11 12:15
Agi20 píše:
RyBANA píše:
Agi a odkud jsi?Jako kavárna je fajn, ale jít tam sama mi přijde divný teda a to nejsem žádná stydlínka :mrgreen:

Já jsem z Tuřan.Mám to kousíček jak do města tak třeba do Olympie ale sama nikam rozhodně nechodím :) Obdivuji ty lidi co si jdou sami někam sednout. :lol: Já bych asi nešla :)

Já bydlela v Chrlicích :) …to je náhoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
12.12.11 12:18
Romiša píše:
Agi20 píše:
RyBANA píše:

Já bydlela v Chrlicích :) …to je náhoda

Chrlice…takže kousíček :lol: Moc tady na lidi z okolí nenarazím :)A kam jste se odstěhovali?Není ti smutno po Brně? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
12.12.11 12:22

Jsme až v Uherském Brodě.Je mi smutno a teď před vánoci hodně,mám v Holáskách celou rodinu a i v Tuřanech mám tetinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí