Co v Brně, kam s dětmi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1005
12.12.11 12:24

Aha,takže daleko od Brna a hlavně od rodiny :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
12.12.11 12:25
Agi20 píše:
Aha,takže daleko od Brna a hlavně od rodiny :(

Přesně tak :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
12.12.11 14:05
Romiša píše:
evcav píše:
Romiša píše:
Když jsem bydlela v Brně,chodívala jsem se starším synem(bylo mu kolem 1 1/2 roku) do města,je tam centrum pro maminky.Dědi si tam hrají,maminka si tam může dát kafíčko,vyrábět s dětina drobnosti.Věkově je jedno jak staré je.Jednou týdně nebo aspoň občas dopoledne je to fajn.Prcek se naučí být i s jinýma dětima ;)
Romišo a kam jste chodili?
http://www.kuratka.com/

Díky, určitě zkusím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
12.12.11 18:00

Ahoj holky! náhodou jsem narazila na vaši diskuzi a moc jste mě nepotěšily 8) jsem myslela, že až bud dcera ve věku vašich dětí, tak už to bude doma zábava :mrgreen: momentálně řeším, co doma s pětiměsíčním miminem :mrgreen: :roll: abysme se nenudili, tak chodíme dvakrát denně ven :roll: mimochodem jsem taky z Tuřan :mrgreen: tak třeba se potkáme :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
12.12.11 18:44
Agi20 píše:
RyBANA píše:
Agi a odkud jsi?Jako kavárna je fajn, ale jít tam sama mi přijde divný teda a to nejsem žádná stydlínka :mrgreen:

Já jsem z Tuřan.Mám to kousíček jak do města tak třeba do Olympie ale sama nikam rozhodně nechodím :) Obdivuji ty lidi co si jdou sami někam sednout. :lol: Já bych asi nešla :)

Příspěvek upraven 12.12.11 v 11:44

No prosím to jsme skoro sousedky :lol: Jsem ze Slatiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
12.12.11 18:44
Wiolla píše:
Momentálně máme tyto aktivity:
  • procházka na nádraží s pozorováním vlaků (když není úplně moc zima)
  • návštěva Modelového světa (cca 1× týdně či za 14 dní :roll:http://www.modelovysvet.cz/kontakt.html
  • okukování Vánočních trhů na Svoboďáku, koupě pečených kaštanů…
  • dětské kavárny - na Husové (http://www.kidsbar.cz/), na Purkyňové (http://www.cafeandplay.cz/kontakt/), ale je jich mnohem víc (dej si do Googlu)
  • v krajní nouzi nákup v Tescu a návštěva dětského koutku…

To jen tak rychle, co si vzpomenu, je toho víc…

Edit: a chodím s dětmi zásadně sama, neshledávám na tom nic divného 8o

Příspěvek upraven 12.12.11 v 12:03

Já taky ne, jen posezení v kavárně sama fakt nedávám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
12.12.11 19:42

Jsem se skoro zaradovala, že by tady mohl být někdo na občasný pokec z Bystrce, a zatím samá opačná strana Brna :( Jinak my chodíme jednou týdně plavat, jednou cvičit (do CRSP, je to docela levné)a ty ostatní tři dny vymýšlíme co se dá, ale už teď se těším na jaro, protože v tomto počasí je to ještě větší pakárna než jindy :zed: Malému je 9 měsíců, v létě jsem se třeba sbalila, jela si na zelňák pro zeleninu, nebo jen tak se projít městem, abych nebloumala pořád jen po parku, ale teď v tom počasí se mi ani nechce jej tahat celé dopoledne po venku.
Ale jít si sama sednout do kavárny, to bych asi taky nedala :mrgreen: To si to kafe můžu udělat i doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
12.12.11 20:28
zRadus píše: …Ale jít si sama sednout do kavárny, to bych asi taky nedala :mrgreen: To si to kafe můžu udělat i doma :mrgreen:

Holky, ale vy to nechápete. Já mám na mysli kavárnu, kde je dětský koutek a nebo která je vyloženě pro děti. Dítko vpálí mezi ostatní děti a je aspoň chvilku klid. Na to kafe, na které by doma klid nebyl… :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
12.12.11 20:31
Wiolla píše:
zRadus píše: …Ale jít si sama sednout do kavárny, to bych asi taky nedala :mrgreen: To si to kafe můžu udělat i doma :mrgreen:
Holky, ale vy to nechápete. Já mám na mysli kavárnu, kde je dětský koutek a nebo která je vyloženě pro děti. Dítko vpálí mezi ostatní děti a je aspoň chvilku klid. Na to kafe, na které by doma klid nebyl… :mrgreen: ;)

Jo jo, to já chápu, ale to už musí být dítko větší, než ten můj špunt :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
12.12.11 20:31
Wiolla píše:
Holky, ale vy to nechápete. Já mám na mysli kavárnu, kde je dětský koutek a nebo která je vyloženě pro děti. Dítko vpálí mezi ostatní děti a je aspoň chvilku klid. Na to kafe, na které by doma klid nebyl… :mrgreen: ;)

Já to chápu, celou dobu mluvím/píšu o dětské kavárně :mrgreen: Do normální bych sama (bez děcka) v klidu zase naopak šla - počíst si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.12.11 20:42

Děvčata, co takhle chytit štůsek barevných papírů a něco skládat, vystřihovat, nalepovat.....
Klasické skládání z papíru (lodička, vlaštovka, pejsek, parník…); origami; barevné koláže.....
Jak by se na to dítka tvářily…?
A k těm Tuřanům - kdysi jsem pracoval na Tovární. A kousek od tuřanského kostela bydlí můj spolužák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
12.12.11 20:45

Tak jsem si rikala super diskuze dostanu nejake tipy a ono nic. Ja premyslim, ze tu kavarnu sama zkusim. Nasla jsem Duhovy haj, kde by pry mela byt zdarma wifi, tak dite vypustim do herny, ja si vezmu notas a budu brouzdat po netu. Jen se ne a ne rozhoupat.
Slysela jsem taky o Bongu ale vubec netusim od kolika let se tam da jit, jestli to neni spis pro vetsi deti a taky jestli to stoji za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.12.11 20:45

Ohledně vlaků mě napadlo: v teplejším počasí je taky super divadlo pozorovat, jak na maloměřickém nádraží posunovací lokomotiva rozřazuje na seřadišti nákladní vagóny a skládá z nich nákladní vlaky. Toto divadlo mám skoro za barákem…
Nad seřaďovacím nádražím vede příčná lávka pro pěší a z ní je na vagóny a koleje prima výhled. Začíná u bývalé maloměřické cementárny (komín se nedá přehlídnout :mrgreen: ) a končí na ulici Kulkové. (V tom Majlontě je to 150 metrů od zastávky Proškovo náměstí - šalina č.4, autobus č.75).

Příspěvek upraven 12.12.11 v 20:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.12.11 20:47

A byl už někdo v herničce v Technickém muzeu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
12.12.11 20:47

Strihani a podobne cinnosti u nas nepripadaji v uvahu na to je jeste mala. Chodime jednou tydne do dilnicky a vetsinou to dopada tak, ze ja tvorim a ona si vedle hraje s detma. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí