Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Agi20 píše:
Aha,takže daleko od Brna a hlavně od rodiny
Přesně tak ![]()
Romiša píše:evcav píše:http://www.kuratka.com/Romiša píše:Romišo a kam jste chodili?
Když jsem bydlela v Brně,chodívala jsem se starším synem(bylo mu kolem 1 1/2 roku) do města,je tam centrum pro maminky.Dědi si tam hrají,maminka si tam může dát kafíčko,vyrábět s dětina drobnosti.Věkově je jedno jak staré je.Jednou týdně nebo aspoň občas dopoledne je to fajn.Prcek se naučí být i s jinýma dětima
Díky, určitě zkusím
Ahoj holky! náhodou jsem narazila na vaši diskuzi a moc jste mě nepotěšily
jsem myslela, že až bud dcera ve věku vašich dětí, tak už to bude doma zábava
momentálně řeším, co doma s pětiměsíčním miminem
abysme se nenudili, tak chodíme dvakrát denně ven
mimochodem jsem taky z Tuřan
tak třeba se potkáme
![]()
Agi20 píše:RyBANA píše:
Agi a odkud jsi?Jako kavárna je fajn, ale jít tam sama mi přijde divný teda a to nejsem žádná stydlínkaJá jsem z Tuřan.Mám to kousíček jak do města tak třeba do Olympie ale sama nikam rozhodně nechodím
Příspěvek upraven 12.12.11 v 11:44Obdivuji ty lidi co si jdou sami někam sednout.
Já bych asi nešla
No prosím to jsme skoro sousedky
Jsem ze Slatiny…
Wiolla píše:
Momentálně máme tyto aktivity:
- procházka na nádraží s pozorováním vlaků (když není úplně moc zima)
- návštěva Modelového světa (cca 1× týdně či za 14 dní
) http://www.modelovysvet.cz/kontakt.html
- okukování Vánočních trhů na Svoboďáku, koupě pečených kaštanů…
- dětské kavárny - na Husové (http://www.kidsbar.cz/), na Purkyňové (http://www.cafeandplay.cz/kontakt/), ale je jich mnohem víc (dej si do Googlu)
- v krajní nouzi nákup v Tescu a návštěva dětského koutku…
To jen tak rychle, co si vzpomenu, je toho víc…
Edit: a chodím s dětmi zásadně sama, neshledávám na tom nic divného
Příspěvek upraven 12.12.11 v 12:03
Já taky ne, jen posezení v kavárně sama fakt nedávám ![]()
Jsem se skoro zaradovala, že by tady mohl být někdo na občasný pokec z Bystrce, a zatím samá opačná strana Brna
Jinak my chodíme jednou týdně plavat, jednou cvičit (do CRSP, je to docela levné)a ty ostatní tři dny vymýšlíme co se dá, ale už teď se těším na jaro, protože v tomto počasí je to ještě větší pakárna než jindy
Malému je 9 měsíců, v létě jsem se třeba sbalila, jela si na zelňák pro zeleninu, nebo jen tak se projít městem, abych nebloumala pořád jen po parku, ale teď v tom počasí se mi ani nechce jej tahat celé dopoledne po venku.
Ale jít si sama sednout do kavárny, to bych asi taky nedala
To si to kafe můžu udělat i doma ![]()
zRadus píše: …Ale jít si sama sednout do kavárny, to bych asi taky nedalaTo si to kafe můžu udělat i doma
Holky, ale vy to nechápete. Já mám na mysli kavárnu, kde je dětský koutek a nebo která je vyloženě pro děti. Dítko vpálí mezi ostatní děti a je aspoň chvilku klid. Na to kafe, na které by doma klid nebyl…
![]()
Wiolla píše:zRadus píše: …Ale jít si sama sednout do kavárny, to bych asi taky nedalaHolky, ale vy to nechápete. Já mám na mysli kavárnu, kde je dětský koutek a nebo která je vyloženě pro děti. Dítko vpálí mezi ostatní děti a je aspoň chvilku klid. Na to kafe, na které by doma klid nebyl…To si to kafe můžu udělat i doma
![]()
Jo jo, to já chápu, ale to už musí být dítko větší, než ten můj špunt ![]()
Wiolla píše:zRadus píše: …Ale jít si sama sednout do kavárny, to bych asi taky nedalaHolky, ale vy to nechápete. Já mám na mysli kavárnu, kde je dětský koutek a nebo která je vyloženě pro děti. Dítko vpálí mezi ostatní děti a je aspoň chvilku klid. Na to kafe, na které by doma klid nebyl…To si to kafe můžu udělat i doma
![]()
Já to chápu, celou dobu mluvím/píšu o dětské kavárně
Do normální bych sama (bez děcka) v klidu zase naopak šla - počíst si.
Děvčata, co takhle chytit štůsek barevných papírů a něco skládat, vystřihovat, nalepovat.....
Klasické skládání z papíru (lodička, vlaštovka, pejsek, parník…); origami; barevné koláže.....
Jak by se na to dítka tvářily…?
A k těm Tuřanům - kdysi jsem pracoval na Tovární. A kousek od tuřanského kostela bydlí můj spolužák.
Tak jsem si rikala super diskuze dostanu nejake tipy a ono nic. Ja premyslim, ze tu kavarnu sama zkusim. Nasla jsem Duhovy haj, kde by pry mela byt zdarma wifi, tak dite vypustim do herny, ja si vezmu notas a budu brouzdat po netu. Jen se ne a ne rozhoupat.
Slysela jsem taky o Bongu ale vubec netusim od kolika let se tam da jit, jestli to neni spis pro vetsi deti a taky jestli to stoji za to.
Ohledně vlaků mě napadlo: v teplejším počasí je taky super divadlo pozorovat, jak na maloměřickém nádraží posunovací lokomotiva rozřazuje na seřadišti nákladní vagóny a skládá z nich nákladní vlaky. Toto divadlo mám skoro za barákem…
Nad seřaďovacím nádražím vede příčná lávka pro pěší a z ní je na vagóny a koleje prima výhled. Začíná u bývalé maloměřické cementárny (komín se nedá přehlídnout
) a končí na ulici Kulkové. (V tom Majlontě je to 150 metrů od zastávky Proškovo náměstí - šalina č.4, autobus č.75).
Příspěvek upraven 12.12.11 v 20:50
Strihani a podobne cinnosti u nas nepripadaji v uvahu na to je jeste mala. Chodime jednou tydne do dilnicky a vetsinou to dopada tak, ze ja tvorim a ona si vedle hraje s detma. ![]()