Co v Brně, kam s dětmi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
12.12.11 20:51

Bubli, tak jí z MERKURA smontuju kolotoč pro panenky a bude to… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
12.12.11 21:00
Dorka_X píše:
Ahoj holky! náhodou jsem narazila na vaši diskuzi a moc jste mě nepotěšily 8) jsem myslela, že až bud dcera ve věku vašich dětí, tak už to bude doma zábava :mrgreen: momentálně řeším, co doma s pětiměsíčním miminem :mrgreen: :roll: abysme se nenudili, tak chodíme dvakrát denně ven :roll: mimochodem jsem taky z Tuřan :mrgreen: tak třeba se potkáme :mrgreen: :mrgreen:

Ona to doma zábava s malou je :) Pořád děláme blbiny a je to rozhodně jiný než když byla ve věku 5 měsíců :lol: Ale třeba já bych byla raději kdyby jsme šli mezi lidi.Musíme trošku poznávat svět a né být pořád jen doma :) A kde v Tuřanech bydlíš? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
12.12.11 21:04
Jura007 píše:
Děvčata, co takhle chytit štůsek barevných papírů a něco skládat, vystřihovat, nalepovat.....
Klasické skládání z papíru (lodička, vlaštovka, pejsek, parník…); origami; barevné koláže.....
Jak by se na to dítka tvářily…?
A k těm Tuřanům - kdysi jsem pracoval na Tovární. A kousek od tuřanského kostela bydlí můj spolužák.

Juro, tohle 3-leté dítě bude bavit 15 minut. To situaci fakt neřeší. Tady je řeč o zábavě na 1-3 hodiny… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
12.12.11 21:06
Jura007 píše:
Ohledně vlaků mě napadlo: v teplejším počasí je taky super divadlo pozorovat, jak na maloměřickém nádraží posunovací lokomotiva rozřazuje na seřadišti nákladní vagóny a skládá z nich nákladní vlaky. Toto divadlo mám skoro za barákem…
Nad seřaďovacím nádražím vede příčná lávka pro pěší a z ní je na vagóny a koleje prima výhled. Začíná u bývalé maloměřické cementárny (komín se nedá přehlídnout :mrgreen: ) a končí na ulici Kulkové. (V tom Majlontě je to 150 metrů od zastávky Proškovo náměstí - šalina č.4, autobus č.75).Příspěvek upraven 12.12.11 v 20:50

Tohle už zní líp! :palec: :pankac: I když to bych mohla také zmrzlé dítě násilím odsekávat od zábradlí, páč by vůbec nechtěl jít domů… Tak to snad až na jaře… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
12.12.11 21:07
bubli píše: …Slysela jsem taky o Bongu ale vubec netusim od kolika let se tam da jit, jestli to neni spis pro vetsi deti a taky jestli to stoji za to.

Já tam nebyla, s dítkem tam byl manžel. A už tam podruhé nešli. Mladýho to tam nijak extra nebavilo, takže za ty peníze to asi nestálo. Možná je to fakt až pro starší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.12.11 21:09

Wiollo, já jsem to s tím papírem myslel tak, že jednou patnáct minut, pak zase patnáct minut, výtvory schovávat - a třeba to origami klidně vydá na celou zoologickou zahradu. Zvlášť když je to z barevných papírů (jednou jsem viděl v TESCU barevné papíry extra na origami, ale byly nechutně drahé… :poblion: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.12.11 21:10

Ještě mě tak napadá - jsou pořád na Staré radnici ty akvária s exotickýma rybičkama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
12.12.11 21:18
RyBANA píše:
Agi20 píše:
RyBANA píše:
Agi a odkud jsi?Jako kavárna je fajn, ale jít tam sama mi přijde divný teda a to nejsem žádná stydlínka :mrgreen:

Já jsem z Tuřan.Mám to kousíček jak do města tak třeba do Olympie ale sama nikam rozhodně nechodím :) Obdivuji ty lidi co si jdou sami někam sednout. :lol: Já bych asi nešla :)

Příspěvek upraven 12.12.11 v 11:44
No prosím to jsme skoro sousedky :lol: Jsem ze Slatiny…

Jééé ve Slatině jsem dřív bydlela :) Potom jsme se přestěhovali do Tuřan :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
12.12.11 21:20
Wiolla píše:
zRadus píše: …Ale jít si sama sednout do kavárny, to bych asi taky nedala :mrgreen: To si to kafe můžu udělat i doma :mrgreen:
Holky, ale vy to nechápete. Já mám na mysli kavárnu, kde je dětský koutek a nebo která je vyloženě pro děti. Dítko vpálí mezi ostatní děti a je aspoň chvilku klid. Na to kafe, na které by doma klid nebyl… :mrgreen: ;)

Tak to já si zas na klid nemůžu stěžovat :) Malá je děsně hodná a zabaví se já mám klid snad na všechno…je to moje zlatíčko hodný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
12.12.11 21:24
Jura007 píše:
Děvčata, co takhle chytit štůsek barevných papírů a něco skládat, vystřihovat, nalepovat.....
Klasické skládání z papíru (lodička, vlaštovka, pejsek, parník…); origami; barevné koláže.....
Jak by se na to dítka tvářily…?
A k těm Tuřanům - kdysi jsem pracoval na Tovární. A kousek od tuřanského kostela bydlí můj spolužák.

Tak začínám si myslet,že ty Tuřany se přece jen znají :) Mě se většina (co nebydlí v okolí) ptá kde Tuřany jsou :) Přitom je to známí kvůli letišti :) Nechápu jak Brňák nemůže znát Tuřany :) Já jsem chodila do školy na Roviny což je zastávka před Tovární :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
12.12.11 21:28
Jura007 píše:
Ještě mě tak napadá - jsou pořád na Staré radnici ty akvária s exotickýma rybičkama?

Juro, nejsou. Rybičky jsou zrušený, dějí jim nový akvárka v zoo.

Jinak my se teda nenudíme rozhodně..Ale jsem uplně na jiném konci Brna..

Chodíme : plavat kamkoli do bazénu co je nejblíž, ale taky občas zajedeme do Kuřimi, Laa ; Panerka v Campusu (mají tam takový hřišťátko s kuličkama), herna v Kohoutovicích, na Husove se mi moc nelíbí, připadá mi to tam takový ošuntělý :nevim: , prasata v Jundrově, technický muzeum víceméně kdykoli, solná jeskyně - chodíme do Aldiany (dětské hodiny v 11 a 16), jakákoli hobby prodejna (většinou mají alespoň rybičky), zmíněná zoologická (pro nejmenší nový pavilon se surikatama), ted samozřejmě vláček na svoboďáku :roll:, výlet ze Soběšic do Obřan přes Panskou Líchu (koně), vlakem po Brně v rámci dětské šalinkarty zdarma (jedem třeba z nádru do řečkovic, tam prochajda a za hoďku z5)..

atd atd.. Brno je město neomezených možností :palec: :palec:
 J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
12.12.11 21:32

No, tak veškeré bazény jsou právě na té druhé straně a tahat se hodinu v MHD no moje nervy..

Vlaků se můj tchořík bojí, pozoruje leda ty dětský ale zas že by do nich nasedl to nehrozí. V ZOO jsme strávili půlku léta, to už fakt stačilo…Brno je město neomezených možností pokud člověk bydlí na té správné straně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
12.12.11 21:38

Ja v zime chodivala s dcerkou na Svobodak.
Maminka na trdelnik - y :D a mala okukovala kozeny a dvala jim najist atd. Tam se teda docela zasekla.
A kdyz nebyly trhy tak doma, nebo za Brno sankovat, stavet snehulaka, do Olympie, Vankovky :P :oops: ( nemala jsem tam ani jednu kamosku s ditetem :( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
12.12.11 21:42
Weru píše:
Ja v zime chodivala s dcerkou na Svobodak.
Maminka na trdelnik - y :D a mala okukovala kozeny a dvala jim najist atd. Tam se teda docela zasekla.
A kdyz nebyly trhy tak doma, nebo za Brno sankovat, stavet snehulaka, do Olympie, Vankovky :P :oops: ( nemala jsem tam ani jednu kamosku s ditetem :( )

Na Svoboďáku jsem byli minulí týden :)Bylo to tam moc hezký letos tam mají teda jen ovečky :) A v Olympii jsem pečená vařená :) Jen ta Vaňkovka mě nějak extra nebere :( :oops: A nastavění sněhuláku jsem ještě malí :) Máme 16 měsíců to si rači prohlídneme sněhuláka co je postavený v Olympii :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
12.12.11 22:03
Jura007 píše:

To by mě také zajímalo. Onehdá jsem o nich přemýšlela… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario