Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Bubli, tak jí z MERKURA smontuju kolotoč pro panenky a bude to… ![]()
Dorka_X píše:
Ahoj holky! náhodou jsem narazila na vaši diskuzi a moc jste mě nepotěšilyjsem myslela, že až bud dcera ve věku vašich dětí, tak už to bude doma zábava
momentálně řeším, co doma s pětiměsíčním miminem
![]()
abysme se nenudili, tak chodíme dvakrát denně ven
mimochodem jsem taky z Tuřan
tak třeba se potkáme
![]()
Ona to doma zábava s malou je
Pořád děláme blbiny a je to rozhodně jiný než když byla ve věku 5 měsíců
Ale třeba já bych byla raději kdyby jsme šli mezi lidi.Musíme trošku poznávat svět a né být pořád jen doma
A kde v Tuřanech bydlíš? ![]()
Jura007 píše:
Děvčata, co takhle chytit štůsek barevných papírů a něco skládat, vystřihovat, nalepovat.....
Klasické skládání z papíru (lodička, vlaštovka, pejsek, parník…); origami; barevné koláže.....
Jak by se na to dítka tvářily…?
A k těm Tuřanům - kdysi jsem pracoval na Tovární. A kousek od tuřanského kostela bydlí můj spolužák.
Juro, tohle 3-leté dítě bude bavit 15 minut. To situaci fakt neřeší. Tady je řeč o zábavě na 1-3 hodiny… ![]()
Jura007 píše:
Ohledně vlaků mě napadlo: v teplejším počasí je taky super divadlo pozorovat, jak na maloměřickém nádraží posunovací lokomotiva rozřazuje na seřadišti nákladní vagóny a skládá z nich nákladní vlaky. Toto divadlo mám skoro za barákem…
Nad seřaďovacím nádražím vede příčná lávka pro pěší a z ní je na vagóny a koleje prima výhled. Začíná u bývalé maloměřické cementárny (komín se nedá přehlídnout) a končí na ulici Kulkové. (V tom Majlontě je to 150 metrů od zastávky Proškovo náměstí - šalina č.4, autobus č.75).Příspěvek upraven 12.12.11 v 20:50
Tohle už zní líp!
I když to bych mohla také zmrzlé dítě násilím odsekávat od zábradlí, páč by vůbec nechtěl jít domů… Tak to snad až na jaře… ![]()
bubli píše: …Slysela jsem taky o Bongu ale vubec netusim od kolika let se tam da jit, jestli to neni spis pro vetsi deti a taky jestli to stoji za to.
Já tam nebyla, s dítkem tam byl manžel. A už tam podruhé nešli. Mladýho to tam nijak extra nebavilo, takže za ty peníze to asi nestálo. Možná je to fakt až pro starší…
Wiollo, já jsem to s tím papírem myslel tak, že jednou patnáct minut, pak zase patnáct minut, výtvory schovávat - a třeba to origami klidně vydá na celou zoologickou zahradu. Zvlášť když je to z barevných papírů (jednou jsem viděl v TESCU barevné papíry extra na origami, ale byly nechutně drahé…
)
Ještě mě tak napadá - jsou pořád na Staré radnici ty akvária s exotickýma rybičkama?
RyBANA píše:Agi20 píše:No prosím to jsme skoro sousedkyRyBANA píše:
Agi a odkud jsi?Jako kavárna je fajn, ale jít tam sama mi přijde divný teda a to nejsem žádná stydlínkaJá jsem z Tuřan.Mám to kousíček jak do města tak třeba do Olympie ale sama nikam rozhodně nechodím
Příspěvek upraven 12.12.11 v 11:44Obdivuji ty lidi co si jdou sami někam sednout.
Já bych asi nešla
Jsem ze Slatiny…
Jééé ve Slatině jsem dřív bydlela
Potom jsme se přestěhovali do Tuřan ![]()
Wiolla píše:zRadus píše: …Ale jít si sama sednout do kavárny, to bych asi taky nedalaHolky, ale vy to nechápete. Já mám na mysli kavárnu, kde je dětský koutek a nebo která je vyloženě pro děti. Dítko vpálí mezi ostatní děti a je aspoň chvilku klid. Na to kafe, na které by doma klid nebyl…To si to kafe můžu udělat i doma
![]()
Tak to já si zas na klid nemůžu stěžovat
Malá je děsně hodná a zabaví se já mám klid snad na všechno…je to moje zlatíčko hodný ![]()
Jura007 píše:
Děvčata, co takhle chytit štůsek barevných papírů a něco skládat, vystřihovat, nalepovat.....
Klasické skládání z papíru (lodička, vlaštovka, pejsek, parník…); origami; barevné koláže.....
Jak by se na to dítka tvářily…?
A k těm Tuřanům - kdysi jsem pracoval na Tovární. A kousek od tuřanského kostela bydlí můj spolužák.
Tak začínám si myslet,že ty Tuřany se přece jen znají
Mě se většina (co nebydlí v okolí) ptá kde Tuřany jsou
Přitom je to známí kvůli letišti
Nechápu jak Brňák nemůže znát Tuřany
Já jsem chodila do školy na Roviny což je zastávka před Tovární ![]()
Jura007 píše:
Ještě mě tak napadá - jsou pořád na Staré radnici ty akvária s exotickýma rybičkama?
Juro, nejsou. Rybičky jsou zrušený, dějí jim nový akvárka v zoo.
Jinak my se teda nenudíme rozhodně..Ale jsem uplně na jiném konci Brna..
Chodíme : plavat kamkoli do bazénu co je nejblíž, ale taky občas zajedeme do Kuřimi, Laa ; Panerka v Campusu (mají tam takový hřišťátko s kuličkama), herna v Kohoutovicích, na Husove se mi moc nelíbí, připadá mi to tam takový ošuntělý
, prasata v Jundrově, technický muzeum víceméně kdykoli, solná jeskyně - chodíme do Aldiany (dětské hodiny v 11 a 16), jakákoli hobby prodejna (většinou mají alespoň rybičky), zmíněná zoologická (pro nejmenší nový pavilon se surikatama), ted samozřejmě vláček na svoboďáku
, výlet ze Soběšic do Obřan přes Panskou Líchu (koně), vlakem po Brně v rámci dětské šalinkarty zdarma (jedem třeba z nádru do řečkovic, tam prochajda a za hoďku z5)..
atd atd.. Brno je město neomezených možností
![]()
J.
No, tak veškeré bazény jsou právě na té druhé straně a tahat se hodinu v MHD no moje nervy..
Vlaků se můj tchořík bojí, pozoruje leda ty dětský ale zas že by do nich nasedl to nehrozí. V ZOO jsme strávili půlku léta, to už fakt stačilo…Brno je město neomezených možností pokud člověk bydlí na té správné straně ![]()
Ja v zime chodivala s dcerkou na Svobodak.
Maminka na trdelnik - y
a mala okukovala kozeny a dvala jim najist atd. Tam se teda docela zasekla.
A kdyz nebyly trhy tak doma, nebo za Brno sankovat, stavet snehulaka, do Olympie, Vankovky
( nemala jsem tam ani jednu kamosku s ditetem
)
Weru píše:
Ja v zime chodivala s dcerkou na Svobodak.
Maminka na trdelnik - ya mala okukovala kozeny a dvala jim najist atd. Tam se teda docela zasekla.
A kdyz nebyly trhy tak doma, nebo za Brno sankovat, stavet snehulaka, do Olympie, Vankovky![]()
( nemala jsem tam ani jednu kamosku s ditetem
)
Na Svoboďáku jsem byli minulí týden
Bylo to tam moc hezký letos tam mají teda jen ovečky
A v Olympii jsem pečená vařená
Jen ta Vaňkovka mě nějak extra nebere
A nastavění sněhuláku jsem ještě malí
Máme 16 měsíců to si rači prohlídneme sněhuláka co je postavený v Olympii ![]()
Jura007 píše:
To by mě také zajímalo. Onehdá jsem o nich přemýšlela… ![]()