Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, nemáte některá z vás zkušenost s jízdou na rotopedu v těhotenství? Je to vhodný? Slyšela jsem, že se miminko může zamotat do pupeční šnůry, je to pravda?
@babynka píše:
Ahoj holky, nemáte některá z vás zkušenost s jízdou na rotopedu v těhotenství? Je to vhodný? Slyšela jsem, že se miminko může zamotat do pupeční šnůry, je to pravda?
nemyslím.
Já do 7 měsíce cvičila na bosu jako ostatní.
A kluk šňůru okolo krku neměl.
Jen by ses neměla zadýchat, aby nevznikl kyslíkový dluh pro dítě.
Mne bylo receno, ze jizda na kole je v pohode pohyb a rotoped je dokonce lepsi, protoze nehrozi pad. Jinak zalezi hlavne na tom, jak je holka ve forme. Urcite pokud si zvykla jezdit na rotopedu, tak te to v tehotenstvi nijak neohrozi… pouze by se zrovna v tehotenstvi nemelo s nejakymi sporty zacinat. Konkretne omotavani snury kolem krku je fakt blbost, me tim strasi kazdej druhej a fakt bych to zaradila mezi babsky povidacky. Snura kolem krku je problem u porodu, kdyz uz… pohyb v tehotenstvi se doporucuje, plavani a ruzna cviceni primo pro tehotne, kdyby jizda na rotopedu nejak zpusobovala omotavani snury miminku, tak bys nemohla ani chodit.
Jezdila jsem hodinu denně do 30.tt (jezdila jsem 5 let), pak mi ro Dr. zakázala - časté tvrdnutí břicha.
Holky díky za rady, vypadá to, že dneska vyrazím do fitka trošku se pohnout. Už mě to věčný „odpočívání“ doma nebaví. ![]()
@babynka píše:
Nejsem těhotná, ale hledala jsem různě po internetu nedávno pro kamarádku. V těhotenství můžeš normálně jezdit, ale nesmíš to přehánět. Nesmíš se zadýchávat, pozor na přehřátí, musíš dostatečně pít a jezdit ve větratelné místnosti. Takže volné tempo.
Ahoj, hledám nějakou těhulku, která chce být aktivní i v těhotensví, pro vzájemnou podporu a motivaci. Jsem na začátku těhotenství a řekla jsem si, že dokud se budu cítit dobře, tak se chci aspoň 40 minut denně věnovat nějakému pohybu (rotoped nebo procházka venku). Mám sedavé zaměstnání a pohyb mi dělá dobře. Je tu někdo, kdo to má stejně?