Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti… Jsem 33tt a začaly mi otékat nohy a i ruce.. což by mě tak netrápilo, jako fakt, že to šíleně svědí (hlavně v noci). Spím s rukama zabalenýma v ručníku namočeným v ledové vodě, to jediné mi dělá dobře. A jelikož špatně spím, kvůli bolestem kostí, tak tohle mi nedá spát už vůbec. Jsem z toho šílená. Při prvním těhu jsem měla sice velké otoky nohou, ale žádné svědění ani bolest. Děkuju za rady
@osmanova nejsem doktor, ale to svědění bych přičítala napnuté kůži, když máš oteklé ruce. A taky pokud zadržuješ vodu, tak se „škodlivé“ látky nevyplavujou
Konzultovala jsi to s lékařem? ![]()
Ahoj. Já měla to samé, bylo to na palici. Ale pozor, může to být těhotenská cholestáza- žloutenka. Nechci tě v žádném případě strašit, ale raději si zajdi na gyndu ať ti udělají jaterní testy. Já si taky došla a doktor mi řekl že je moc dobře že jsem přišla.
@paam Souhlasím, byla jsem v porodnici s holkou, co to měla. Byla 34.týden. To svědění bylo prý děsný. Hlavně nešrabat!
@osmanova - jak píše paam, v pondělí zajdi na gyndu na krevní jaterní testy, já to měla taky, pokud by to bylo játrama, je nutné to hlídat a berou se léky. Ty testy neodkládej, čím dřív, tím líp. Já skončila v nemocnici, ale když se to chytí včas, tak hospitalizovaná být nemusíš, držím pěsti.
Rozhodně běž do nemocnice, kamarádku koncem těhotenství začala svědit kůže, svědčí to o problému s játry, do porodu už ležela v nemocnici -hlídali si ji.
No, tak to jste mě teda moc nepotěšily
ale uklidňuje mě fakt, že min. týden jsem byla u dr., bral mi krev na krevní obraz a CRP a vše bylo v pořádku. To svědění trvá už tak 2 týdny (s přestávkami). Hlavně dlaně, mezi prstama a chodidla, paty až ke kotníkům. Přes den se to dá, i ty ruce lehce splasknou, ale v noci je to šílený.
@osmanova - obávám se, že u jaterních testů se zjišťují jiné věci než u krevního obrazu, ale to jen hádám
… minimálně si v pondělí zavolej na gyndu a zeptej se na to,,, já se v noci pak už i budila a drbala si nohy ruce…přes den i břicho