Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, pojedu se 14denním miminkem autem, takže pojede ve vajíčku (cam cortina 07), pojedu s ní sama a nevím, na které místo jí dát a taky jestli po nebo proti směru jízdy. Jak jezdíte vy? Jo a ještě jak se přidělává bezpečnostní pas? ![]()
Davam si mimco na spolujazdca, aby som ho mala pod dohladom, keby si ublinkol atd. Samozrejme proti smeru jazdy a s vypnutym airbagom. Pas zapinam podla navodu, tazko sa to popisuje ![]()
Dcera i ted syn jezdi se mnou vpredu. Sedacka je proti smeru jizdy. Dulezite je vypnout airbag. Na pasy koukni na youtube.
@bibi-lili tak vajíčko vždy a jedině protisměru jízdu, protože pro jízdu po směru není dělané. Vedení bezpečnostního pásu většinou bývá kreslené na boku autosedačky. Pokud jsme jezdila s miminkem sama, tak jsem ho měla na předním sedadle spolujezdce.
@bibi-lili píše:
Ahoj, pojedu se 14denním miminkem autem, takže pojede ve vajíčku (cam cortina 07), pojedu s ní sama a nevím, na které místo jí dát a taky jestli po nebo proti směru jízdy. Jak jezdíte vy? Jo a ještě jak se přidělává bezpečnostní pas?
Urcite proti smeru jizdy. Idealne na zadni sedadlo. Vajicko nasadis do baze, kterou pridelas k isofixu.
Jedině proti směru jízdy. Vajíčko snad ani jinak dát nejde ne? Není to bezpěčné…
Vajicko vzdy jede v protismeru. Byt tebou natrenuju zapinani nanecisto, mala jezdila vzadu a mel jsem zrdcatko. Vepredu bych na ni porad koukala a nevenovala se rizeni.
@bibi-lili Teď vozím malého za sebou, protože tam mám i staršího. Manžel vozí vedle sebe a vypíná airbag. Jinak v protisměru a pás se provleče jakoby kolem pasu, jsou tam úchyty, zapne se a pak se přichytí zezadu na autosedačku, snad je to k pochopení
My používáme isofix, tak tam je základna ![]()
Jak píšou holky, jedině v protisměru. A malá taky jezdí u mě vepředu, ať na ni vidím.
@bibi-lili vajíčko se jinak než v protisměru nedává, protože miminko nemá tak silné krční svaly, aby udrželo hlavičku při nárazu (pokud by sedělo po směru). Způsob vedení pásu si nastuduj na videu, je to dost důležité, pokud sedačku připoutáš špatně tak to je jako bys jela bez ní…
Vzdy jsem vozila vzadu za spolujezdcem. Sama jsem jezdila od zacatku.
@Almira-Alm Taky jsem vozila za spolujezdcem, hlavně tedy protože vepředu máme airbag a vypnout jde jen v servisu. Ale 9-18 už občas vozím vpředu, hlavně když jedu třídvéřákem nebo když potřebuju něco většího naložit.
@j.a.n.i1 Jednou jsem mela vepredu 0-18 kdyz jsem vezla kominove vlozky a musela vyhazet zadni sedadla a moc dobre jsem se necitila. Kluk mi tam prisel takovy na rane..