Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak je to s cestováním autobusem s dítětem? Syn má dva roky a tři měsíce, musím koupit lístek i jemu? Autobusem jsme ještě nejeli, tak nevím, jak to je
![]()
U většiny přepravců je do 6ti cestování zdarma, pak poloviční jízdné…
Ano, je to tak, mrknula jsem na stránky a už jsem chytřejší
že jsem se nepodívala hned
děkuji.
Student agency do 3 let zdarma. Tedy aspon to tak bylo, kdyz jsme jela naposled( uz to budou tak dva roky).
@jalemina píše:
Do 6ti let mají děti přepravu zdarma. Všude.
všude opravdu ne
Viz třeba student agency…
@mroe píše:
Student agency do 3 let zdarma. Tedy aspon to tak bylo, kdyz jsme jela naposled( uz to budou tak dva roky).
No jo, ale nemá nárok na sedadlo.
@lumáťa píše:
No jo, ale nemá nárok na sedadlo.
No, to je ale asi jedno, ne? Podstatne je, ze to neni do 6 let, ale jen do tri. Pak uz zadarmo nejede se sedadlem nebo bez.
Před dvěma lety jsem jela z Kladna kde bydlíme do Prahy na kontrolu po šestinedělí, byl to autobus od ČSAD Kladno, jela jsem já a v hlubokém kočárku tříkilová šestitýdenní dcera a ten šmejd mě zkasíroval:38 za mě,19 poloviční za dceru a 10 za kočár a když sem se ho šla na Dejvické zeptat jestli se nespletl tak mi tvrdil že to je správně
![]()
@sarlota535 píše:
Před dvěma lety jsem jela z Kladna kde bydlíme do Prahy na kontrolu po šestinedělí, byl to autobus od ČSAD Kladno, jela jsem já a v hlubokém kočárku tříkilová šestitýdenní dcera a ten šmejd mě zkasíroval:38 za mě,19 poloviční za dceru a 10 za kočár a když sem se ho šla na Dejvické zeptat jestli se nespletl tak mi tvrdil že to je správně![]()
![]()
![]()
To snad není možné. V životě jsem neviděla, že by se za kočár platil lístek
![]()
@MUFICE Jojo,taky jsem kroutila hlavou, hlavně když už mi napočítal kočár za 10,–jako zavazadlo tak nechápu proč mi počítal malou jako poloviční lístek když byla v tom „zavazadle“
Ale myslím že pokud by jel kočár bez dítěte tak se platí jako zavazadlo i když to se asi moc často nestává že by někdo přepravoval kočár bez prtěte ![]()