Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s jizvami po akné? Kamarádka mi doporučovala chemický peeling, ale mě by zajímalo jestli třeba neexistuje nějaká jiná varianta třeba mastička či olej, co by pomohl, díky ![]()
@helenkaaa Chemický peeling pomůže u malých, nehlubokých jizviček, hrbolků atd…jinak u hlubších jedině laser, bohužel. Kdyby fungovaly krémy za pár kaček, lidi by nechodili na laser, že jo?
Existuje gel krém na jizvy, ale účinnost nevím…asi nic moc. Jinak u klasických jizev pomáhá tlaková masáž + třeba sádlo, ale ty máš obrácené jizvy, krátery do kůže, že? Tady fakt asi ten laser. ![]()
Ja chodila jeden cas na laser, ale asi by se muselo chodit fakt delsi dobu, aby byl vidět účinek.. Ja jsem žádnou změnu nepocitila.
a i to stalo dost penez,. Nevim, jak to tedy stojí dnes.. ![]()
Na ten laser pozor, pokud mas citlivou plet, muzes dopadnou jako ja s popaleninama 2. stupne… chodila jsem pak 14 dni na injekce plazmy primo do obliceje a na LED svetlo, aby se mi nevytvorily jeste vetsi a hlubsi jizvy a pigmentace. Ty kyseliny jsou docela ostre, nejdriv bych to zkusila nekde na kousku, pokud to v tom centru dovoli. Ale jak rikam, jen pokud mas hodne citlivou plet, normalnimu cloveku to asi neublizi.
Já vím no laser to je taková klasika, chodila jsem i na osvětlování biolampou, ale to je také běh na dlouhou trať…a zkušenosti z chemického peelingu nemáte? pomohlo? nebo nepomohlo? ![]()
Taky mám ten problém a už jsem objednaná na chemický peeling a laser. Volné místo měli ale až za tři týdny, tak pak ti můžu napsat, co a jak, jestli mi to pomohlo ![]()
Super, no já pujdu asi až na podzim na chemický peeling, přes léto se to trošku srovná a na podzim až nebude tolik svítit slunko
určitě budu pak ráda, když dáš vědět
@terrka83 to budu moc ráda, já mám právě celkem citlivou pleť a po chemickém peelingu se prý nemá pokožka vystavovat slunku, tak to nechám až na pak
každopádně za info budu moc ráda…prozatím jsem koupila olejiček s teatree a citronem a uvidím, třeba to něco udělá ![]()
Mě také říkali, že na sluníčko po chemickém peelingu se nesmí. Ale paní doktorka říkala, že začátek dubna je ještě OK, že pokud bude třeba ještě jeden, tak začátek května, ale to už je dost hraniční termín. Že později by mě už nevzala. Tak uvidíme, pak určitě napíšu postřehy a dojmy a hlavně, jak to pomohlo. Mám trochu strach, protože o chemickém peelingu se tady na diskuzi nepsalo vždy kladně, ale většinou holky psaly, že byly u kosmetičky a stálo to cca 400-500 jedno sezení a že byly třeba spálené a ošetření bylo neodborné. Proto jsem se objednala přímo na kliniku k lékařům, sice je to třikrát dražší, ale prý silnější a účinnější a navíc se mi nechce riskovat, protože se jedná o obličej
Právě ono jako nechat se poleptat kyselinou a ještě za to taky draze platit to je výkon
taky jsem si říkala, že raději zkusím dermatoveneralogickou kliniku, at to stojí, co to stojí…určitě mi potom napiš, jak budeš spokojená s výsledky ![]()
Dobrý den, mám problém. Na zadečku se mi začaly tvořit červené pupínky a já si je mačkala za vědomí že je v nich hnis. Teď mi po nich zůstaly nepěkné fialové jizvičky které jdou vidět když mám plavky. Pomůžete mi prosím jak se mám jizev zbavit? Děkuji ![]()
Dobrý den, koncem léta 2017 se mi začaly na zadečku tvořit červené pupínky které nesvědí ale já jsem si je mačkala za vědomí že je v nich hnis. Teď mi po nich zůstaly fialové jizvičky. Poradíte mi prosím jak se zbavit pupínků i jizviček + prevenci aby se mi netvořily pupínky? Moc mě to trápí nemohu kvůli tomu chodit ani v plavkách. Předem děkuji za odpověď.
Holky prosím nemáte někdo zkušenost, co na hlubší jizvy na tváři po akné? Děkuji