Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahojky, začínám jen tak přemýšlet nad jmény. Pro chlapce se mi jednoznačně líbí jméno Jeroným - co myslítea pro holčičku netuším, nejdříve se mi líbila Sofie, ale jak to opakuji dlouho, tak už moc ne
Neholduji moc staročeským jmenům, pro chlapce je to hezké, ale u holky Evženie, to fakt ne![]()
Piště holky jména, netradiční i hezká česká, juknu se, díííky
A jak si asi ten chuděrka bude sám říkat? Jéňa?
Já jsem pro běžná a trapně se opakující jména typu Klára, Tereza, Marie, Anička.
Gréta. Ada, Helena, Nina, Stella, Roman, Petr, Jan, Vojtěch, David, Boris. ![]()
@Russet Třeba Jero, Jéňa, Nýmí, to se mi fakt líbí, je to takové neoposlouchané ![]()
Jeroným je pěknej, leč nezdrobnitelnej. Skončíš u Jerouška, což se všem v okolí bude zaručeně plést s Jarouškem.
Pro holky u nás doma vedou jednoznačně stará klasická česká jména, nicméně netřeba chodit do extrémů pro Evženii, Alžběta je krásné jméno se spoustu pěkných zdrobnělin, Františka, Antonie, hrozně se mi třeba líbí Věnceslava, ale to zdrobníš tak maximálně na Slávku a to už se mi nelíbí. Nehledě na to, že to jméno sedí starší důstojné dámě, ale na miminko a malou holčičku je to mimořádně divný
Stejnej problém mám kupříkladu s Boženou nebo Růženou, ta jména se mi opravdu líbí, ale Božka a Růža, to je zlo a zase ta jména sedí spíš ke starším ženám.
No takže tak no, jestli chceš nějaké speciální, co Valerie?
@Russet píše:
A jak si asi ten chuděrka bude sám říkat? Jéňa?
Já jsem pro běžná a trapně se opakující jména typu Klára, Tereza, Marie, Anička.
To jednou budou páry… Jašek (Jachym) a Charlotta, Máťa (Matěj) a Sofia ![]()
@Bubla_Bučková píše:
To jednou budou páry… Jašek (Jachym) a Charlotta, Máťa (Matěj) a Sofia
Jáchym je tak hezké, že bych nikdy nezdrobňovala Jašek. To jsem se dočetla až na epipi. A když se Máťa a Jašek budou jmenovat Ďoubalík a Svrchokryl, k Charlotte a Sophii to vyloženě ladí. Však i Štika ![]()
@Anonymní píše:
@Russet Třeba Jero, Jéňa, Nýmí, to se mi fakt líbí, je to takové neoposlouchané
Takové jméno si zaslouží jedině nezdrobňovat. Jinak to vyzní fakt divně.
@Bubla_Bučková Tak Jáchýma máme v rodině a je to Jáša, Jáchymek, Jáca jako malý si říkal „Šáša“ ![]()
@Anonymní píše:
@Russet Třeba Jero, Jéňa, Nýmí, to se mi fakt líbí, je to takové neoposlouchané
tak to je strašný
Nýmí to je teda TOP ![]()
@Bubla_Bučková píše:
To jednou budou páry… Jašek (Jachym) a Charlotta, Máťa (Matěj) a Sofia
Tak zrovna matej mi prijde normalni, uz v moji generaci byli matejove..
Ale tyhle diskuse stejne nechapu.. Jeste pochopim kdyz se nekdo rozhoduje mezi dvema jmeny, tak se tu zepta..
Ale kdyz se nekdo zepta jaky jmeno? Většinou se tu opise celej kalendar, kterej stejne vetsina lidi ma doma a muze si ho projit sam, nebo prijde naka morgan nebo jak se ta osoba jmenuje a vysype tu jmena jako Etna, kazimira a podobne..
@Lily Evans píše:
Jeroným je pěknej, leč nezdrobnitelnej. Skončíš u Jerouška, což se všem v okolí bude zaručeně plést s Jarouškem.
Pro holky u nás doma vedou jednoznačně stará klasická česká jména, nicméně netřeba chodit do extrémů pro Evženii, Alžběta je krásné jméno se spoustu pěkných zdrobnělin, Františka, Antonie, hrozně se mi třeba líbí Věnceslava, ale to zdrobníš tak maximálně na Slávku a to už se mi nelíbí. Nehledě na to, že to jméno sedí starší důstojné dámě, ale na miminko a malou holčičku je to mimořádně divnýStejnej problém mám kupříkladu s Boženou nebo Růženou, ta jména se mi opravdu líbí, ale Božka a Růža, to je zlo a zase ta jména sedí spíš ke starším ženám.
No takže tak no, jestli chceš nějaké speciální, co Valerie?
Ale takovou Růženku a Boženku jsem dlouho na písku neslyšela. Když už, tak radši Růženka. Za předpokladu, že se otec nejmenuje Šípek.
Ahojky, začínám jen tak přemýšlet nad jmény. Pro chlapce se mi jednoznačně líbí jméno Jeroným - co myslíte
a pro holčičku netuším, nejdříve se mi líbila Sofie, ale jak to opakuji dlouho, tak už moc ne 

Neholduji moc staročeským jmenům, pro chlapce je to hezké, ale u holky Evženie, to fakt ne
Piště holky jména, netradiční i hezká česká, juknu se, díííky