Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Justýnu znám…a víš jak jí všichni říkají? Justo, nic s tím už neudělají.
Bližší je mi Jasmína. Když už tak Justina. Ta tvrdá verze se mi nelíbí. Justýna je takové hrubé.
Je to dost podobné, ale Jasmínka je jemnější a je pro ni více oslovení, takže za mne Jasmi ![]()
Jasmína se mi líbí, ale asi bych v dnešní době jméno tohoto typu nedávala.
@Ivusha1 píše: Více
Dcera je Justýna a dokonce má ve třídě spolužačku stejného jména. Nikdo holkám Jusťo/Justo neříká…takže to může být jak u každého jména
Mně se Jasmína nelíbí, přijde mi příliš orientální či jak to napsat (a opravdu to nemá souvislost s tím, že máme doma Justy)
Mame take Justynu, pro vsechny je Tynka nebo Justy, Jasmina mela byt druha dcera, ale nakonec jsme vybrali jméno jine.
Nicmene starsi dcera je se jmenem velmi spokojena, je vzdy jedina s timto jmenem v kolektivu a i nyni v puberte se ke jmenu hrde hlasi.
Takze za me Justynka je nej ![]()
Kdybych si měla vybrat, dám Justýnu, i za cenu oslovení „Jusťo“, které mi přijde příšerné (ve škole většinou říkají děti Justýnám Týno).
Jasmínu nee, je to takové orientální a často vybírané jistými spoluobčany.
@Anonymní píše: Více
Naše Justy nechce být oslovována Týna, Týnka…ale je pravda, že v porodnici jsem jí Týnko říkala a brzy mi samotné došlo, že jsme ji pojmenovali Justýna, ne Týna a max. už o ní jen výjimečně jako o Týnce mluvíme, ale ne před ní
Dcera je se jménem také moc spokojená
Líbí se mi obě jména, dala bych teda bez čárek a s měkkým „i“, Justina nebo nebo Jasmina. O trochu hezčí je za mě Jasmina.
Ahoj, čekáme holčičku a zalíbila se nám jména Jasmína a Justýna, jen nevíme které dát. Chci se zeptat na vaše názory na tato jména a jaké byste případně daly.
Příspěvek upraven 25.04.24 v 20:41