Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nedala bych. Jsou všude okolo ve velkém provedení. A znám i malé. Takže bych nedala. Nemám ráda jména, která jsou slyšet často.
Dík… umíš potěšit
a jinak já tedy v okolí malou znám jednu, takže mi nepřijde, že by jich bylo nějak hodně.
Je to nadčasové jméno a hodí se ke spoustě příjmení. Myslím, že ve třídě určitě nebude 5 Janiček, ale spíše se sejde 5 Sofinek, Natálek, Elenek, Terezek…
Malou Janičku znám jednu 6letou, pak jednu mladou 23letou, jinak samé starší. Mě se to jmeno líbí ![]()
Za mě je to takové obyč jméno, ale proč ne. A určitě jich nebude moc v dnešní době, bývala to spíš generace našich rodičů.
Mám dceru Janinku
Jméno mám ráda, jinak bych ho nedala. Primárně je to jméno po mojí mámě, ale inspirací mi byla i oblíbená historická postava, Jana Greyová.
Jméno se mi líbí hodně, je variabilní a ženské. Je fakt, že ve školce je jediná, což mi vyhovuje.
Příspěvek upraven 25.04.24 v 16:59
Také jsme nad tímto jménem uvažovali, ale vzhledem k datu narození dcery 22.5. jsme zvolili jiné jméno (nechtěli jsme, aby měla svátek a narozeniny moc u sebe).
Mě se líbí. Je to podle mě tak trochu nadčasové stejně jako Eva nebo Olga… Taky je hodně variabilní Jana, Janka, Janina, Janička, Janča… Nejmladší Jana co znám je skoro 12. Vždycky to byly fajn baby co si uměli poradit.
@lelulanda píše: Více
To jsem zprvu zamýšleli taky a eee. Nevyšlo to
![]()
V našem okolí žádnou holčičku Janu nemáme, nejmladší Janě, kterou osobně znám, je 50+. Ale v té starší generaci jich znám hodně.
Janu mám z dětství zafixovanou jako obyčejné jméno, ze slabikáře apod. Protože se ale jméno dlouho moc nedávalo, mladším generacím nebude lidem připadat „obyčejné“. Takže, proč ne? My máme doma Věru, což považuji za jméno podobné kategorie. A prima.
Za mě je to fajn jméno
. Žádnou Janu ve svém okolí ani neznám, takže si nemyslím, že by bylo až tak časté. A jestli se na něm s manželem shodnete, tak jen do toho!!
Nevybavuju si v okoli jedinou malou Janu. Z mych vrstevnic urcite ano, mohly se sejit i dve ve tride. Na druhou stranu si to jmeno moc nevybavuju ani z krouzku a hrist, pritom tam nejaka Jana byt musela. Je to jmeno, ktere nevycniva, clovek si ho nezapamatuje.
Osobne bych ho nedala, protoze nemam rada divci jmena, ktera jsou jen odvozena z muzskych - Petra, Martina, Pavla, Jana, Josefina…Ale nic spatneho na nem neni a bude v dnesni dobe original.
Zdravím,
. Hodně jsem slyšela názor, že je to opravdu takové nemastné neslané jméno a když se neví, coby dá se Jana. Tak jsem se s Vámi chtěla o tom jméně pobavit 😁 prosím o názory a i hlavně jejich nositelky, jak se s nim cítí.
s manželem vybíráme jméno pro holčičku a zatím jsme se na ničem moc neshodli a už zbývá pár týdnů do termínu. Ale začali jsme oba přemýšlet nad jménem Jana. Koukali jsme na statistiky a Jan je ooopravdu spousta, ale jsou to starší ročníky a teď už to celkem jde, tzn. nebyly by ve třídě 5 Janíček najednou. Teda aspoň v to doufám
Ps: anonym protože chceme jméno jako překvapení pro ostatní