Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zkuste se zamyslet a napsat, proč se vám vlastně Jana nelíbí.
Já jsem Jana a jsem s tím jménem v pohodě - skoro s jakoukoliv variantou toho jména. Nikdy mi nevadilo, přišlo mi fajn, i když jsme byly ve třídě tři Jany. Teď už se to jméno zdaleka tak často nedává, takže to ani nehrozí. Jsem učitelka a na celém osmiletém gymnáziu je jedna jediná Jana. Sofie, Elišky, Nely, Markéty jsou častější.
Jeden z mých synů je Jan, to jsme ale teda skutečně dali v duchu toho, jak tu někteří píšou - když nevíš co, dej Jan. My jsme se prostě na ničem neshodli. Ale jsme spokojení, on také, takže i výběr z nouze je nakonec dobrý.
@kyslík Jan/Honzík je vážně krásné jméno, ale s pěti holkami jsme seděly v hospodě a každá jsme měly za manžela Honzu
Ale klukům to obecně nevadí, každý má nějakou tu přezdívku ještě 😁. Já s mojim jménem jsem celkem trpěla, když nás bylo více, že říkali malá a velká atd ![]()
Ale z příspěvků, co jsem tu četla se s malou Janičkou kdyžtak bát nemusím, což je fajn. Jméno je to opravdu hezký, jen když se řekne Jana není to moc znělý a i obyčejný no
proto stále váháme doma. Ale myslím, že opravdu tím nic nezkazíme, když se na ničím jiným neshodeme.
@M_Vladim píše: Více
Vy jste chtěli se ženou tato jména (tipuji):
Vladěna
Veronika
Pavlína
Jana
Monika
Ivana
Ilona
Dana / Daniela
Uršula
Blanka
Jana je boží
V dnešní době vyloženě netypické jméno k tomu nadčasové, pro holčičku i dámu, paráda ![]()
@Da12 Sandra se mi celkem líbí, ale není tam to pravé české zrobňování ![]()
Ale jinak přes manžela neprojde žádná novota, ten chce opravdu tradiční jméno, u kterého nebudou babičky kroutit očima ![]()
@Anonymní píše: Více
Babičky nekroutí oči ani u těch novot. Ba naopak. Ony jsou víc nadšeně, že člověk odbočí a nebojí se. Protože ony se při svém výběru v době minulé bály, chyběla odvaha. Takže právě od nejstarší generace a babiček je velká podpora.
@Anonymní píše: Více
Sandra je úplně super jméno a taky Berenika. Bohužel obě jména jsou hůře ohebná.
@Klopotkova píše: Více
Sandra mi přijde takové tvrdé. Berenika mi zase připomíná berana ![]()
Ale na každém jménu by se dalo něco najít, ostatně moje vlastní jméno se mi také příliš nezamlouvá.
@Klopotkova
Teď mě vlastně napadá, že jsi kdysi v diskuzi dávala seznam jmen a měli jsme uhodnout z nich jméno Tvého manžela. Tak teď když už známe jméno Tvého manžela i syna (pokud tedy nemáš uvedené v popisku pouze jejich pseudonyma), dozvíme se někdy i Tvé křestní jméno? ![]()
@Kelsey píše: Více
Jsem babicka a jsem rada, ze vnoucci maji normalni jmena. A me deti se jmenuji jmeny, které se mi vzdycky libily a netouzila jsem po zadne „divočině“.
@vokishka píše: Více
Co je vlastně definice normální jméno? Tak to jsem ráda, že znám ty tolerantní babičky.