Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já žádnou malou Janičku neznam, myslím, že je to lepší volba než další Eliška, Nelinka apod.
Mám to jméno ráda. Máme ji v blízké rodině. A u nás v okolí neznám malou Janičku ani jednu. A na hřištích, na které chodíme, tak jsem taky nezaznamenala.
Uniformní jméno, které neurazí, nenadchne. Pro malou holku se mi nelíbí.
Mě se líbí. Velkých Jan znám strašně moc, malou ani jednu, takže bych klidně dala.
Já bych to taky nedala. Nemastný, neslany, nenadchne ani neurazí. Ne, že by se každý musel jmenovat Ornela, ale mně se líbí víc třeba Katka, Mája, Zuzka…dokonce jsem slyšela jméno Broňka (Bronislava)…
@liggy píše: Více
I já znám broňu. Jen teda přes kamarádku ale taky je všude jediná a docela zapamatovatelná
Znám dospělé Jany, dítě jen jedno, na druhém stupni. Malé žádné, ani na hřištích není slyšet. Náhodou je to pěkné jméno.
Já žádnou malou Janu neznám a to mám dvě děti, ani ve školce, škole, kroužcích ani jsem neslyšela na žádnou Janu nikde volat ![]()
Druhá dcera je pokřtěna Jana, po babičce
ale nepoužíváme to.
Malou čtyřletou Janičku znám jenom jednu, ale asi je to tím, že každý má v rodině minimálně jednu Janu, my s manželem máme dohromady 4 starší (50+let) a 3 mladší (25-35let), osmou Janu do rodiny zatím nikdo nepořídil, což chápu ![]()
@Klopotkova píše: Více
Akorát že ji každý bude říkat Johy, Johčo, to je strašný.
@liggy píše: Více
Presne tak bych ho ohodnotila i ja. Nenadchne, neurazi, nicim nezaujme.
K dobru mu budiz jeho univerzalnost. Jde snad k jakemukoli prijmeni, at uz typicky ceskemu, tak i prejatemu ze zahranici. A co ja povazuji za dulezite, je dobre pouzitelne i pro anglicky mluvici. Svet se neustale zmensuje a komunikace v anglictine je cim dal beznejsi. Rodice by tedy za me meli davat jmena, ktera dobre zni i v anglictine. Takovy Frantisek nebo Bronislava muzou byt doceka orisek ![]()
@HappyPotato
Bronislava je dobrá, horší to bude mít Břetislav, nebo Řehoř ![]()
Žádnou malou Janičku neznám (Johanky čtyři). Ale taky je to u mne v kategorii jmen - nezajímavé. Na druhou stranu - velmi univerzální, má mnoho pro mne přijatelných tvarů. Své děti jsem taky pojmenovala jmény „za nás dva v každé třídě, dneska už to dětem nikdo nedává“ a sklízí pochvaly.